In dit artikel zullen we uitleggen hoe kunt leren succesvol beleggen. Online beleggen brengt veel mogelijkheden met zich mee voor beginnende beleggers. Zo is het met het online beleggingsprogramma niet alleen mogelijk om online te beleggen, maar ook om het beleggen te leren zonder financieel risico te lopen. In dit artikel zullen we tips geven voor beginnende beleggers die graag willen starten met online beleggen. Lees verder!

Succesvol beleggen

Online beleggen, hoe werkt het?

Beleggers kunnen bij een online beleggingsprogramma gemakkelijk een account aanmaken, door slechts een mailadres en een wachtwoord in te voeren. Met dit account kunnen beleggers beginnen met echt beleggen en met het beleggingsspel. Bij het beleggingsspel kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen, hier komen we later op terug in dit artikel.

Bij online beleggen draait het om de voorspelling van de koers, beleggers kunnen hier winst mee realiseren. Bij een goede voorspelling van het koersverloop, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. In dat geval heeft de belegger winst gerealiseerd met de belegging. De broker is de aanbieder van het beleggingsprogramma, waar de belegger gebruik van maakt. Daarentegen dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen bij een verkeerde voorspelling van de koers. In dat geval heeft de belegger te maken met een verlies.

Beleggen met weinig geld

In het beleggingsprogramma profiteren beleggers van de mogelijkheid om te beleggen met weinig geld. Hierdoor wordt beleggen voor veel mensen toegankelijk. Bij het online beleggingsprogramma maken beleggers automatisch gebruik van het hefboomeffect. Het hefboomeffect vergroot de inleg van de belegger met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Hierdoor wordt de inleg van de belegger vergroot, waardoor de belegger een hogere aandelenpositie kan innemen. Hieronder wordt een voorbeeld gegeven van het hefboomeffect.

hefboomwerking-voorbeeld

Figuur 1. Succesvol beleggen met het beleggingsspel – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf. Bij het beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf is de hefboomfactor vaak 1:10. Dat betekent dat de inleg van de belegger dan wordt vermenigvuldigd met 10. De belegger besluit om te beleggen met een inleg van 50 euro, de inleg wordt vermenigvuldigd (50 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 500 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Met deze nieuwe en hogere inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. 

Tips voor succesvol beleggen

We zullen nu enkele tips geven voor beginnende beleggers die graag willen starten met online beleggen. Hieronder worden de tips geïllustreerd.

tips-voor-beginners

Figuur 2. Succesvol beleggen met het beleggingsspel – Tips voor beginners. Klik om te vergroten. 

Tip 1. Cursus beleggen

Voor beginnende beleggers is het belangrijk om meer te leren over online beleggen en de mogelijkheden. Beleggers kunnen hiervoor gebruik maken van de cursus beleggen. In deze cursus wordt de basis van online beleggen uitgelegd. Dit is een snelle manier voor beginners om meer te leren over online beleggen.

Tip 2. Demo beleggen

Zoals eerder werd aangegeven is het voor beleggers mogelijk om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen met een demo account, oftewel het beleggingsspel. Beleggers kunnen profiteren van de mogelijkheid om te oefenen met het beleggingsspel, omdat beleggers hierbij geen financieel risico lopen. Hierdoor kunnen beleggers leren van eventueel gemaakte fouten in het beleggingsprogramma. Bij het beleggingsspel ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden.

Tip 3. Aanleiding vinden

Beleggen zonder aanleiding kan onnodige risico’s met zich meebrengen. Om deze reden is het van belang dat beleggers een aanleiding zoeken, voordat een beleggingspositie wordt geopend. De kans op winst wordt hierdoor vergroot. Beleggers kunnen een aanleiding vinden door gebruik te maken van een beleggingsmethode. De verschillende beleggingsmethodes worden in de cursus beleggen uitgelegd.

Tip 4. Risico’s beperken

Daarnaast hebben beleggers de mogelijkheid om risico’s tijdens het beleggen te beperken door gebruik te maken van twee functies in het beleggingsprogramma; profit call en stop loss functies. Met deze functies kan een gewenst rendement en een maximaal verlies ingesteld worden. Als de koers één van deze punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging