In dit artikel zullen we uitleggen op welke manieren u een koers kunt voorspellen, door middel van een aanleiding. Bij online beleggen draait het om de voorspelling van de koers, beleggers kunnen bij een goede voorspelling winst realiseren. We zullen in dit artikel dieper in gaan op de mogelijkheden van online beleggen. Daarbij zullen we aangeven hoe een belegger een aanleiding kan vinden. Meer weten? Lees dan verder!

Voorspellen

Aandelenkoersen voorspellen

Een koers kan dalen of stijgen, iedereen is bekend met dit feit. De enige en de belangrijkste vraag is; wanneer gaat een koers dalen of stijgen? Het is van belang om bij het handelen in aandelen of andere beleggingsinstrumenten, altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. We zullen hier later dieper op ingaan in dit artikel.

Online beleggen en koersen

Daarbij is het van belang om te weten dat het bij online beleggen mogelijk is om winst te realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Bij een goede voorspelling ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. De belegger heeft bij een goede voorspelling winst gerealiseerd. De broker is overigens de aanbieder van het beleggingsprogramma, waar beleggers gebruik van kunnen maken. Een broker wordt in de beleggingswereld ook vaak een tussenhandelaar genoemd.

Daarnaast is het ook mogelijk om als belegger te maken te krijgen met een verlies. Bij een verkeerde voorspelling van het koersverloop, dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen.

Voorspellen met een aanleiding

Beleggers kunnen een koers voorspellen door gebruik te maken van een aanleiding, dit verhoogt de kans op winst en beperkt de kans op risico’s. Kortom, beleggen met een aanleiding is van belang om onnodige risico’s te beperken tijdens het beleggen. Veel beginnende beleggers beginnen te beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen, door te beleggen op een bedrijf wat ze slechts kennen van de naam. Dit is een verkeerde manier om te starten met beleggen, omdat dit veel onnodige risico’s mee kan brengen. Aan het eind van dit artikel zullen we dieper ingaan op de mogelijkheid om risico’s nog op een andere manier te beperken.

Aanleiding: Fundamentele analyse

Beleggers kunnen een aanleiding vinden door gebruik te maken van een beleggingsmethode. We zullen in dit artikel twee beleggingsmethodes nader toelichten. Als eerst zullen we de fundamentele analyse uitleggen. Bij de fundamentele analyse gaat het om recente ontwikkelingen inzake achtergronden en financiële situaties van beursgenoteerde bedrijven bijvoorbeeld. Beleggers kunnen recente ontwikkelingen vinden in het beursnieuws wat dagelijks online wordt gepubliceerd.

Door gebruik te maken van deze nieuwsberichten, kunnen beleggers een voorspelling doen aan de hand van het nieuws. Bij een positief nieuwsbericht kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat positief nieuws ook een positieve invloed heeft op de populariteit van de aandelen onder de beleggers. Daarbij denken wij dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Hieronder wordt een voorbeeld van een positief nieuwsbericht geïllustreerd.

voorbeeld-positief-nieuwsbericht

Figuur 1. Koersen voorspellen met een aanleiding – Positief nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Bij een negatief nieuwsbericht kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven dat een negatief nieuwsbericht ook een negatieve invloed heeft op de populariteit van de aandelen onder de beleggers. Daarbij denken wij dat hierdoor de koers zal gaan dalen. Hieronder wordt een voorbeeld van een negatief nieuwsbericht geïllustreerd.

voorbeeld-negatief-nieuwsbericht

Figuur 2. Koersen voorspellen met een aanleiding – Negatief nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Aanleiding: Technische analyse

Bij de technische analyse draait het niet om recente ontwikkelingen zoals bij de fundamentele analyse. Met de technische analyse kan een belegger de koers voorspellen door historische koersinformatie. Hierbij kunt u denken aan trends in het verleden van de koers, deze informatie kunt u toepassen met een voorspelling van de koers. Er zijn veel koersen die gemakkelijk te voorspellen zijn met de technische analyse in combinatie met historische koersinformatie. Kortom, de technische analyse en de fundamentele analyse zijn twee verschillende beleggingsmethodes waar u beide gebruik van kunt maken.

Risico’s beperken: Profit call en stop loss

Zoals eerder werd aangegeven is het voor beleggers ook mogelijk om risico’s op een andere manier te beperken. Door gebruik te maken van de profit call en stop loss functies in het beleggingsprogramma kunnen beleggers risico’s beperken. Met de profit call functie kunnen beleggers een gewenste winst instellen. Zodra de koers dit punt bereikt, wordt de beleggingspositie automatisch gesloten en heeft de belegger winst gerealiseerd. Met de stop loss functie kunnen beleggers een maximaal verlies instellen. Zodra de koers dit punt bereikt, wordt de beleggingspositie automatisch gesloten en heeft de belegger te maken met een verlies.

Zelf belegger worden?

Denkt u erover na om te starten met online beleggen, maar bent u een beginnende belegger? Maak dan gebruik van de gratis cursus beleggen. In de gratis cursus worden de basisaspecten van online beleggen nader toegelicht. Overigens worden de besproken beleggingsmethodes in deze cursus uitgelegd aan de hand van beleggingsvoorbeelden. Dit kan een goed beeld geven van de werking van de beleggingsmethodes.

Naast het volgen van de cursus kunt u zich ook op een andere manier voorbereiden op online beleggen. Beleggers hebben vandaag de dag de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Door gebruik te maken van een beleggingsspel kunnen beleggers met fictief geld het beleggen oefenen. Dit is in hetzelfde beleggingsprogramma als echt beleggen. Hierdoor kan de belegger ervaring op doen met beleggen en wennen aan het beleggingsprogramma. Kortom, een uitstekende manier om voorbereid te starten.

Download het gratis beleggingsprogramma!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse