Hoe kan ik aandelen kopen van PostNL? Dit is tegenwoordig veel eenvoudiger dan vroeger. Daarnaast is beleggen met 1000 euro of meer niet meer nodig en kunt u ook winst maken door beleggen met weinig geld. Dit komt door meerdere factoren. Wij maakte een winst van € 25 in slechts 10 minuten tijd, wilt u weten hoe wij dit doen? Wij gebruiken een strategie om de kans op rendement te verhogen, deze strategie wordt nader toegelicht aan de hand van het praktijkvoorbeeld: hoe kan ik aandelen kopen van PostNL.

Hoe kan ik aandelen kopen van PostNL

Hoe kan ik aandelen kopen van PostNL: de strategie

Het begin van onze strategie omvat het zoeken naar een aanleiding om uw koersverwachting op te baseren. Deze aanleidingen vinden wij meestal in de vorm van nieuwsberichten over beursgenoteerde ondernemingen. Op 6 mei 2015 begonnen wij de dag met het zoeken naar nieuwsberichten rondom beursgenoteerde ondernemingen, hierbij vonden wij een artikel over PostNL. Dit artikel gaf aan dat PostNL tegenvallende resultaten had in het eerste kwartaal van 2015 ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014. Het bedrijfsresultaat was in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 9 miljoen lager dan het eerste kwartaal van vorig jaar. Dit is dus een negatief bericht voor PostNL, zie figuur 1 voor het nieuwsbericht van PostNL. De aanleiding van onze beleggins was dus gevonden, nu is het belangrijk om een verwachting te baseren op deze aanleiding. Bij een positief bericht verwachten wij altijd een koersstijging, dit komt doordat het desbetreffende aandeel veel populairder wordt onder beleggers. Door de stijgende populariteit zal er meer vraag zijn naar het aandeel in plaats van aanbod, dit zorgt vervolgens voor een koersstijging. Bij een negatief nieuwsbericht verwachten wij precies het tegengestelde. De populariteit zal namelijk dalen onder de beleggers. Deze dalende populariteit zorgt ervoor  dat er meer aanbod is dan vraag van het desbetreffende aandeel, dit zal een koersdaling tot gevolg hebben. Wanneer u gaan beleggen op een koersdaling wordt dat “short gaan” genoemd, bij het beleggen op een koersstijging heet dat “long gaan”.

Nieuwsbericht bij hoe kan ik aandelen kopen van PostNL

Figuur 1, Nieuwsbericht bij hoe kan ik aandelen kopen van PostNL. Klik om te vergroten.

Hoe kan ik aandelen kopen van PostNL: praktijkvoorbeeld

Naar aanleiding van het negatieve nieuwsbericht over PostNL besloten wij een beleggingspositie te openen gericht op een koersdaling, short gaan dus. Wij opende de beleggingspositie met een waarde van € 101,75 vervolgens kregen wij te maken met het hefboomeffect. Het hefboomeffect vermenigvuldigd uw inleg met een vooraf bepaalde hefboomfactor, dit zorgt ervoor dat de waarde van uw belegginspositie toeneemt. Met een hogere beleggingswaarde kunt u meer aandelen kopen, waardoor u ook winst kunt maken door beleggen met weinig geld. Let er wel op dat u ook sneller verlies kunt maken door het hefboomeffect, om deze kans zo klein mogelijk te houden raden wij u aan om altijd gebruik te maken van de strategie en niet zonder aanleiding te beleggen.

Bij het aandeel van PostNL was sprake van een hefboomfactor van 1:20, dit betekend dat de waarde van onze beleggingspositie was toegenomen tot € 2.035. Met deze hogere waarde konden wij een beleggingspositie innemen van 500 aandelen. Na het openen van onze belegginspositie bleven wij de koers nauwlettend in de gaten houden, zie figuur 2 voor het koersverloop bij het praktijkvoorbeeld: hoe kan ik aandelen kopen van PostNL. Het koersverloop laat zien dat de koers, zoals verwacht, is gedaald.

Koersverloop bij hoe kan ik aandelen kopen van PostNL

Figuur 2, Koersverloop bij hoe kan ik aandelen kopen van PostNL. Klik om te vergroten.

Hoe kan ik aandelen kopen van PostNL: resultaat

Wij besloten de positie na 10 mintuten te sluiten, dit leidde tot een winst van € 25 euro met een inleg van slechts € 101,75, een uitstekend rendement van 25%. De totale waarde van onze beleggingspositie was bij openen € 2.035 en bij sluiten € 2.010. De daling in de waarde is bij short gaan dus de winst! Zie figuur 2 voor een het resultaat bij het praktijkvoorbeeld: hoe kan ik aandelen kopen van PostNL.

Resultaat bij hoe kan ik aandelen kopen van PostNL

Figuur 3, Resultaat bij hoe kan ik aandelen kopen van PostNL. Klik om te vergroten.

Aandelen voor dummies

Heeft u na het lezen van dit artikel zin om te beginnen met beleggen? Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van een handelsprogramma. In dit handelsprogramma kunt u kiezen uit twee soorten accounts, het demo account en een echt geld account. Wij raden u aan om te beginnen met een demo account, hiermee kunt u risicoloos beleggen met demo geld als een soort beleggingsspel. Als u voldoende heeft geoefend dan kunt u zelfverzekerd overstappen naar een echt geld account om de strategie in praktijk te brengen.

Als u liever eerst meer informatie ontvangt over het beleggen in aandelen, dan kunt u onze gratis cursus beleggen volgen. Met deze cursus bent u met 30 minuten volledig op de hoogte van de beurs voor dummies en alles omtrent beleggen in aandelen.

Wilt u beginnen met beleggen? Download hier het handelsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/5/6/beursblik_teleurstellende_cijfers_postnl/