In dit artikel zullen we uitleggen hoe u zelf kunt beleggen op Delta Lloyd. Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers beleggen in verschillende effecten zoals grondstoffen, valuta, aandelen en indices. Beleggen op Delta Lloyd valt onder beleggen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Meer weten over beleggen in aandelen? Lees dan verder!

Beleggen op Delta Lloyd

Hoe werkt online beleggen?

Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers op ieder moment van de dag een beleggingspositie openen. Het enige wat u nodig heeft is een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. Met een online beleggingsprogramma beleggen beleggers automatisch met CFD’s. Hierdoor wordt online beleggen ook wel CFD beleggen genoemd.

CFD beleggen is de afkorting voor Contract For Difference, bij deze vorm van beleggen gaat het om de voorspelling van de koers, de belegger kan hier winst mee realiseren. De belegger en de broker sluiten hierbij een overeenkomst. De broker is overigens de aanbieder van het beleggingsprogramma.

Bij CFD beleggen draait het om de voorspelling van de koers. Als de belegger een goede voorspelling doet met betrekking tot de koers, heeft de belegger winst gerealiseerd. In dit geval ontvangt de belegger dan het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. Daarentegen dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen, bij een verkeerde voorspelling van de koers. De belegger heeft in dit geval te maken met een verlies. We zullen in dit artikel uitleggen hoe u risico’s tijdens het beleggen kunt beperken.

Profiteren van de hefboom

Beleggers kunnen met een online beleggingsprogramma profiteren van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers in staat zijn om te beleggen met kleine bedragen. De hefboom vergroot de inleg van beleggers met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte hiervan is afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 1: Beleggen op Delta Lloyd – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

In bovenstaand voorbeeld is te zien dat een belegger wil beleggen met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor is in dit geval 1:20, dat betekent dat de inleg wordt vergroot met 20 (50 euro maal 20). De uitkomst hiervan is 1.000 euro. Met de nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. 

Beleggen op Delta Lloyd: Aanleiding

Het is belangrijk om altijd een aanleiding te zoeken, voor u besluit om een beleggingspositie te openen. Beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen kan onnodige risico’s met zich meebrengen.

Op 17 augustus kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over Delta Lloyd. In het bericht wordt aangegeven dat de verzekeraar de winst heeft zien dalen in het laatste half jaar. Dat is negatief nieuws voor Delta Lloyd, dit was voor ons een aanleiding om te beleggen op een koersdaling Delta Lloyd.

Delta Lloyd nieuwsbericht

Figuur 2: Beleggen op Delta Lloyd – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Beleggen op Delta Lloyd: Koersverloop

Wij besloten om een positie te openen met een inleg van 72,40 euro. De hefboomfactor was in dit geval 1:10, dat betekent dat de inleg werd vermenigvuldigd met 10 (72,40 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 724 euro, dit werd de nieuwe inlegwaarde van onze belegging. Met deze hogere inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 200 aandelen Delta Lloyd. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging weergegeven. Hier is te zien dat de koers fluctuerend bleef dalen, met aan het einde een constante daling.

Delta Lloyd koersverloop

Figuur 3: Beleggen op Delta Lloyd – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Beleggen op Delta Lloyd: Resultaat

Wij besloten om gebruik te maken van de handige beleggingsfuncties; de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Zodra de koers één van de aangegeven punten bereikt, zal de positie automatisch worden gesloten.

Bij ons werd de positie automatisch gesloten door de profit call. Wij hadden de profit call ingesteld op een rendement van 33%. Met deze belegging hebben wij een winst van 24 euro gerealiseerd. Hieronder wordt het beleggingsresultaat weergegeven.

Delta Lloyd resultaat

Figuur 4: Beleggen op Delta Lloyd – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten. 

Leren beleggen: Slim beleggen

Voor beginnende beleggers is het verstandig om eerst meer te leren over online beleggen. Met de cursus beleggen voor beginners kunnen beleggers meer leren over de verschillende basisaspecten met betrekking tot online beleggen. In deze cursus wordt uitgelegd hoe online beleggen precies werkt. Tevens worden enkele handige beleggingstermen nader toegelicht. Veel beleggingstermen zult u ook tegen komen in het online beleggingsprogramma. De cursus bestaat overigens uit zes hoofdstukken en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus weergegeven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2. Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3. Hoe kunt u winst maken?

Hoofdstuk 4. Risicobeperking

Hoofdstuk 5. Handige informatie

Hoofdstuk 6. Direct zelf beginnen met beleggen

Beleggen voor dummies

Na het volgen van de cursus is het verstandig om te starten met het beleggingsspel. Met het beleggingsspel hebben beleggers de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Bij het beleggingsspel ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee risicoloos geoefend kan worden. Kortom, dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging 
http://www.nu.nl/beurs/4308256/delta-lloyd-ziet-winst-dalen-in-eerste-halfjaar.html