Gemakkelijk en snel succesvol beleggen in TomTom? Dat kan. In twee uur hebben wij 117% rendement behaald. Met een inleg van 505 euro realiseerden we maar liefst 592 euro winst! In dit artikel laten wij u zien hoe u ook succesvol kunt beleggen.

Succesvol beleggen

Hoe kunt u succesvol beleggen?

Er zijn beleggers die op gevoel aandelen kopen. Wij zoeken een aanleiding voor onze belegging en adviseren u om dit ook te doen. Als u een drijfveer tot beleggen heeft gevonden heeft u namelijk een grotere kans op winst. Wij gebruiken als aanleiding nieuwsberichten die wij vinden op het internet. Deze berichten zijn het recentst. Op basis van het onderstaande nieuwsbericht besloten wij aandelen TomTom te kopen.

succesvol beleggen nieuwsberichtFiguur 1, Succesvol beleggen nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

TomTom is marktleider in Europa op het gebied van navigatiesystemen. Uit het nieuwsbericht blijkt dat TomTom in 2015 een winststijging verwacht. Dit is een positief nieuwsbericht. Het is verstandig om bij een positief nieuwsbericht aandelen te kopen van het desbetreffende bedrijf. Door positieve berichten ontstaat er meer vertrouwen bij de belegger waardoor zij meer aandelen zullen kopen. Hierdoor stijgen de aandelen in waarde.

Aandelen kopen

Vanochtend kochten wij naar aanleiding van het nieuwsbericht 1600 aandelen TomTom met een inleg van 505 euro. Echter is de waarde van de inleg 10.096 euro door het hefboomeffect. Als u online belegt, wordt de waarde van uw inleg vermenigvuldigd met een factor. De hefboom van TomTom is 1:20. Onze inleg was dus 20 keer zoveel waard. In het figuur hieronder ziet u een voorbeeld van de hefboomwerking.

succesvol beleggen hefboom

Figuur 2, Succesvol beleggen hefboom. Klik om te vergroten.

Verloop succesvol beleggen

Om 09:05, vlak na opening van de beurs, kochten wij aandelen TomTom. De waarde van de aandelen begon gelijk hard te stijgen en twee uur later sloten wij de positie weer met een winst van 592 euro. Dit is meer dan honderd procent rendement. Dit noemen we zeer succesvol beleggen. In figuur 3 is onze beleggingsperiode te zien.

succesvol beleggen beleggingsperiode

Figuur 3, succesvol beleggen beleggingsperiode. Klik om te vergroten.

Hieronder is het resultatenoverzicht te zien van de belegging in TomTom. Het hoge winstpercentage dat wij hebben behaald met beleggen komt  niet vaak voor. U moet onze hoge resultaten dan ook als een uitzondering beschouwen.

succesvol beleggen beleggingsoverzicht

Figuur 4, succesvol beleggen resultaat TomTom. Klik om te vergroten.

Tips: leren beleggen

Wilt u ook leren succesvol beleggen, maar weet u niet waar te beginnen? Wij geven u een duwtje in de rug. Hieronder een aantal tips voor u.

  • Download de gratis beleggingsdemo. Met de software kunt u online beleggen en is het ook mogelijk om eerst te oefenen met een demoaccount. Het demoaccount geeft u de kans om te leren beleggen met demogeld. Als u een demoaccount opent ontvangt u 20.000 euro demogeld. Hiermee kunt u leren beleggen op realistische koersen. Fictief beleggen is de beste manier om te oefenen met beleggen.
  • Gratis cursus beleggen. Hiermee leert u in slechtst een half uur hoe u moet beleggen. De cursus is gratis en u kunt er wanneer u wilt mee beginnen.

Klik hier voor de gratis beleggingssoftware!

Bronnen: http://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/3659735/tomtom-verwacht-dit-jaar-weer-te-groeien

http://nl.wikipedia.org/wiki/TomTom