In dit artikel wordt het beleggen met de fundamentele analyse nader toegelicht. Dit is een handige beleggingsmethode om te gebruiken tijdens het beleggen. Het is van belang om gebruik te maken van een beleggingsmethode om de kans op het realiseren van winst te vergroten. In dit artikel wordt de fundamentele analyse en een handige manier om het beleggen te leren uitgelegd.

 Fundamentele analyse

Fundamentele analyse

De fundamentele analyse is een handige en eenvoudige methode om te gebruiken tijdens het beleggen. Het gebruiken van een beleggingsmethode vergroot uw kans op het realiseren van winst. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, dit is één van de manieren om uw risico’s te beperken. Verder wordt in dit artikel nog een manier besproken om risico’s te beperken. Veel beginnende beleggers weten niet hoe ze dit moeten doen. Dit artikel biedt enkele mogelijkheden om beter te kunnen beleggen.

De fundamentele analyse is over het algemeen en veel gebruikte manier van beleggen. Tevens is het een eenvoudige manier om een aanleiding te vinden voor het beleggen. Het vinden van een aanleiding is van belang bij het beleggen, veel mensen onderschatten dit.  Er zijn mensen die besluiten om te beleggen in een bedrijf, alleen omdat

ze de naam van het bedrijf kennen. Dit valt onder impulsief beleggen en het brengt onnodige risico’s met zich mee.

Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen van beursgenoteerde bedrijven met betrekking tot de financiële situatie. Deze ontwikkelingen kunnen worden onderscheiden in positieve en negatieve ontwikkelingen. Hieronder wordt een voorbeeld gegeven van een positieve en negatieve ontwikkeling.

  • Positief nieuwsbericht: Bedrijf X heeft over het tweede kwartaal een hogere winst gerealiseerd van 4%.
  • Negatief nieuwsbericht: Bedrijf Y heeft 6% meer verlies geleden dan een jaar eerder.

Bij een positief nieuwsbericht kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersstijging. Een koersstijging kan voorkomen doordat aandelen populairder worden.  Bij een negatief nieuwsbericht kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersdaling. Een koersdaling kan voorkomen doordat aandelen in populariteit dalen.

Hefboomconstructie

Bij online beleggen profiteert u van de hefboomconstructie. De hefboomconstructie zorgt ervoor dat u kunt beleggen met een klein bedrag, omdat de hefboomconstructie uw inleg vergroot met een hefboomfactor. Hierdoor kunt u een hogere aandelenpositie innemen, zonder dat u hier een hoger bedrag voor inlegt. Als u met 100 euro wilt beleggen en de hefboomfactor is 1:20, betekent het dat u een inlegwaarde zult krijgen van 2.000 euro (100 euro x 20), hiermee kunt u een hogere aandelenpositie innemen. De hefboomfactor verschilt overigens per effect. De verschillende effecten waar u in kunt handelen zijn: aandelen, valuta, grondstoffen en indices. Kortom, met de hefboomconstructie kunt u slim beleggen.

Profit call en stop loss

De profit call en stop loss zijn handige functies waar u gebruik van kunt maken tijdens het beleggen. De profit call zorgt ervoor dat uw positie wordt gesloten bij het gewenste winstpercentage, dit kunt u bij het openen van de positie instellen. De stop loss functie zorgt ervoor dat uw positie automatisch wordt gesloten bij een aangegeven verliespercentage. Dat betekent dat u niet meer kunt verliezen dan dat u heeft ingesteld. Kortom, deze functies zorgen ervoor dat u risico’s tijdens het beleggen beperkt. Tevens hoeft u de koers niet de gehele dag in de gaten te houden.

Aandelen voor dummies

Dit was heel wat informatie in één keer. Er zijn verschillende en waarschijnlijk nieuwe termen voor u voor bij gekomen in dit artikel. In de gratis cursus beleggen wordt het beleggen stap voor stap uitgelegd. Tevens worden in deze cursus verschillende beleggingstermen nader toegelicht. Na de cursus beleggen kunt u gebruik maken van het beleggingsspel. Bij het beleggingsspel ontvangt u fictief geld waarmee u risicoloos kunt beleggen. Leren beleggen is het beste door het gewoon te proberen in de praktijk, het beleggingsspel is hier zeer geschikt voor. Op deze manier kunt u verschillende beleggingsmethodes uitproberen en kijken wat voor u het beste werkt.

Download hier de gratis beleggingssoftware

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse