Beleggen op Unilever leverde ons een winst op van €23 met een inleg van slechts €104. Er wordt vaak gedacht dat beleggen alleen zin heeft met grote bedragen, maar niets is minder waar. Beleggen met weinig geld kan ook een hele leuke winst opleveren! In dit artikel laten wij u aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien hoe u door slim beleggen de kans op winst kunt verhogen.

Beleggen op Unilever

Rendement door slim beleggen

Veel mensen denken dat beleggen alleen geschikt is voor gevorderden, maar tegenwoordig is het zeer eenvoudig. In plaats van een bezoek aan de bank kunt u nu vanuit huis aandelen kopen door gebruik te maken van een online handelsprogramma. Hierdoor is het ook veel eenvoudiger voor een beginnende belegger. Daarnaast wordt er bij online beleggen gebruik gemaakt van een hefboom, waardoor beleggen met weinig geld ook rendement kan opleveren.

De hefboom vermenigvuldigt uw inleg met een bepaalde factor, waardoor de waarde van uw beleggingspositie hoger is dan wanneer u zonder hefboom gaat beleggen. Door de hefboom kunt u dus meer aandelen kopen en zo met een lagere eigen inleg, meer winst maken. Zie figuur 1 voor een voorbeeld van de hefboomfactor van beleggen op Unilever.

Voorbeeld hefboom bij beleggen op Unilever

Figuur 1: voorbeeld hefboom bij beleggen op Unilever. Klik om deze te vergroten.

Vormen van beleggen

Een veel voorkomende vorm van beleggen is het daghandelen of daytraden. Daghandelen is een vorm van beleggen waarbij de belegger is gericht op het korte termijn beleggen, de beleggingsposities worden in de meeste gevallen al binnen een paar uur gesloten. Bij daghandelen is de beleggingspositie sowieso niet langer dan één beursdag open. Als voorbeeld voor het daghandelen treft u hieronder een praktijkvoorbeeld aan over het beleggen op Unilever.

Praktijkvoorbeeld: beleggen op Unilever

Beleggen zonder aanleiding is een risicovolle aangelegenheid, wij adviseren u dus om eerst een aanleiding te zoeken alvorens u gaat beleggen in een beursgenoteerde onderneming. Wij zoeken altijd naar een aanleiding in vorm van een nieuwsbericht uit het financiële nieuws. Bij een positief nieuwsbericht verwachten wij een koersstijging, dit komt door dat het aandeel veel populairder wordt onder beleggers. Bij een negatief bericht verwachten wij een dalende koers, dit komt wederom door de verandering in de populariteit, deze neemt namelijk af.

In het geval van ons praktijkvoorbeeld vonden wij op 16 april 2015 een nieuwsbericht over de beursgenoteerde onderneming Unilever. Het artikel gaf aan dat de gunstige euro verantwoordelijk was voor een flinke omzet groei van Unilever. Dit is dus een positief nieuwsbericht, waardoor wij verwachten dat de koers zal stijgen. Zie figuur 2 voor het nieuwsbericht over Unilever.

Nieuwsbericht beleggen op Unilever

Figuur 2: positief nieuwsbericht van beleggen op Unilever. Klik om deze te vergroten.

Nadat wij onze verwachting hadden gemaakt werd het tijd om een beleggingspositie te openen. Wij openden de beleggingspositie, direct met het openen van de beurs, om 9 uur. Onze inleg bedroeg € 104, na de hefboom kreeg onze beleggingspositie een waarde van € 2.093. Door de hefboom konden wij 50 aandelen kopen. Na het openen van de positie hielden we het koersverloop van Unilever in de gaten, zie figuur 3 voor het koersverloop.

Koersverloop beleggen op Unilever

Figuur 3: Koersverloop van beleggen op Unilever. Klik om deze te vergroten.

In het koersverloop is te zien dat de koers direct na het openen van onze positie begon te stijgen, zoals verwacht. Wij besloten nog een tijdje te wachten om te zien of de koers nog verder zou stijgen.

Resultaat praktijkvoorbeeld: beleggen op Unilever

Na ongeveer 3 uur besloten wij de positie te sluiten met een winst van € 23, een uitstekend resultaat van 22% voor een belegging met een lage inleg van slechts €104. Zie figuur 4 voor het winstoverzicht van beleggen op Unilever.

Winstoverzicht van beleggen op Unilever

Figuur 4: winstoverzicht van beleggen op Unilever. Klik om deze te vergroten.

Zelf beginnen met handelen in aandelen?

Beleggen is nu zeer eenvoudig door gebruik te maken van een gratis handelsprogramma. Hier kunt u kiezen uit twee soorten accounts namelijk: beleggen met demo geld of beleggen met echt geld. Wij raden u aan om eerst te beginnen met demo geld, hierbij krijgt u een fictief bedrag waarmee u risicoloos kunt leren beleggen. Als u voldoende geoefend heeft kunt u met hetzelfde account zelfverzekerd overstappen naar de variant met echt geld om zelf uw beleggingen te maken!

Als u liever eerst wat meer informatie ontvangt kunt u de gratis cursus beleggen doorlopen, waarbij u in 30 minuten op de hoogte bent van alles omtrent het onderwerp beleggen.

Zelf handelen in aandelen? Download hier de beleggingssoftware!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Unilever
http://www.nu.nl/economie/4031697/gunstige-euro-bezorgt-unilever-flinke-omzetgroei.html