Stap voor stap beleggen in Gemalto? Wij hebben een winst van €76 gerealiseerd binnen enkele uren! Bent u benieuwd naar hoe wij dit gedaan hebben? Ontdek aan de hand van ons stappenplan hoe wij winsten zoals deze realiseren.

Stap voor stap beleggen in Gemalto 4

Stap voor stap beleggen in Gemalto: in drie stappen

Wij beleggen dagelijks op een handelsplatform en hebben gekeken op welke manier wij leuke winsten kunnen realiseren. Daar kwam een simpele methode uit die goed voor ons werkt en die wij graag met u willen delen. In figuur 1 ziet u ons stappenplan voor beleggen.

Stap voor stap beleggen in Gemalto

Figuur 1: stappenplan. Klik om deze te vergroten.

Stap voor stap beleggen in Gemalto: (1) nieuwsberichten opsporen

De eerste stap die wij nemen voordat wij beleggen is het vinden van relevant nieuws. Wij doen dit omdat wij merken dat nieuwsberichten een invloed kunnen hebben op de koers van een effect. Een effect is een beleggingsinstrument zoals aandelen, forex, grondstoffen en indices. Een positief nieuwsbericht over bijvoorbeeld een bedrijf kan ervoor zorgen dat de koerswaarde van dat bedrijf stijgt. Beleggers kunnen namelijk massaal aandelen van dat bedrijf gaan kopen. De aandelen worden dus in feite populairder. Als de vraag naar aandelen stijgt worden de aandelen meer waard. Een negatief nieuwsbericht kan het tegenovergestelde betekenen waardoor de aandelen minder waard worden. Beleggers gaan namelijk hun aandelen verkopen waardoor de koerswaarde gaat dalen. Dit heet short gaan. Met short gaan is het dus ook mogelijk om winst te realiseren met een dalende koers. In het volgende alinea wordt de term short gaan verder uitgelegd.

Voordat de beurs open gaat zoeken wij altijd op het internet naar relevant nieuws. In dit geval hebben wij een nieuwsbericht gevonden over Gemalto, een bedrijf dat chipkaarten produceert. Zie onderstaand figuur voor het nieuwsbericht.

Stap voor stap beleggen in Gemalto 1

Figuur 2: nieuwsbericht Gemalto. Klik om deze te vergroten.

Gemalto behaalde een lagere omzet dan verwacht. Dit nieuwsbericht wordt daarom als een negatief bericht gezien. Wij voorspellen dan ook dat de koers van Gemalto zal gaan dalen.

Stap voor stap beleggen in Gemalto: (2) aandelen kopen

Na het vinden van een negatief nieuwsbericht over Gemalto besloten wij short te gaan met een inleg van €300. Beleggen op dalende koersen betekend short gaan en geeft u de gelegenheid mogelijke winsten te maken op negatieve koersen. Na het openen van een positie is het verstandig om de koers in de gaten te houden. Helaas hadden wij daar niet genoeg tijd voor, dus stelden wij een stop limit en een stop loss in. Met een stop limit kunt u zelf uw gewenste winst instellen. Als de koers de ingestelde koerswaarde bereikt zal de positie automatisch sluiten. Een stop loss werkt andersom en sluit een belegging bij een ingestelde verlies. Met de stop limit en de stop loss methode kunt u daardoor de risico’s enigszins beperken. U maakt nooit meer verlies dan wat u zelf instelt. Zie onderstaand figuur waar u deze opties kunt instellen.

Stap voor stap beleggen in Gemalto 2

Figuur 3: voorbeeld stop limit en stop loss. Klik om deze te vergroten.

Wij besloten om bij de belegging van Gemalto een stop limit van €76 en een stop loss van €30 in te stellen. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop van onze belegging zien.

Stap voor stap beleggen in Gemalto 3

Figuur 4: koersverloop Gemalto. Klik om deze te vergroten.

Stap voor stap beleggen in Gemalto: (3) aandelen verkopen

Doordat wij gebruik maakten van de stop loss en stop limit is het niet noodzakelijk om de koers continu in de gaten te houden. Aan het einde van de werkdag hebben wij de koers weer bekeken. Zoals u kunt zien in figuur 4 bleef de koers redelijk stabiel. Vervolgens daalde de koers zoals wij voorspelden tot de ingestelde stop limit. Met een inleg van €300 hebben wij binnen twee uur een winst van €76 gerealiseerd. In figuur 5 kunt een tabel zien met het eindresultaat van onze belegging.

Stap voor stap beleggen in Gemalto 5

Figuur 5: eindresultaat Gemalto. Klik om deze te vergroten.

Stap voor stap beleggen in Gemalto: zelf beleggen

Wilt u zelf virtueel beleggen, maar weet u niet hoe u moet beginnen? Dat begrijpen wij. Probeer daarom eerst de gratis beurssimulator uit waar u een demoaccount kunt openen. Hier kunt u met circa 20.000 euro beleggen in demogeld. Met demo beleggen kunt u handelen in realistische koersen zodat u een beter beeld krijgt van online beleggen. Klik hier om een demo te downloaden.

Ook hebben wij een handige en geheel gratis cursus beleggen voor u beschikbaar gemaakt. Deze aandelen voor dummies cursus zal u alles over beleggen leren in slechts 30 minuten! Klik hier voor de cursus.

Stappenplan zelf uitvoeren? Klik hier voor de gratis beurssimulator!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandeel
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/10/23/beursblik_tegenvallende_omzetontwikkeling_ge