Wilt u ook beginnen met online beleggen Adidas? In dit artikel zullen we uitleggen hoe u zelf aandelen kunt kopen met beleggingssoftware. Vandaag de dag is het makkelijk om een beleggingspositie te openen. Beleggers hoeven niet meer naar een bank of beleggingskantoor te gaan om te beleggen. Met beleggingssoftware kunnen beleggers op ieder moment van de dag een beleggingspositie openen. Daarnaast is het beleggen met online beleggingssoftware voor iedereen toegankelijk, omdat het mogelijk is om te beleggen met kleine bedragen. Meer weten? Lees dan verder!

Beginnen met online beleggen Adidas

Beleggen leren

Veel beginnende beleggers weten nog niet veel over online beleggen. Het is van belang om te weten dat er enkele verschillen zijn tussen online- en offline beleggen. Met offline beleggen wordt het beleggen bij een bank of beleggingskantoor bedoelt. Bij online beleggen kunnen beleggers profiteren van verschillende voordelen, zoals beleggen met weinig geld op korte termijn. Daarnaast is het voor beleggers mogelijk om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te openen, omdat de belegger alleen een laptop, tablet of smartphone nodig heeft met internetverbinding.

Voor beleggers is het verstandig om eerst gebruik te maken van de online cursus voor beginnende beleggers, om meer te leren over online beleggen. Deze gratis cursus bestaat uit zes hoofdstukken en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. In deze cursus wordt online beleggen nader toegelicht. Overigens worden in deze cursus praktijkvoorbeelden gegeven aan de hand van verschillende beleggingsmethodes.

Het voordeel van de hefboom

Zoals eerder werd aangegeven is het bij online beleggen mogelijk om te beleggen met weinig geld op korte termijn. De hefboom vermenigvuldigd de inleg van beleggers met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Het is bij online beleggen mogelijk om te beleggen in verschillende effecten, bij ieder effect is de hefboomfactor anders. Zo is het voor beleggers mogelijk om te beleggen in aandelen, grondstoffen, valuta en indices. We zullen een voorbeeld van de hefboom geven, zodat u hier een duidelijk beeld van krijgt.

hefboomwerking-voorbeeld

Figuur 1. Beginnen met online beleggen Adidas – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen van Adidas met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor is hierbij 1:10. Dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10, de uitkomst hiervan is 500 euro. Met deze nieuwe en hogere inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. 

Beginnen met online beleggen Adidas: Aanleiding

Voordat wij een beleggingspositie openen zoeken wij altijd naar een aanleiding om te beleggen. In dit voorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse om een aanleiding te vinden. Hierbij wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen of achtergronden van beursgenoteerde bedrijven. Aan de hand hiervan kan worden bepaald om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Op 3 november kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over Adidas. In het bericht wordt aangegeven dat Adidas zijn omzet het derde kwartaal heeft zien stijgen. Dat is uitstekend nieuws over Adidas. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging Adidas.

Adidas aanleiding

Figuur 2. Beginnen met online beleggen Adidas – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Beginnen met online beleggen Adidas: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 135 euro. De hefboomfactor bij Adidas is 1:10, dat betekent dat de inleg werd vergroot (135 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.350 euro, dit was onze nieuwe inlegwaarde. Hierdoor konden wij een aandelenpositie innemen van 10 aandelen Adidas.

Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers direct fluctuerend is gaan stijgen na het openen van de beleggingspositie.

Adidas koersverloop

Figuur 3. Beginnen met online beleggen Adidas – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Beginnen met online beleggen Adidas: Beleggingsresultaat

Bij het openen van de positie besloten wij om gebruik te maken van twee functies in de beleggingssoftware om risico’s te beperken. Met de profit call functie hebben wij een gewenst rendement ingesteld. Daarnaast hebben wij een maximaal verlies ingesteld met de stop loss functie.

Onze beleggingspositie werd automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt van 23%! Dat is een uitstekend rendement. Wij hebben met deze belegging een winst gerealiseerd van 30,80 euro. Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

Adidas resultaat

Figuur 4. Beginnen met online beleggen Adidas – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten.

Beleggen oefenen

Bij online beleggen is het voor beleggers mogelijk om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Op deze manier hebben beleggers de mogelijkheid om op een veilige manier ervaring op te doen in de beleggingssoftware. Met demo beleggen ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Dit is een uitstekende manier om te leren van eventueel gemaakte fouten.

Beginnen met online beleggen? Download de gratis beleggingssoftware!


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/beurs/4345235/adidas-boekt-jaar-verwachting-record-.html