In valuta beleggen: winst op de wisselkoers is ook voor u mogelijk. Dit kan door van te voren een munt of land te bestuderen. In valuta beleggen en het voorspellen van de wisselkoers is een veelvoorkomend fenomeen in de online beleggingswereld. Door van te voren een munt of een land te bestuderen kan men vaak redelijk inschatten of de waarde van een bepaalde valuta zal stijgen of dalen ten opzichte van de andere munteenheden. Hieronder zijn onze ervaringen te lezen over het beleggen in de euro ten opzichte van de Australische dollar.

In valuta beleggen: winst op de wisselkoers

Het hefboomeffect

De reden dat wij op deze belegging een groot rendement hebben behaald komt mede door het hefboomeffect dat bij online beleggen wordt gebruikt (over het algemeen Contract for Difference, één van de verschillende types beleggen). Dit houdt in dat de waarde van een inzet vergroot wordt met een vastgestelde factor, zodat er met een klein bedrag een groot financieel resultaat gerealiseerd kan worden. Deze nieuwe waarde is NIET gelijk aan het bedrag dat de belegger heeft gestort, maar enkel het bedrag dat de belegger tot zijn beschikking heeft tijdens het beheren van een positie.

Als u meer wilt leren over het hefboomeffect en CFD verwijs ik u door naar onze Cursus Beleggen. Klik hier om door te gaan naar de cursus.

De wisselkoers EUR/AUD

Voordat wij besloten in een bepaalde wisselkoers te beleggen, hebben wij via meerdere nieuwssites en bijbehorende artikelen nieuwe informatie gezocht over de financiële activiteiten van landen.

Uit meerdere bronnen bleek dat de economie van Australië zwakker is geworden en onderdruk werd gezet door één van hun belangrijkste handelspartners, China. Aan de hand van onderstaand artikel hebben wij voorspeld dat de waarde van de Australische dollar zou gaan dalen. Wanneer de economie van een land zwakker wordt heeft dit vaak gevolgen voor de vraag naar de desbetreffende munteenheid. Mensen willen de munt liever niet in het bezit hebben doordat de vermindering in waarde op de loer ligt en ruilen ze vaak om voor andere valuta of investeren het geld in grondstoffen. Hierdoor proberen zij te voorkomen dat hun vermogen minder waard wordt en proberen zij juist relatief meer vermogen te creëren.

Nieuwsbericht valuta beleggen wisselkoers Australië

Figuur 1: In valuta beleggen: winst op de wisselkoers – Nieuwsbericht over het verloop van de wisselkoers EUR/AUD. Klik om te vergroten.

Ondertussen hadden wij ook een artikel gevonden waaruit bleek dat de euro wederom in waarde gestegen was. De conclusie was dan ook eenvoudig te trekken en hebben wij voor 200 euro belegd in de wisselkoers van de euro ten opzichte van de Australische dollar.

In de gekozen valuta beleggen

Rond het moment dat deze artikelen gepubliceerd werden hebben wij via online beleggingssoftware direct belegd in de euro in verhouding tot de Australische dollar. Op het moment dat wij onze positie opende lag de wisselkoers op 1,6005 EUR/AUD.

Na 40 minuten hebben wij ervoor gekozen om onze positie te sluiten omdat wij op dat moment een mooie winst hadden gerealiseerd.

In valuta beleggen wisselkoers koersverloop

Figuur 2: In valuta beleggen: winst op de wisselkoers – Koersverloop van de wisselkoers EUR/AUD.

Zoals u kunt zien in figuur 2 is er na de publicatie van het artikel een omkeer geweest in deze wisselkoers. Het moment van beleggen was voor ons vrijwel ideaal, mede doordat de wisselkoers op een lager punt lag op het moment dat wij hadden besloten te beleggen. Hierdoor hebben wij in slechts een korte periode van een halfuur al een rendement kunnen behalen van 23,7 procent. Dit kwam neer op 47,40 euro winst, op een beleggingsinzet van 200 euro door het slim beleggen in valuta. Zie figuur 3 voor een schematische weergave van de beleggingsresultaten.

In valuta beleggen wisselkoers resultaten

Figuur 3 In valuta beleggen: winst op de wisselkoers – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Zelf ervaren: Brokers vergelijken en demomodus

Wilt u ook online in valuta beleggen of in dergelijke effecten? De brokers op onze vergelijkingspagina bieden u de mogelijkheid om eenvoudig beleggen te ervaren met zowel echt geld, als virtueel geld. In het geval dat u ervoor kiest om met demo geld te beleggen krijgt u een gratis fictief bedrag van 20.000 euro. Met de demo beleggen kunt u zelf ervaring opdoen en leren beleggen in valuta, grondstoffen en aandelen. Ook kunt u onze cursus beleggen lezen om u beter voor te bereiden op het online beleggen en om sterke keuzes hierin te maken.

Download hier gratis een beleggingsprogramma naar keuze!

 

Bronnen: http://www.telegraaf.nl/dft/specials/ishares/22321197/__Slim_beleggen_met_vreemde_valuta_ETF_s__.html

 http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24441853/__Economie_Australie_voelt_zwakker_China__.html