In dit artikel laten wij u zien hoe u door aandelen kopen van Avago Technologies winst kunt maken. Wij doen dit met een achterliggende strategie voor slim beleggen, deze leest u in het praktijkvoorbeeld in dit artikel. Lees snel verder voor tips bij het leren beleggen en om te zien hoe wij €57 winst wisten te realiseren met aandelen kopen van Avago Technologies!

Aandelen kopen van Avago Technologies

Strategie voor slim beleggen

Vaak als u wil beginnen met beleggen vraagt u zich af hoe u het beste kan gaan beginnen. Na het lezen van dit artikel kunt u gerust beginnen met beleggen voor beginners, wij zullen u namelijk laten zien hoe u de kans op winst kunt vergroten door slim beleggen. Beleggen met kleine bedragen kan ook heel winstgevend zijn, dit komt door het hefboomeffect.

Het hefboomeffect is een geautomatiseerd effect wat wordt toegepast bij online beleggen. Het hefboomeffect zorgt er namelijk voor dat uw inleg automatisch wordt vermenigvuldigd met een vooraf bepaalde hefboomfactor, in de meeste gevallen krijgt u te maken met een factor van 1:20 maar dit kan in uitzonderlijke gevallen ook hoger zijn. Doordat uw inleg wordt vermenigvuldig met de hefboomfactor neemt de waarde van uw beleggingspositie toe. Dit leidt ertoe dat u meer aandelen kunt kopen ten opzichte van traditioneel beleggen zonder hefboomeffect. Doordat u een hogere beleggingswaarde heeft kun u eenvoudiger en sneller veel winst maken bij beleggen met kleine bedragen.

Beginnen met virtueel beleggen is heel eenvoudig, u kunt namelijk vanuit huis leren beleggen door gebruik te maken van een gratis handelsprogramma. Het handelsprogramma laat u kiezen uit twee soorten accounts namelijk: demo account en echt geld account. Bij een demo account kunt u risicoloos fictief beleggen met ongeveer € 20.000 demo geld. Als u vervolgens voldoende heeft geoefend kunt u uw account omzetten naar een echt geld account.

Strategie bij aandelen kopen van Avago Technologies

Wij gebruiken dus altijd een strategie bij onze beleggingen, het natuurlijk  niet de bedoeling om onnodig risico te lopen. Onze strategie gaat ervan uit dat recente ontwikkelingen de koers van een aandeel kunnen beïnvloeden. Onder recente ontwikkelingen verstaan wij nieuwsberichten van beursgenoteerde ondernemingen. Bij de nieuwsberichten maken wij onderscheid tussen:

  • Positieve nieuwsberichten: bij een positief nieuwsbericht verwachten wij een koersstijging, dit komt doordat het aandeel veel populairder is geworden onder de beleggers. De stijgende populariteit zal ervoor zorgen dat er meer vraag is dan aanbod, wat leidt tot een koersstijging.
  • Negatieve nieuwsberichten: bij een negatief nieuwsbericht verwachten wij een koersdaling, dit zal worden veroorzaakt door een dalende populariteit van het desbetreffende aandeel. De dalende populariteit zorgt er namelijk voor dat er meer aanbod is dan vraag, wat leidt tot een koersdaling.

In de rest van het artikel zullen wij u laten zien hoe de strategie in zijn werking gaat aan de hand van het praktijkvoorbeeld: aandelen kopen van Avago Technologies. Bij dit praktijkvoorbeeld maken wij gebruik van een nieuwsbericht van 29 mei 2015. Het nieuwsbericht laat zien dat chipfabrikant Avago Technologies gaat fuseren met een Amerikaanse bondgenoot genaamd Broadcom, dit is dus een positief bericht voor Avago Technologie. Zie figuur 1 voor het nieuwsbericht bij het praktijkvoorbeeld: aandelen kopen van Avago Technologies.

Nieuwsbericht bij aandelen kopen van Avago Technologies

Figuur 1: Bericht bij aandelen kopen van Avago Technologies. Klik om te vergroten.

Positie openen – Aandelen kopen van Avago Technologies

Naar aanleiding van dit positieve nieuwsbericht van Avago Technologies besloten wij een  positie te openen die gericht is op een koersstijging. Wij besloten een positie in te nemen van € 132, deze werd na gebruik van de hefboomfactor (1:20) € 2.641 waard. Door deze waarde konden wij een positie innemen van 50 aandelen. Na het openen van de positie hielden wij de koers goed in de gaten. Zie figuur 2 voor het koersverloop bij het praktijkvoorbeeld: Aandelen kopen van Avago Technologies.

Koersverloop bij aandelen kopen van Avago Technologies

Figuur 2: Koersverloop bij aandelen kopen van Avago Technologies. Klik om te vergroten.

Positie sluiten – Aandelen kopen van Avago Technologies

Wij opende de positie meteen bij het openen van de Amerikaans beurs. De koers begon na het openen, zoals verwacht, te stijgen. Wij hadden de verwachting dat de koers nog verder zou stijgen, dus was het verstandig om de positie gedurende het weekend open te houden. Vooraf hadden wij een stop limit ingesteld, hiermee kunt u aangeven op welk punt u de positie wenst te sluiten. Als de koers het door u ingestelde winstpunt heeft behaald zal de positie automatische gesloten worden. Deze mogelijkheid bestaat ook als maximaal verliespunt, dit wordt stop loss genoemd. Maandagochtend na het weekend werd de positie automatisch gesloten omdat de koers ons vooraf ingestelde winstpunt had bereikt. Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat u niet constant op de koers hoeft te letten!

Na het sluiten van de positie kregen wij het resultaatoverzicht in beeld, hieruit bleek dat wij een winst hadden behaald van € 59. Doordat we de positie meerdere beursdagen open hadden staan moesten wij een premie betalen ven € 2. Uiteindelijk hielden wij een winst over van € 57 euro, een uitstekend rendement van 44%. Zie figuur 3 voor het resultaatoverzicht van aandelen kopen van Avago Technologies.

Resultaat van aandelen kopen van Avago Technologies

Figuur 3: Resultaat van aandelen kopen van Avago Technologies. Klik om te vergroten.

Starten met handelen

Wilt u na het lezen van dit artikel starten met handelen in aandelen? Dan kunt u eenvoudig starten door het gratis handelsprogramma te downloaden. Wilt u liever wat meer informatie? Dan kunt u onze gratis cursus beleggen volgen, deze brengt u binnen 30 minuten op de hoogte van alles omtrent beleggen.

Klik hier voor de gratis beleggingssoftware!

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hefboom
http://www.nu.nl/beurs/4057472/miljardenovername-in-chipsector.html