Starten met online beleggen in ING? Dit is veel eenvoudiger dan vaak wordt gedacht, zo behaalde wij een winst van € 34 in slechts 7 uur tijd! Online beleggen kan ook zeer gunstig zijn bij beleggen voor studenten, dit komt omdat u met een klein bedrag ook winst kan maken. Lees snel verder voor de achterliggende strategie en meer informatie over de beurs voor beginners.

Starten met online beleggen in ING

Beleggen voor dummies

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten beleggen namelijk: traditioneel beleggen en online beleggen. Bij traditioneel beleggen moet u een bezoek brengen aan de bank. Bij online beleggen kunt u makkelijk, vanuit huis, handelen in aandelen door gebruik te maken van een handelsprogramma.  Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van CFD beleggen (contract for difference). CFD beleggen is uiterst geschikt voor mensen die toch een mooi rendement willen behalen in een zeer korte tijd. Daarnaast kunt u met deze methode eenvoudig beleggen op basis van een koersstijging en een koersdaling. Het speculeren op een koersstijging wordt bij CFD beleggen “long gaan” genoemd. Het speculeren op een koersdaling wordt bij CFD beleggen “short gaan” genoemd. Deze vorm van beleggen maakt altijd gebruik van een hefboomfactor. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat uw inleg automatisch wordt vermenigvuldigd met een vooraf vastgestelde hefboomfactor. Als u een inleg heeft van € 100 met een hefboomfactor van 1:20, krijgt uw beleggingspositie een waarde van € 2.000. Met een hogere waarde van de beleggingspositie kunt sneller en meer winst maken doordat u meer aandelen kunt kopen dan bij traditioneel beleggen. Zie figuur 1 voor een schematische weergave van de hefboomwerking bij starten met online beleggen in ING.

Hefboomwerking bij starten met online beleggen in ING

Figuur 1: Hefboomwerking bij starten met online beleggen in ING. Klik om te vergroten.

Starten met online beleggen in ING: strategie

Zomaar beleggen zonder strategie levert onnodig risico op en dat is natuurlijk niet de bedoeling, daarom is het zeer belangrijk om gebruik te maken van een strategie bij het beleggen. Onze strategie gaat ervan uit dat de koers afhankelijk is van een aanleiding, deze bestaat vaak uit recente ontwikkelingen van een beursgenoteerde onderneming. Wij vinden deze ontwikkelingen vaak in de vorm van een nieuwsbericht, deze worden vervolgens opgedeeld in twee groepen namelijk positieve en negatieve nieuwsberichten. Bij positieve nieuwsberichten verwachten wij een koersstijging, dit is afkomstig van de stijgende populariteit onder de beleggers. Bij een negatief nieuwsbericht verwachten wij een koersdaling, dit is afkomstig van de dalende populariteit van het desbetreffende aandeel. Op 27 mei begonnen wij met zoeken naar een aanleiding voor een belegging, niet veel later vonden wij een nieuwsbericht over de verkoop van aandelen van de NN Group. Het nieuwsbericht gaf aan dat de aandelen van NN Group succesvol zijn verkocht door ING, waarbij de opbrengsten uitkwamen om 1,1 miljard euro. Zie figuur 2 voor het nieuwsbericht bij het starten met online beleggen in ING.

Nieuwsbericht bij starten met online beleggen in ING

Figuur 2. Nieuwsbericht bij starten met online beleggen in ING. Klik om te vergroten.

Op basis van dit positieve nieuwsbericht verwachten wij een koersstijging, omdat de aandelen van ING waarschijnlijk populairder worden onder de beleggers.

Starten met online beleggen in ING: Positie openen en sluiten

Op basis van onze verwachting besloten wij een positie te openen gericht op een koersstijging. Wij opende de positie met een inleg van € 149 en kregen te maken met een hefboomfactor van 1:20, dit betekend dus dat de waarde van onze beleggingspositie € 2980 werd. Door deze hefboomfactor konden wij een positie innemen van 200 aandelen, dit is veel meer dan wanneer wij zouden beleggen zonder hefboomfactor.

Na het openen van de positie was het van belang om het koersverloop te blijven volgen. Direct na het openen van onze positie ging de koers, zoals verwacht, stijgen. Vervolgens daalde de koers ook even om daarna weer geleidelijk te stijgen. Na ongeveer 7 uur steeg de positie enorm, toen deze stijging afnam besloten wij de positie te sluiten. Zie figuur 3 voor het koersverloop bij het starten met online beleggen in ING.

Koersverloop bij starten met online beleggen in ING

Figuur 3. Koersverloop bij starten met online beleggen in ING. Klik om te vergroten.

Starten met online beleggen in ING: Resultaat

Nadat wij onze beleggingspositie hadden gesloten kregen wij het resultaat in beeld, hierin stond dat wij een winst hadden behaald van € 34 met een inleg van slechts € 149, een uitstekend rendement van 23% Zie figuur 3 voor het resultaat bij het starten met online beleggen in ING.

Resultaat bij starten met online beleggen in ING

Figuur 4. Resultaat bij starten met online beleggen in ING. Klik om te vergroten.

Beurs voor dummies

Heeft u na het lezen van dit artikel ook zin om te starten met beleggen? Dan kunt u eenvoudig beginnen door gebruik te maken van een gratis handelsprogramma. Dit programma biedt twee mogelijkheden namelijk een demo account en een echt geld account. Bij een demo account kunt u risicoloos beleggen met ongeveer € 20.000 fictief geld, dit kunt u zien als een beleggingsspel waarmee u gratis kunt leren beleggen. Als u voldoende geoefend heeft kunt u overgaan naar een echt geld account om de strategie in praktijk te brengen!

Wilt u liever meer informatie over beleggingstermen en methodes? Dan kunt u onze gratis cursus beleggen voor beginners volgens, deze zorgt ervoor dat u in 30 minuten volledig op de hoogte bent van alles omtrent het onderwerp beleggen.

Start nu met online beleggen! Download het beleggingsprogramma.

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan

http://www.deaandeelhouder.nl/news/2015/5/27/ing_succesvol_met_verkoop_aandelen_nn_group/