In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beginnen met online aandelen kopen. Online beleggen wordt steeds populairder onder de beleggers. Daarnaast brengt online beleggen met een beleggingsprogramma veel voordelen met zich mee. Wilt u meer weten over online beleggen en de voordelen? Lees dan verder!

 Online aandelen kopen

Online aandelen kopen: Online beleggen

Online beleggen brengt veel voordelen met zich mee, deze zullen we zo uitgebreid bespreken. Online beleggen wordt overigens ook wel CFD beleggen genoemd in de wereld van beleggen. De reden hiervan is dat beleggers met CFD’s beleggen. CFD is de afkorting voor Contract For Difference, hierbij sluiten de belegger en de broker een overeenkomst. De broker is de aanbieder van een beleggingsprogramma, dit wordt ook wel een tussenhandelaar genoemd.

Bij CFD beleggen draait het allemaal om de voorspelling van de koers. Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de inleg- en sluitingswaarde van de broker. De belegger heeft in dit geval winst gerealiseerd. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, dient de belegger het verschil tussen de inleg- en sluitingswaarde aan de broker te betalen. In dit geval heeft de belegger te maken met een verlies.

Voordelen van online beleggen

Online beleggen heeft veel voordelen waar beleggers van kunnen profiteren ten opzichte van de traditionele manier van beleggen. Hieronder staan de voorbeelden beschreven.

  • Bij online beleggen kunnen beleggers op ieder moment van de dag een beleggingspositie openen. Het enige wat beleggers nodig hebben is een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. Bij traditioneel beleggen moeten beleggers naar een bank of beleggingskantoor gaan om te beleggen.
  • Bij online beleggen kunnen beleggers beleggen met weinig geld. De hefboom zorgt ervoor dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Hierdoor kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Daarnaast kan een belegger meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers.
  • Bij online beleggen kunnen beleggers beginnen met daghandelen. Door de hefboom is het voor iedereen mogelijk om te starten met beleggen. De hefboom zorgt ervoor dat de inleg wordt vergroot, waardoor beleggingen binnen één dag mogelijk zijn.
  • Bij online beleggen kunnen beginnende beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen met fictief geld. Op deze manier kunnen beleggers ervaring op doen in het beleggingsprogramma. Oefening baart kunst!
  • Er zijn verschillende functies waar beleggers gebruik van kunnen maken om risico’s tijdens het beleggen te beperken.
  • Bij online beleggen kunnen beleggers speculeren op zowel een koersstijging als een koersdaling, omdat het gaat om de voorspelling van de koers.

Aandelen kopen: Hefboom

Om een goed beeld van de hefboom te krijgen zullen we hier een voorbeeld geven. Stel dat een belegger wil beleggen met een inleg van 50 euro. De hefboom van het effect waar de belegger in wil beleggen is 1:20. Dat betekent dat de inleg van 50 euro wordt vermenigvuldigd met 20. De uitkomst hiervan is 1.000 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Met deze hogere inlegwaarde is de belegger in staat om een hogere aandelenpositie in te nemen en meer winst te realiseren bij een goede voorspelling. Kortom, het is voor een belegger mogelijk om te beleggen met 100 euro of zelfs minder. Het voorbeeld wordt hieronder geïllustreerd.

Hefboomeffect

Figuur 1: Online aandelen kopen – Voorbeeld hefboom. Klik om te vergroten.

Risico’s beperken

Het is van belang om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Met twee functies in het beleggingsprogramma zijn beleggers in staat om risico’s te beperken; de profit call en stop loss functies. De profit call dient voor het instellen van een gewenst rendement, de positie sluit automatisch zodra de koers dit punt bereikt. De stop loss dient voor het instellen van een maximaal verlies. In dit geval wordt de positie automatisch gesloten, zodra de koers dit punt bereikt. Deze functies worden in het beleggingsprogramma ook wel aangeduid als sluiten bij winst en sluiten bij verlies. Hieronder wordt een voorbeeld weergegeven.

Voorbeeld stop loss en profit call

Figuur 2: Online aandelen kopen – Beleggingsfuncties. Klik om te vergroten.

Gratis cursus beleggen

Om goed voorbereid te starten met beleggen kunt u gebruik maken van een gratis cursus beleggen. In deze cursus worden de belangrijkste aspecten met betrekking tot online beleggen nader toegelicht.

Tevens worden enkele handige beleggingsmethodes uitgelicht. Het is van belang om altijd gebruik te maken van een beleggingsmethode. Beleggers die beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen hebben vaak kans op risico’s. De cursus bestaat uit zes hoofdstukken en duurt ongeveer 30 minuten. De hoofdstukken worden hieronder weergegeven.

Gratis cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2. Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3. Hoe kunt u winst maken?

Hoofdstuk 4. Risicobeperking

Hoofdstuk 5. Handige informatie

Hoofdstuk 6. Direct zelf beginnen met beleggen

Beleggen voor dummies

Na de cursus is het verstandig om gebruik te maken van demo beleggen. Hierbij ontvangt u een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee u onbeperkt kunt oefenen op werkelijke koersen. Met een demo account kunt u ervaring op doen in het beleggingsprogramma.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference