In dit artikel laten wij zien hoe online beleggen in Ericsson werkt. Deze belegging in Ericsson leverde ons een winst op van € 46 met een inleg van € 106, dit betekent een uitstekend rendement van 43%. Aan de hand van het praktijkvoorbeeld: hoe online beleggen in Ericsson laten wij u zien hoe u de kans op winst kunt verhogen door een eenvoudige strategie.

Hoe online beleggen in Ericsson

Hoe online beleggen in Ericsson: CFD beleggen

In dit artikel laten wij u zien hoe u de kans op winst kunt verhogen bij het beleggen in aandelen. Alvorens het praktijkvoorbeeld te bespreken moet u de term CFD beleggen kennen, dit is Contract for difference (CFD). Zo gaat het bij CFD beleggen nooit over aandelen kopen en verkopen maar het openen of sluiten van een positie. Bij CFD beleggen kunt u op twee manieren beleggen namelijk gericht op een koersstijging of een koersdaling, dit wordt respectievelijk “long gaan” en “short gaan” genoemd. CFD beleggen is eigenlijk niets anders dan virtueel beleggen door middel van een online handelsprogramma, zie figuur 1 voor een verduidelijking van de verschillende beleggingsmethodes bij het praktijkvoorbeeld: hoe online beleggen in Ericsson.

Keuzeoverzicht bij praktijkvoorbeeld hoe online beleggen in Ericsson

Figuur 1: Overzicht bij hoe online beleggen in Ericsson. Klik om te vergroten.

Hoe online beleggen in Ericsson: hefboomeffect

CFD beleggen heeft meerdere voordelen, een van de belangrijkste om te weten is het hefboomeffect. Het hefboomeffect maakt beleggen met kleine bedragen mogelijk, uw inleg wordt namelijk automatische vermenigvuldigd met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Door het hefboomeffect wordt uw beleggingspositie veel meer waard, waardoor u veel sneller winst kunt maken. Als u een beleggingspositie inneemt ter waarde van € 100 met een hefboomfactor van 1:20 dan wordt de waarde van uw belegginspositie € 2.000. Om dit te verduidelijken vindt u een voorbeeld van het hefboomeffect in figuur 2.

Voorbeeld hefboomeffect bij hoe online beleggen in Ericsson

Figuur 2: Voorbeeld hefboom bij hoe online beleggen in Ericsson. Klik om te vergroten.

Hoe online beleggen in Ericsson: strategie voor slim beleggen

Wij baseren onze beleggingservaring altijd om een strategie, deze zorgt er namelijk voor dat de kans op winst zo hoog mogelijk is. Het belangrijkste deel van onze strategie is dat wij onze verwachting altijd baseren op een aanleiding, dit is vaak in de vorm van recente ontwikkelingen van een beursgenoteerde onderneming. In de meeste gevallen baseren wij onze verwachting op nieuwsbericht over beursgenoteerde ondernemingen, deze nieuwsberichten bevatten bijvoorbeeld een winst/omzet stijging of daling. Deze nieuwsberichten delen wij op in twee categorieën namelijk positieve nieuwsberichten en negatieve nieuwsberichten.

Bij een positief nieuwsbericht verwachten wij een koersstijging, dit komt door de stijgende populariteit onder beleggers. Bij een negatief nieuwsbericht verwachten wij een koersdaling die veroorzaakt zal worden door de dalende populariteit. In de loop van de ochtend van 23 april vonden wij een nieuwsbericht over de Amerikaanse netwerkproducent Ericsson. Het nieuwsbericht gaf aan dat Ericsson mindere resultaten had geboekt ten opzichte van het jaar daarvoor, dit was dus een negatief bericht voor Ericsson. Op basis van dit negatieve bericht verwachten wij een koersdaling. Zie figuur 3 voor het nieuwsbericht bij het praktijkvoorbeeld: hoe online beleggen in Ericsson.

Nieuwsbericht bij hoe online beleggen in Ericsson

Figuur 3: Nieuwsbericht bij hoe online beleggen in Ericsson. Klik om te vergroten.

Hoe online beleggen in Ericsson: positie openen

Op basis van ons nieuwsbericht besloten wij een beleggingspositie te openen gericht op een koersdaling, een short positie dus. Wij besloten de positie te openen met een inleg van € 106 waarmee wij 200 aandelen konden kopen. Bij het aandeel van Ericsson was er sprake van een hefboomfactor van 1:20, hierdoor kreeg onze beleggingspositie een waarde van € 2.120. Na het openen van de positie bleven wij de koers in de gaten houden, hierin was te zien dat de koers tot ongeveer 11:00 uur stabiel bleef. Vanaf 11:00 uur ging de koers, zoals verwacht, dalen. Soms is het dus van belang om even geduld te hebben. Zie figuur 4 voor het koersverloop van het aandeel Ericsson bij het praktijkvoorbeeld hoe online beleggen in Ericsson.

Koersverloop bij hoe online beleggen in Ericsson

Figuur 4: Koersverloop bij hoe online beleggen in Ericsson. Klik om te vergroten.

Hoe online beleggen in Ericsson: positie sluiten

De koers bleef na 11:00 dalen, na ongeveer 5 uur bleef de koers schommelden rond hetzelfde punt. Omdat de koers bleef schommelen rond hetzelfde punt besloten wij de positie te sluiten. Na het sluiten van de beleggingspositie kregen wij het winstoverzicht in beeld. Beleggen in Ericsson leverde ons een winst op van € 46 met een inleg van € 106 is dat een uitstekend rendement van ruim 43%! Zie figuur 5 voor het resultaatoverzicht bij het praktijkvoorbeeld: hoe online beleggen in Ericsson.

Resultaat bij hoe online beleggen in Ericsson

Figuur 5: Resultaat bij hoe online beleggen in Ericsson. Klik om te vergroten.

Starten met handelen in aandelen?

Heeft u na het lezen van ons praktijkvoorbeeld de behoefte om te beginnen met CFD beleggen? Dan kunt u eenvoudig vanuit huis starten met handelen in aandelen door gebruik te maken van een gratis handelsprogramma, hierbij kunt u kiezen uit twee soorten accounts namelijk een demo account en een echt geld account. Bij een demo account kunt u met ongeveer € 20.000 risicoloos beleggen voor een optimale leerervaring. Nadat u heeft geoefend kunt u altijd overstappen naar een echtgeld account om de strategie in praktijk te brengen.

U kunt ook eerst onze gratis cursus beleggen volgen, deze zorgt ervoor dat u binnen 30 minuten volledig op de hoogte bent van alles omtrent het onderwerp beleggen met onder andere CFD beleggen, het hefboomeffect en diverse beleggingstermen.

Direct beginnen met CFD beleggen? Klik hier!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference
http://www.nu.nl/beurs/4036220/noord-amerika-zit-netwerkproducent-ericsson-dwars.html