In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beginnen met online handelen in suiker. Online beleggen wordt steeds populairder onder de beleggers. Steeds meer beleggers ondervinden de voordelen van online beleggen. Bent u benieuwd wat de voordelen zijn van online beleggen en wilt u weten hoe u zelf kunt starten met online beleggen? Lees dan verder!

Handelen in suiker

Virtueel beleggen, ook wel CFD beleggen genoemd

Virtueel beleggen wordt in de beleggingswereld ook wel CFD beleggen genoemd, omdat beleggers kunnen beleggen met CFD’s. CFD beleggen brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van de traditionele manier van beleggen. Bij CFD beleggen is het bijvoorbeeld mogelijk om te beleggen met weinig geld op korte termijn, hier komen we zo op terug.

Bij CFD beleggen draait het om de voorspelling van de koers, een belegger kan hier winst mee realiseren. Bij CFD beleggen sluit de belegger een overeenkomst met de tussenhandelaar, dit is de aanbieder van het beleggingsprogramma en wordt ook wel een broker genoemd.

Bij een goede voorspelling van de koers ontvangt de belegger het verschil tussen de inleg- en sluitingswaarde van de tussenhandelaar. Bij een verkeerde voorspelling van de koers dient de belegger dit verschil aan de tussenhandelaar te betalen.

Voordeel van de hefboom

Beleggers kunnen profiteren van de hefboom, omdat de inleg van de belegger wordt vergroot met een bepaalde hefboomfactor. De grootte hiervan kan overigens verschillen per effect. Aangezien we het in dit artikel gaan hebben over handelen in suiker, zullen we in dit voorbeeld de hefboomfactor van suiker gebruiken, dat is 1:152. Hieronder wordt het voorbeeld geïllustreerd.

Hefboomconstructie suiker

Figuur 1: Handelen in suiker – Voorbeeld hefboom suiker. Klik om te vergroten.

In dit voorbeeld wil een belegger gaan beleggen in suiker met een inleg van 100 euro. De hefboomfactor bij suiker is 1:152. Dat betekent dat de inleg wordt vermenigvuldigd met 152, de uitkomst hiervan is 15.200 euro. Hiermee kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers.

Altijd beleggen met een aanleiding

Het is verstandig om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding, dit vergroot de kans op winst. Tevens beperkt dit risico’s tijdens het beleggen. Beleggers kunnen gebruik maken van verschillende beleggingsmethodes zoals de fundamentele analyse of de technische analyse. In dit artikel gaan we dieper in op de fundamentele analyse, dit is een simpele beleggingsmethode waar iedereen gebruik van kan maken.

Handelen in suiker: Aanleiding vinden

Op 15 juli kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht over suiker tegen. In dit bericht wordt aangegeven dat de verwachtingen zijn dat er prijsdalingen op komst zijn als het gaat om koffie en suiker. Er wordt aangegeven dat suiker de laatste rendementen te danken heeft aan de wisselkoersschommelingen. Echter moeten suiker en koffie wel weer op eigen fundamentals zoals vraag en aanbod worden verhandeld, zodra de Braziliaanse real stabiel blijft. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling suiker.

Koffie en suiker nieuwsbericht

Figuur 2: Handelen in suiker – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Handelen in suiker: Koersverloop

Wij besloten om in te zetten op een koersdaling suiker met een inleg van 93,95 euro. Na de hefboom kreeg onze inleg een nieuwe inlegwaarde van 14.234,67 euro, hiermee konden wij een aandelenpositie innemen van 800 contracten. Tevens besloten wij om gebruik te maken van de profit call en stop loss functies, deze functies worden later in het artikel uitgelegd. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging weergegeven. Hier is te zien dat

Suiker koersverloop

Figuur 3: Handelen in suiker – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Handelen in suiker: Beleggingsresultaat

In dit voorbeeld werd onze beleggingspositie gesloten door de profit call. De profit call hadden wij ingesteld op een rendement van 15%. Hieronder wordt het beleggingsresultaat van ons weergegeven. Wij hebben met deze belegging 14,36 euro winst gerealiseerd binnen 1 uur tijd.

Suiker eindresultaat

Figuur 4: Handelen in suiker – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten.

Risico’s tijdens beleggen beperken

Om risico’s tijdens beleggen te beperken is het van belang om gebruik te maken van een aanleiding, oftewel een beleggingsmethode. Daarnaast kunnen beleggers ook gebruik maken van de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en maximaal verlies instellen. Zodra de koers één van deze punten bereikt, zal de positie automatisch worden gesloten.

Leren beleggen

Als u meer wilt leren over online beleggen is het slim om gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus wordt het beleggen goed uitgelegd in verschillende hoofdstukken. De verschillende hoofdstukken worden hieronder weergegeven.

Hoofdstukken in de cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2. Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3. Hoe kunt u winst maken?

Hoofdstuk 4. Risicobeperking

Hoofdstuk 5. Handige informatie

Hoofdstuk 6. Direct zelf beginnen met beleggen

De cursus bestaat uit zes relevante hoofdstukken en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Deze cursus kan dienen als goede voorbereiding op het beleggen.

Beurs voor dummies

Na het volgen van de cursus beleggen kunnen beginnende beleggers ervoor kiezen om gebruik te maken van fictief beleggen. Met fictief beleggen kunnen beleggers het beleggen risicoloos oefenen op werkelijke koersen. Dit is een goede aansluiting op de cursus en beleggers kunnen hierdoor leren van eventuele fouten.

Download het gratis beleggingsprogramma!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse