Wilt u ook zelf beleggen met het beleggingsspel? Met het beleggingsspel kunnen beleggers fictief beleggen op werkelijke koersen. Dit is een goede manier voor beginnende beleggers om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma. Beleggers kunnen op een veilige manier ervaring op doen in het beleggingsprogramma. Meer weten over de mogelijkheden met online beleggen voor beginnende beleggers? Lees dan verder!

Zelf beleggen

Beleggen met het beleggingsspel

Voor veel beginnende beleggers is het moeilijk om te starten met beleggen. Daarbij is het van belang om te weten dat online beleggen op een andere manier werkt dan offline beleggen. Met offline beleggen bedoelen we het beleggen bij een beleggingskantoor. Online beleggen brengt daarentegen veel voordelen met zich mee. Zo is het bij online beleggen mogelijk om gebruik te maken van het beleggingsspel.

Met het beleggingsspel kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen, zonder hierbij financieel risico te lopen. Beleggers ontvangen bij het beleggingsspel een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Door gebruik te maken van het beleggingsspel kunnen beleggers op een veilige manier ervaring op doen in het beleggingsprogramma. Tevens hebben beleggers hierdoor de mogelijkheid om te leren van eventueel gemaakte fouten. Het leren van fouten wordt gezien als de beste methode om iets goed te leren.

Beleggen met beleggingsmethodes

Als een belegger besluit om gebruik te maken van het beleggingsspel is het van belang om dit serieus te nemen. Als een belegger het beleggingsspel serieus neemt, kan de belegger nagaan of hij/zij goed voorbereid is voor het echte werk. Daarbij is het van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding.

Beleggers kunnen een aanleiding vinden door gebruik te maken van beleggingsmethodes. Beleggen zonder aanleiding, oftewel aan de hand van impulsieve beslissingen, kan onnodige risico’s met zich mee brengen. Door gebruik te maken van een beleggingsmethode kunnen risico’s tijdens het beleggen worden beperkt.

Zelf beleggen: Fundamentele analyse

De fundamentele analyse is een beleggingsmethode waar veel beleggers gebruik van maken. Het is een beleggingsmethode die gemakkelijk te begrijpen is. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen inzake de financiële situatie van bijvoorbeeld beursgenoteerde bedrijven. Aan de hand van deze informatie proberen beleggers een voorspelling te doen met betrekking tot het koersverloop. De recente ontwikkelingen kunnen beleggers terugvinden in het beursnieuws, wat dagelijks wordt gepubliceerd.

Positief nieuwsbericht

Bij een positief nieuwsbericht over een bepaald beursgenoteerd bedrijf, kiezen wij er vaak voor om te beleggen op een koersstijging. Het speculeren op een koersstijging wordt ook wel long gaan genoemd. Wij geloven dat een positief nieuwsbericht een positieve invloed heeft op de populariteit van de aandelen onder de beleggers. Hieronder wordt een voorbeeld van een positief nieuwsbericht geïllustreerd.

Voorbeeld positief nieuwsbericht

Figuur 1. Zelf beleggen met het beleggingsspel – Positief nieuwsbericht over Philips. Klik om te vergroten. 

Negatief nieuwsbericht

Bij een negatief nieuwsbericht over een beursgenoteerd bedrijf, kiezen wij er vaak voor om te beleggen op een koersdaling. Het speculeren op een koersdaling wordt ook wel short gaan genoemd. Wij geloven dat een negatief nieuwsbericht een negatieve invloed heeft op de populariteit van de aandelen onder de beleggers. Hieronder wordt een voorbeeld van een negatief nieuwsbericht geïllustreerd.

Voorbeeld negatief nieuwsbericht
Figuur 2. Zelf beleggen met het beleggingsspel – Negatief nieuwsbericht over Volkswagen. Klik om te vergroten.

Zelf beleggen: Technische analyse

Bij de technische analyse wordt er geen aandacht besteed aan recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van een beursgenoteerd bedrijf. Bij de technische analyse gaat het om het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie uit de markt zoals prijs en omzet. Aan de hand van deze informatie proberen beleggers een voorspelling te doen met betrekking tot het koersverloop.

Cursus beleggen

Om meer te leren over online beleggen en de mogelijkheden, kunnen beleggers gebruik maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus beleggen worden verschillende aspecten inzake online beleggen nader toegelicht. Tevens wordt er aandacht besteed aan de beleggingsmethodes. De beleggingsmethodes worden uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de mogelijkheid om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Deze cursus duurt ongeveer 30 minuten en bestaat uit zes relevante hoofdstukken voor beginnende beleggers. Dit is de ultieme manier om snel meer te leren over online beleggen. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus beschreven.

  1. Algemene kennis over beleggen
  2. Beleggen met CFD’s
  3. Hoe kunt u winst maken?
  4. Risicobeperking
  5. Handige informatie
  6. Direct zelf beginnen met beleggen

Download het gratis beleggingsprogramma


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Technische_analyse