Online beleggen in Ebay heeft mooie resultaten voor ons opgeleverd. Wij hebben namelijk binnen 3 dagen een winst van maar liefst €630 gerealiseerd met een inleg van €1.000! Wilt u weten hoe wij online beleggen? Zie hier hoe wij dit gedaan hebben door gebruik te maken van nieuwsberichten.

Online beleggen in ebay 1

Online beleggen in Ebay: gratis software

Voordat wij verder gaan met onze praktijkvoorbeeld willen wij u eerst wat vertellen over de software die wij gebruiken om te beleggen. Er is een speciale software waar u online kunt beleggen in effecten. Effecten zijn beleggingsinstrumenten zoals aandelen, forex, grondstoffen en indices. Deze software is voor iedereen beschikbaar en kan gratis en voor niets worden gedownload op uw computer, laptop, tablet of smartphone. Zolang u een internetverbinding heeft, is het mogelijk om overal te beleggen tijdens de openingsuren van de beurs. Deze software geeft u ook de kans om het beleggen te oefenen via een demo modus. Hierbij kunt u een demoaccount openen en krijgt u circa 20.000 euro fictief geld gestort op uw demorekening. Demo beleggen op realistische koersen geeft u de kans om te leren beleggen, en dat zonder financiële risico’s! Klik hier voor de software.

Online beleggen in Ebay: drievoudig stappenplan

Om onze belegging zo simpel mogelijk uit te leggen hebben wij een stappenplan voor u ontwikkeld. Dit geeft u namelijk een goed overzicht. Het stappenplan bestaat uit de volgende stappen:

  • Stap 1: nieuwsberichten zoeken
  • Stap 2: aandelen kopen en verkopen
  • Stap 3: winst pakken

Online beleggen in Ebay: stap 1

Er zijn beleggers die beleggen in hun favoriete effecten of gewoonweg beleggen zonder reden. Wij geloven dat het zoeken naar een aanleiding om te gaan beleggen kan helpen bij het voorspellen van een koers. Wij voorspellen de koers door middel van het zoeken naar nieuwsberichten over effecten. Dit doen wij het liefst op het internet net voordat de beurs om 9 uur ’s ochtends opent. Dit doen wij omdat bij de opening van de beurs de meeste koersschommelingen plaatsvinden. Hoe werkt deze methode nou eigenlijk precies?

Stelt u eens voor dat u een positief nieuwsbericht vindt over bijvoorbeeld een bedrijf. Als het goed gaat met een bedrijf is het veel aantrekkelijker voor beleggers om aandelen te gaan kopen. Daardoor kunnen de aandelen populairder worden en kan de koerswaarde gaan stijgen. Ook negatieve nieuwsberichten over bijvoorbeeld een bedrijf kunnen effect hebben op de koers. Als een bedrijf het wat minder goed doet kunnen de aandelen minder populair worden. Hierdoor is het mogelijk dat de vraag naar aandelen daalt, waardoor de koerswaarde ook kan gaan dalen. Wij hebben het volgende nieuwsbericht gevonden op het internet.

Online beleggen in ebay 2

Figuur 1: online beleggen in Ebay nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

In bovenstaand nieuwsartikel kunt u lezen dat Ebay en PayPal gesplitst worden. PayPal is een bekend bedrijf dat een wereldwijde online betaalsysteem ontwikkeld heeft dat miljoenen gebruikers heeft. De splitsing van de twee bedrijven zien wij als een negatieve zaak, omdat het volgens ons als gemis wordt gezien voor Ebay. Een negatief nieuwtje over Ebay kan ervoor zorgen dat de aandelen minder populair worden. Als gevolg kan het zijn dat beleggers hun aandelen verkopen waardoor de koerswaarde kan gaan dalen. Wij voorspellen daarom ook dat de koerswaarde van Ebay gaat dalen. Nu vraagt u zich zeker af, hoe het mogelijk is om winst te maken op een dalende koers? Het is mogelijk om te beleggen op een dalende koers, dit heet short gaan. Wanneer u bijvoorbeeld aandelen koopt en er vervolgens een koersdaling plaatsvindt, maakt u winst. U kunt dus op zowel koersstijgingen als koersdalingen winst maken.

Online beleggen in Ebay: stap 2

Na het voorspellen van de koers was het tijd om te beleggen. Wij besloten om te gaan beleggen met 1000 euro. Schrik niet, het is ook mogelijk om te beleggen met kleine bedragen. Met deze inleg willen wij short gaan. Na het kopen van aandelen Ebay lieten wij de koers zijn gang gaan en hielden wij deze zo nu en dan in de gaten. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop van onze belegging zien.

Online beleggen in ebay 3

Figuur 2: online beleggen in Ebay. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt zien bleef de koers de eerste dag gestaag stijgen, maar wij bleven bij onze voorspelling en wachtten geduldig af. Op de tweede dag begon de koers te dalen zoals wij voorspelden, maar wij wilden nog even wachten met het sluiten van onze positie. Hoe lager de koerslijn gaat, hoe meer winst wij binnen kunnen slepen. Op de derde dag besloten wij onze positie eindelijk te sluiten.

Online beleggen in Ebay: stap 3

Na het sluiten van onze positie konden wij het eindresultaat van onze belegging bewonderen. Met een inleg van €1.000 hebben wij een winst van €630 gerealiseerd binnen 3 dagen! In onderstaand figuur ziet u het eindresultaat van onze belegging.

Online beleggen in ebay 4

Figuur 3: online beleggen in Ebay eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Wilt u meer weten over beleggen? Doe de gratis cursus beleggen en leer hier alles over in slechts 30 minuten. Klik hier voor de cursus.

Zelf aandelen kopen? Klik hier en download de gratis beurssimulator.

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/PayPal
http://www.deaandeelhouder.nl/news/2014/9/30/ebay_splitst_bedrijf_op/
http://www.ebay-mediacentre.co.uk/