Succesvol handelen in Randstad leverde ons een resultaat op van € 25 met een inleg van slechts € 129,67. In dit artikel laten wij zien hoe u door beleggen met een klein bedrag toch een mooi rendement kunt halen door middel van CFD beleggen. Verder beschrijven wij een uitstekende strategie die de kans op rendement aanzienlijk kan verhogen.

Succesvol handelen in Randstad

Beleggen met een klein bedrag

Heel vaak wordt gedacht dat beleggen alleen zin heeft als u een aanzienlijk bedrag stort op uw beleggingsrekening. Dit is tegenwoordig zeer eenvoudig door gebruik te maken van een online belegginsprogramma. Met dit programma belegt u met Contact for Difference (CFD). Bij CFD beleggen wordt gebruik gemaakt van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat uw inleg automatisch vermenigvuldigd wordt met een vooraf vastgestelde hefboomfactor, in de meeste gevallen is dit 1:20 maar dat kan in uitzonderlijke gevallen nog veel hoger zijn. Bij een hefboomfactor van 1:20 wordt onze beleggingswaarde dus 20 keer meer waard, waardoor u meer aandelen kunt kopen dan bij traditioneel beleggen zonder hefboom. Als u bijvoorbeeld gaat beleggen met €100 en daarbij te maken krijgt met een hefboomfactor van 1:20 dan wordt uw beleggingswaarde € 2.000. Door de hogere beleggingswaarde kunt u sneller en meer rendement maken dan met de oorspronkelijke beleggingswaarde. In figuur 1 ziet u een visueel overzicht van het hefboomvoorbeeld bij succesvol handelen in Randstad.

voorbeeld hefboom bij succesvol handelen in Randstad

Figuur 1: Voorbeeld hefboom bij succesvol handelen in Randstad. Klik om te vergroten.

Succesvol handelen in Randstad: aanleiding

Beleggen zonder aanleiding levert onnodig risico op en dat is natuurlijk niet gewenst onder beleggers. Om onnodig risico te vermijden beleggen wij altijd met een achterliggende strategie, deze gaat ervan uit dat er altijd een aanleiding moet zijn alvorens u gaat beleggen. Deze aanleiding bevat recente ontwikkelingen van beursgenoteerde ondernemingen, meestal in de vorm van nieuwsberichten. Ook hierbij maken wij onderscheid tussen twee verschillende categorieën namelijk: positieve en negatieve nieuwsberichten.

Bij een positief nieuwsbericht verwachten wij een koersstijging, deze wordt veroorzaakt door een stijgende populariteit van het desbetreffende aandeel onder beleggers. De stijgende populariteit zal leiden tot meer vraag dan aanbod met een koersstijging tot gevolg. Bij een negatief nieuwsbericht is dit eigenlijk precies andersom, hierbij verwachten wij namelijk een koersdaling welke wordt veroorzaakt door een dalende populariteit van het desbetreffende aandeel onder beleggers. De dalende populariteit zal leiden tot meer aanbod dan vraag met een koersdaling tot gevolg.

Om onze strategie nader toe te lichten gebruiken wij het volgende praktijkvoorbeeld: Succesvol handelen in Randstad. Wij gingen in de loop van 9 juni 2015 op zoek naar een recente ontwikkeling in de vorm van een nieuwsbericht. Niet veel later vonden wij een nieuwsbericht. Het nieuwsbericht gaf aan dat de Nederlandse uitzendmarkt in fors tempo was gegroeid ten opzichte van een periode eerder. Dit is dus een positief bericht voor de Nederlandse beursgenoteerde uitzendorganisatie Randstad, waardoor wij een koersstijging verwachten. Zie figuur 2 voor het nieuwsbericht bij het praktijkvoorbeeld: succesvol handelen in Randstad.

Nieuwsbericht bij succesvol handelen in Randstad

Figuur 2: Nieuwsbericht bij succesvol handelen in Randstad. Klik om te vergroten.

Succesvol handelen in Randstad: openen positie

Op basis van het positieve nieuwsbericht van Randstad besloten wij een beleggingspositie te openen met een inleg van € 129,67, bij deze beleggingspositie kregen wij te maken met een hefboomfactor van 1:20 waarna onze beleggingspositie € 2.593,50 waard werd. Met deze beleggingswaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 50 aandelen. Na het openen van de positie bleef de koers heel even stabiel en ging vervolgens, zoals verwacht, stijgen toen het nieuwsbericht werd gepubliceerd. Zie figuur 3 voor het koersverloop bij het praktijkvoorbeeld succesvol handelen in Randstad.

Koersverloop bij succesvol handelen in Randstad

Figuur 3: Koersverloop bij succesvol handelen in Randstad. Klik om te vergroten.

Naast de hefboom heeft online beleggen nog veel meer voordelen namelijk een stop limit en stop loss instelling. Dit betekend dat de positie automatisch word gesloten als de koers een vooringesteld winstpunt (stop limit) heeft behaald. Deze optie heet stop loss bij een vooraf ingesteld verliespunt. Wij stelde een stop limit in bij 25 euro winst, gelijk aan 20% rendement. Dit is een uitstekend resultaat bij aandelen voor dummies. Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat u de koers niet constant hoeft te blijven volgen.

Succesvol handelen in Randstad: sluiten positie

Aan het einde van de middag hadden wij tijd om naar onze beleggingspositie te kijken, hierbij zagen we dat de positie al na 75 minuten was gesloten door ons ingestelde stop limit. We kregen gelijk het resultaat in beeld en zagen dat wij een winst hadden behaald van € 25 met een inleg van slechts € 129,67 is dat een uitstekend rendement van 20%. Zie figuur 4 voor het resultaatoverzicht bij het praktijkvoorbeeld: succesvol handelen in Randstad.

Resultaat van succesvol handelen in Randstad

Figuur 4: Resultaat van succesvol handelen in Randstad. Klik om te vergroten.

Tips bij aandelen voor dummies:

Beginnen met beleggen is heel eenvoudig, u kunt een gratis handelsprogramma downloaden om direct te kunnen beginnen met beleggen vanuit huis. Dit programma geeft u twee mogelijkheden namelijk: een demo account voor demo beleggen en een echt geld account. Wij raden u aan om eerst met het demo account risicoloos te leren beleggen, dit kunt u zien als een beleggingsspel. Als u vervolgens voldoende geoefend heeft kunt u uw account omzetten naar een echt geld account. Als u liever eerst wat meer informatie ontvangt kunt u onze gratis cursus beleggen voor beginners volgen om binnen 30 minuten volledig op de hoogte te zijn van het onderwerp beleggen.

Klik om te beginnen met beleggen vanuit huis!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

http://www.deaandeelhouder.nl/news/2015/6/9/flink_hogere_groei_nederlandse_uitzendmarkt/