In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u kunt beginnen met online handelen in aandelen. Het is van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen zonder aanleiding, oftewel een beleggingsmethode, kan risico’s met zich meebrengen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beleggen met behulp van economisch nieuws app. In deze app kunt u het beursnieuws vinden, wat dagelijks wordt gepubliceerd. Lees verder om meer te leren over online handelen in aandelen met de app. Tevens wordt in dit artikel online beleggen, oftewel CFD beleggen, nader toegelicht.

 Online handelen in aandelen

Online handelen in aandelen: CFD beleggen

Online beleggen wordt ook wel CFD beleggen genoemd. CFD is de afkorting voor Contract For Difference, hierbij sluiten de belegger en de tussenhandelaar een overeenkomst. Een tussenhandelaar is een aanbieder van een beleggingsprogramma. Dit wordt ook wel een broker genoemd in de beleggingswereld.

Bij CFD beleggen draait het om de voorspelling van de koers. Dat betekent dat het bij CFD beleggen ook mogelijk is om te speculeren op een koersdaling, dit wordt ook wel short gaan genoemd. Bij een goede voorspelling kan een belegger ook winst realiseren bij een koersdaling.

Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. De belegger heeft in dit geval winst gerealiseerd met de voorspelling van de koers. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen. De belegger heeft in dit geval te maken met een verlies.

Risico’s beperken

Bij CFD beleggen is het mogelijk om risico’s tijdens het beleggen te beperken met enkele handige functies. Met de profit call en stop loss functies kunnen beleggers enkele risico’s beperken. De profit call functie dient voor het sluiten van de positie bij een aangegeven winstpunt. Als de koers dit punt bereikt wordt de positie automatisch gesloten. Met de stop loss functie kunnen beleggers een maximaal verliespunt aangeven. Op deze manier kan een belegger niet meer verliezen dan van te voren is ingesteld. De positie wordt automatisch gesloten als de koers dit punt bereikt.

Economisch nieuws app

Met een economich nieuws app kunt u meer leren over het voorspellen van de koers. Zoals eerder werd aangegeven is het van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. De fundamentele analyse is een handige beleggingsmethode om te gebruiken tijdens het beleggen. Bij deze methode wordt er gekeken naar het economisch nieuws wat dagelijks wordt gepubliceerd. Met de app kunt u het nieuws dagelijks bijhouden. Hieronder wordt het menu van de app weergegeven.

Economisch nieuws

Figuur 1: Online handelen in aandelen met economisch nieuws app. Klik om te vergroten.

Hieronder wordt het icoontje van de app weergegeven. Deze app kunt u downloaden in de App Store en Google Play Store.

Economisch nieuws app

Figuur 2: Online handelen in aandelen met economisch nieuws app. Klik om te vergroten.

Aandelen voor dummies

Als u wilt beginnen met online beleggen is het verstandig om eerst gebruik te maken van een gratis cursus beleggen. In deze cursus beleggen wordt online beleggen nader toegelicht. Tevens kunt u enkele praktijkvoorbeelden in de cursus terugvinden waar u van kunt leren. De cursus neemt ongeveer 30 minuten in beslag en bestaat uit zes hoofdstukken.

Fictief beleggen

Na het volgen van de cursus kunt u beginnen met het beleggingsspel. Met het beleggingsspel kunt u fictief beleggen op werkelijke koersen. Op deze manier kunt u risicoloos het beleggen oefenen met fictief geld. Bij een fictief account ontvangt u 20.000 euro, waarmee u het beleggen kunt oefenen. Bij het beleggingsspel kunt u verschillende beleggingsmethodes uitproberen. Op deze manier kunt u erachter komen welke methode u het beste vindt.

Download het gratis beleggingsprogramma!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference