Zelf beleggen op de Franse beurs is eigenlijk heel eenvoudig. In dit artikel laten wij u zien hoe u uw kans op rendement verhoogd door gebruik te maken van simpele strategie. Deze strategie voor slim beleggen leverde ons een winst op van €367, met een uitstekend rendement van 92%.

Zelf beleggen op de Franse beurs

Slim beleggen

Beleggen is veel eenvoudiger dan de meeste mensen denken. Vroeger moest u een bezoek brengen aan de bank om te kunnen beleggen, tegenwoordig kunt u makkelijk vanuit huis beleggen door gebruik te maken van een handelsprogramma. Online beleggen biedt u nog meer voordelen dan het traditioneel beleggen namelijk het gebruik van de hefboom. De hefboom vermenigvuldigd uw inleg met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Voor de volledigheid vindt u hieronder een voorbeeld van de hefboomfactor. In dit voorbeeld bedraagt onze inleg €100 en de hefboom bedraag 1:20. Zie figuur 1 voor het voor het hefboom voorbeeld bij zelf beleggen op de Franse beurs.

Voorbeeld hefboom bij zelf beleggen op de Franse beurs

Figuur 1: Voorbeeld hefboom bij zelf beleggen op de Franse beurs. Klik om te vergroten.

Zelf beleggen op de Franse beurs – de aanleiding

Voordat wij een beleggingspositie openen beginnen wij met zoeken naar nieuwsberichten van beursgenoteerde ondernemingen, een nieuwsbericht is de aanleiding van onze belegging. Het nieuwsbericht kan vervolgens ingedeeld worden in twee categorieën namelijk een positief en een negatief nieuwsbericht. Op basis van dit nieuwsbericht gaan wij een beleggingspositie openen. Bij een positief nieuwsbericht verwachtten wij een koersstijging, dit komt door een stijgende populariteit onder de beleggers. Bij een negatief nieuwsbericht verwachtten wij een koersdaling, dit komt door de dalende populariteit onder de beleggers.

Zelf beleggen op de Franse beurs – koersverwachting

In de ochtend van 29 april begonnen wij met zoeken naar nieuwsberichten over beursgenoteerde ondernemingen. Niet veel later vonden wij een nieuwsbericht over het beursbedrijf Euronext, het artikel meldde ons dat Euronext die dag een storing ondervond. Het gevolg van deze storing was dat het handelen in een aantal AEX-fondsen en CAC40-fondsen niet mogelijk was. De index van Frankrijk is onderdeel van de Euronext, een negatief bericht voor de Euronext is dus ook gelijk een negatief bericht voor de Franse index. Zie figuur 2 voor het nieuwsbericht bij het praktijkvoorbeeld: zelf beleggen op de Franse beurs.

Nieuwsbericht bij zelf beleggen op de Franse beurs

Figuur 2: Nieuwsbericht bij zelf beleggen op de Franse beurs. Klik om te vergroten.

Zelf beleggen op de Franse beurs – openen positie

Naar aanleiding van dit negatieve nieuwsbericht besloten wij een beleggingspositie te openen gebaseerd op een koersdaling. Wij opende de positie met een inleg van € 398, bij deze belegging was een grote hefboom van 1:294 van toepassing. Door de hefboom werd de waarde van onze beleggingspositie €117.012, hiermee konden wij een positie openen met 230 contracten. Na het openen van de beleggingspositie bleven we de koers nauwlettend in de gaten houden. Zie figuur 3 voor het koersverloop bij het praktijkvoorbeeld: zelf beleggen op de Franse beurs.

Koersverloop bij zelf beleggen op de Franse beurs

Figuur 3: Koersverloop bij zelf beleggen op de Franse beurs. Klik om te vergroten.

Zelf beleggen op de Franse beurs – sluiten positie

In het koersverloop is te zien dat de koers na het openen van de positie, zoals verwacht, is gaan dalen. Na een uur sloten wij de positie met een winst van € 367, een uitstekend rendement van 92%. Deze hoge winst is voornamelijk afkomstig van de hefboom, zo ziet u maar dat beleggen met een lage inleg een behoorlijk rendement kan opleveren en dat in een periode van slechts 1 uur! Zie figuur 4 voor het resultaat van het zelf beleggen op de Franse beurs.

Resultaat van zelf beleggen op de Franse beurs

Figuur 4: Resultaat van zelf beleggen op de Franse beurs. Klik om te vergroten.

Aandelen voor dummies

Heeft u na het lezen ook zin om te beginnen met beleggen? U kunt direct beginnen door een gratis beleggingsprogramma te gebruiken. Bij het beleggingsprogramma krijgt u twee keuzes namelijk een demo account en een echt geld account. Met een demo account kunt u met ongeveer €20.000 fictief beleggen, hierdoor kunt u risicoloos oefenen met beleggen. Het demo account kunt u dus zien als een beleggingsspel. Daarnaast kunt u bij demo beleggen ook kennismaken met de hefboomfactor. Nadat u voldoende geoefend heeft kunt u uw account overzetten naar een echt geld account.

Als u toch liever eerst wat meer informatie ontvangt over het beleggen, dan kunt u onze gratis cursus beleggen volgen. Met de gratis cursus beleggen bent u in minder dan 30 minuten volledig op de hoogte van alles omtrent het onderwerp beleggen. Enkele voorbeelden die in de cursus worden besproken zijn: het hefboomeffect en de veel gebruikte beleggingstermen.

Begin direct met beleggen en download hier het handelsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Euronext
http://www.nu.nl/beurs/4040187/euronext-kampt-met-korte-storing.html