Afgelopen woensdag behaalde wij een rendement met aandelen ASML van 39%, met een winst van maar liefst €133. Bent u benieuwd hoe u kunt leren beleggen in aandelen, lees dan snel verder!

Logo ASML

Hoe vergroot u de kans op een hoog rendement?

Het beleggen in aandelen is vaak veel makkelijker dan wordt gedacht. Bij het online beleggen kunt u ervoor kiezen om short of long te gaan. Bij short gaan gaat u uit van een koersdaling en bij long gaan gaat u uit van een koersstijging. U kunt uw keuze baseren op meerdere factoren waaronder: het koersverloop in het verleden of nieuwsberichten. Wij baseren onze keuze altijd op een nieuwsbericht om het risico zo klein mogelijk te houden en de kans op rendement met aandelen te verhogen. Beleggen in grondstoffen en valuta is 24 uur per dag van maandag tot en met vrijdag mogelijk, het beleggen in aandelen is gebonden aan de openingstijden van de beurs waar het aandeel op wordt verhandeld. Het openen van een beleggingspositie is mogelijk met elk bedrag, u kunt al beleggen met 100 euro.

Ons rendement met aandelen ASML

Alvorens wij zijn gaan beleggen, zijn wij opzoek gegaan naar een aanleiding om een positie te openen. In de loop van de ochtend vonden wij een nieuwsbericht met de titels: “Analisten over ASML”. Bij het lezen van het artikel bleek dat het bedrijf een hogere omzet heeft behaald en dat de organisatie inrichting er gezond uit zag met een mooie voorraadpositie. Door de mooie voorraadpositie en de gezonde uitstraling van ASML zullen aandeelhouders meer vertrouwen houden/krijgen in het bedrijf. Hierdoor was de kans op rendement met aandelen ASML hoger. Op basis van het nieuwsbericht besloten wij een longpositie te openen, dit betekend dat wij speculeerde op een koersstijging van de aandelen ASML. Zie figuur 1 voor het positieve nieuwsbericht over AMSL.

Positief nieuwsbericht over ASML

Figuur 1, een positief nieuwsberichten over ASML. Klik op afbeelding om te vergroten.

Wij besloten om te beleggen met kleine bedragen door een longpositie te openen van 75 aandelen ter waarde van € 6.843, door de hefboom van 1:20 bedroeg ons ingelegde vermogen slechts €342,15. Door de hefboom werd ons ingelegde vermogen dus meer waard waardoor we met meer aandelen konden beleggen, dit kan vervolgens lijden tot een hoger rendement met aandelen ASML. Na het openen van de positie bleven we het koersverloop van ASML volgen, zie figuur 2 voor het koersverloop tussen het openen en het sluiten van onze beleggingspositie.

Koersverloop beleggingspositie ASML

Figuur 2, koersverloop beleggingspositie ASML . Klik op afbeelding om te vergroten.

In figuur 2 is te zien dat de koers na het openen van onze positie direct is gaan stijgen, na ongeveer 25 minuten waren wij van mening dat de koers het hoogtepunt had bereikt en besloten wij de positie te sluiten met een winst van 133 euro. Met een inleg van 342,15 euro is 39% een uitstekend rendement met aandelen ASML. Na het sluiten van de positie kregen wij het winstoverzicht te zien, zoals in figuur 3 te zien is.

Winstoverzicht beleggen in aandelen ASML

Figuur 3, rendement met aandelen ASML. Klik op afbeelding om te vergroten.

Verhoog uw kans op rendement met aandelen door te leren beleggen

U kunt makkelijk zelf proberen of u rendement met aandelen ASML kunt behalen door een beleggingsprogramma te downloaden. Wij raden u aan om eerst rustig en klein te beginnen met het leren beleggen door gebruik te maken van een demo beleggen account. Met een demo account krijgt u een fictief bedrag waar u risicoloos mee kunt leren beleggen! Als u helemaal klaar bent met leren beleggen kunt u overstappen naar een account met echt geld, u kunt hier ook beleggen met kleine bedragen.

Wilt u eerst nog even wat meer informatie hebben over aandelen kopen in het algemeen, dan kunt u onze gratis cursus beleggen volgen, waarmee u na 30 minuten weer helemaal up-to-date bent om zelfverzekerd te kunnen beginnen met beleggen met een hogere kans op rendement met aandelen.

Download hier het gratis handelsprogramma en start met beleggen!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/ASML

http://www.belegger.nl/nieuws/2663810/asml-conform-verwachting.html