Wilt u ook slim beleggen op de Japanse index maar heeft u de stap nog niet durven zetten? In dit artikel verkleinen we voor u deze stap zodat u makkelijk de beurs kunt betreden. Daarbij geven we u een praktijkvoorbeeld zodat u een idee krijgt hoe online beleggen verloopt. Wij gingen beleggen op de Japanse index en maakten maar liefst 244 euro winst.

Slim beleggen op de Japanse index

Online beleggen: voor ieder wat wils

Hoewel u waarschijnlijk zult denken dat beleggen heel ingewikkeld is bewijzen wij u het tegendeel. Beleggen is tegenwoordig zo makkelijk geworden dat u dit zelfs online kunt doen! Vanuit uw luie stoel kunt u op elk moment van de dag met uw computer, tablet of smartphone beleggen.

De voordelen van online beleggen

Wij adviseren u om een online beleggingssoftware te downloaden. Deze software is makkelijk te gebruiken en daarbij erg overzichtelijk voor de beginnende of gevorderde belegger. Wij geven u hieronder een opsomming van de grootste voordelen van online beleggen.

  • U kunt waar en wanneer u wilt online beleggen. Dit kan met uw computer, tablet of smartphone!
  • Het is mogelijk om met de beleggingssoftware te oefenen met beleggen middels een demoaccount. Dit houdt in dat u met fictief geld kunt oefenen op de echte beurs. Een realistische en makkelijke methode om te oefenen voordat u de echte beurs betreedt.
  • Met de online beleggingssoftware kunt u met kleine bedragen beleggen. U hoeft niet vanaf een minimaal bedrag aandelen te kopen.
  • Als u online belegt middels een beleggingssoftware profiteert u van een zogenoemde hefboom. Uw inleg wordt bij het kopen van aandelen vermenigvuldigd met een vaste factor, de hefboom. Een hefboom is voor u zeer voordelig. Uw inleg is hierdoor namelijk meer waard op de aandelen beurs waardoor het mogelijk is om meer aandelen te kopen en dus meer rendement te behalen. In de afbeelding ziet u een voorbeeld van hoe de hefboom werkt.

Slim beleggen op de Japanse index hefboomAfbeelding 1, Slim beleggen op de Japanse index, hefboom. Klik om te vergroten.

Praktijkvoorbeeld aandelen kopen

Wij besloten om een belegging te doen met de online beleggingssoftware om u te kunnen laten zien hoe gemakkelijk online beleggen is. Om een bedrijf te vinden waarin wij konden beleggen, gingen wij op zoek naar een recent nieuwsbericht. Met een nieuwsbericht kunt u enigszins voorspellen of de koers van een bedrijf zal gaan dalen of stijgen. Een positief nieuwsbericht kan ervoor zorgen dat de aandelen van een bedrijf populair worden. Als de vraag naar de aandelen stijgt zal de prijs van de aandelen ook stijgen. Beleggen op stijgende prijzen van aandelen, heet long gaan. Wij kwamen het onderstaande nieuwsbericht tegen waarin staat dat de Japanse industrie flink is gegroeid. Wij verwachten daarom dat de koers van de Japanse index gaat stijgen.

Slim beleggen op de Japanse index nieuws

 Afbeelding 2, Slim beleggen op de Japanse index, nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

 De Japanse index

De Tokyo Stock Exchange bestaat sinds 1950 en is de belangrijkste index van Azië. Deze heet ook wel de Nihon Keizai Shimnun 225, ofwel Nikkei 225. De index bestaat uit maar liefst 225 aandelen van de meest invloedrijke bedrijven in Japan. Deze koersprijs van de index is het gewogen gemiddelde van alle aandelen.

Beleggen op de Japanse index

Na het bovenstaande nieuwsbericht te hebben gelezen besloten we te beleggen met 1000 euro. Door de hefboom van 294 was onze inleg 294.110 euro waard. Hiervoor kochten we 1960 aandelen Nikkei 225. Hieronder ziet u een afbeelding van het koersverloop van onze belegging.

Slim beleggen op de Japanse index koersverloop

Afbeelding 3, Slim beleggen op de Japanse index. Klik om te vergroten.

De belegging sluiten

Zoals u op de afbeelding hieronder ziet kochten wij om 08:51 aandelen Japan en sloten onze positie om 11:54. In drie uur tijd hebben wij maar liefst 244 euro winst behaald. Dit is 24,5 procent rendement! Als u wilt beginnen met beleggen is het verstandig om uw positie te sluiten bij een rendement van ongeveer twintig procent.

Slim beleggen op de Japanse index eindresultaat 

Afbeelding 4, Slim beleggen op de Japanse index. Klik om te vergroten.

Gratis cursus beleggen

Slim beleggen kunt u leren! Wij adviseren u om, voordat u begint met beleggen, onze online cursus beleggen te volgen. Hiermee leert u binnen dertig minuten alles over online beleggen. U wordt in zes hoofdstukken helemaal klaargestoomd om de beurs te betreden! Wacht niet langer en doe de gratis online cursus beleggen voor beginners!

Download hier de gratis beleggingssoftware!

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nikkei_225

www.belegger.nl