In dit artikel zullen we uitleggen hoe u kunt beginnen met handelen in grondstoffen met de app. Met een online beleggingsprogramma hebben beleggers de mogelijkheid om te beleggen in verschillende effecten zoals indices, grondstoffen, aandelen en valuta. In dit artikel zullen we dieper in gaan op het beleggen in grondstoffen. Lees verder voor meer informatie!

beginnen-met-handelen

Hoe handelen in grondstoffen met de app?

Beleggen in grondstoffen wordt steeds populairder. Steeds vaker horen mensen de mogelijkheden over het beleggen in grondstoffen zoals olie, gas of bijvoorbeeld goud. Vooral beleggingen in goud en zilver lijken een veilige haven te zijn in tijden van crisis. Daarnaast staat iedereen elke week bij het tankstation stil als het gaat om de stijgende of dalende prijs van de olie. Misschien klinkt het beleggen in grondstoffen ingewikkeld, maar het is makkelijker dan u denkt. Door de komst van het internet is het voor iedereen mogelijk om te beleggen in verschillende effecten, waaronder grondstoffen. Het internet zorgt ervoor dat iedereen met alles is verbonden, zo ook beurzen en beleggers. Hierdoor kunt u vandaag de dag beleggen in grondstoffen aan de hand van een gratis beleggingsprogramma.

Handelen in grondstoffen met een stappenplan

Er zijn verschillende beleggingsprogramma’s waar beleggers gebruik van kunnen maken. De aanbieders van een beleggingsprogramma worden ook wel brokers of tussenhandelaars genoemd. Met een beleggingsprogramma kunt u beleggen op alle bekende koersen uit de wereld, waaronder grondstoffen. Online beleggen is slechts een kwestie van een paar muisklikken.

U kunt ervoor kiezen om het beleggingsprogramma te downloaden op uw desktop of laptop. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om de webtrader versie te gebruiken. Hierbij hoeft u het programma niet te downloaden, u opent de online versie gewoon in een nieuw venster van uw internetbrowser. Tevens kunnen beleggers ervoor kiezen om de app te downloaden op de tablet of smartphone. Op deze manier kunnen beleggers op ieder moment van de dag een beleggingspositie openen, zelfs onderweg naar werk in de trein! De stappen om te beleggen in grondstoffen worden hieronder beschreven.

  1. Start het gratis beleggingsprogramma
  2. Kies uw koers
  3. Bepaal uw inleg
  4. Start de belegging
  5. Als uw positie meer waard wordt kunt u de positie sluiten.

Een winst op de oliekoers kan in een korte tijd gerealiseerd worden. Met een online beleggingsprogramma hebben beleggers de mogelijkheid om op korte termijn winst te realiseren. Dit zullen we nader toelichten in het artikel.

Stap voor stap beginnen met handelen in grondstoffen

Hieronder zullen we het stappenplan om te beleggen in grondstoffen nader toelichten. Aan de hand hiervan kunt u zelf aan de slag gaan met de handel in grondstoffen.

Stap 1. Start het gratis beleggingsprogramma

Zoals eerder werd aangegeven is het voor beleggers mogelijk om gebruik te maken van de webtrader versie of door het downloaden van het beleggingsprogramma. Daarnaast kunnen beleggers ook de app van het beleggingsprogramma gebruiken. Het enige wat een belegger moet doen om een account aan te maken is een mailadres invullen met een wachtwoord.

Stap 2. Kies uw koers

Nadat u een account heeft aangemaakt kunt u starten met handelen, zowel met een demo account als met een echt account. Met hetzelfde mailadres kunt u inloggen in beide accounts. In het beleggingsprogramma kunt u verschillende koersen vinden, hieronder wordt een voorbeeld van het beleggingsprogramma geïllustreerd. Daarna is het slechts een kwestie van een paar klikken op de muisknop en u heeft een beleggingspositie geopend.

voorbeeld-grondstoffen-in-beleggingsprogramma

Figuur 1: Beginnen met handelen in grondstoffen – Voorbeeld beleggingsprogramma. Klik om te vergroten. 

Stap 3. Bepaal uw inleg

Als u besluit om te speculeren op een koersstijging bij bijvoorbeeld olie, klikt u op de knop ‘kopen’. Het is handig om te weten dat het bij online beleggen mogelijk is om te speculeren op zowel een koersstijging als een koersdaling. Als u aan de hand van een aanleiding het gevoel heeft dat de koers zal gaan dalen, kunt u ervoor kiezen om te speculeren op een koersdaling. Het speculeren op een koersstijging wordt ook wel long gaan genoemd en het speculeren op een koersdaling wordt ook wel short gaan genoemd.

Hieronder wordt een voorbeeld van het openen van een beleggingspositie geïllustreerd. Hier kunt u invullen hoeveel u wilt inleggen. In onderstaand voorbeeld ziet u ook de functies sluiten bij winst en sluiten bij verlies. Dit zijn handige functies in het beleggingsprogramma waar beleggers gebruik van kunnen maken. Beleggers kunnen hiermee een maximaal verlies en een gewenst rendement invullen om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Zodra de koers één van de aangegeven punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten.

voorbeeld-beleggingspositie-openen

Figuur 2: Beginnen met handelen in grondstoffen – Voorbeeld beleggingspositie openen. Klik om te vergroten. 

Stap 4. Start de belegging

Met slechts één klik op de knop kunt u de beleggingspositie openen. Daarna kunt u de positie in de gaten houden als u geen gebruik maakt van de beleggingsfuncties in het beleggingsprogramma.

Stap 5. Belegging sluiten

Een beleggingspositie stoppen is makkelijk met een beleggingsprogramma. De belegger hoeft alleen te klikken op de knop ‘sluiten’. De positie wordt gesloten en de belegger kan het resultaat terugvinden in gesloten posities van het beleggingsprogramma. Als de belegger in dit geval winst heeft gerealiseerd, zal de winst worden bijgeschreven bij de beleggingsrekening.

Beleggen met de hefboom

Eerder in het artikel werd aangegeven dat het voor beleggers mogelijk is om te beleggen met een kleine inleg op korte termijn. Bij een online beleggingsprogramma maken beleggers automatisch gebruik van de hefboom. De hefboom vergroot de inleg van de belegger met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte van de hefboomfactor is afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboomwerking geïllustreerd.

Hefboomconstructie

Figuur 3: Beginnen met handelen in grondstoffen – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor is in dit geval 1:20, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 20. De uitkomst hiervan is 1.000 euro, met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers.

Beginnen met handelen in grondstoffen met de app

Wilt u meer weten over de handel in grondstoffen? Dat kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van de app voor beleggen in grondstoffen. In deze app worden verschillende aspecten met betrekking tot de handel in grondstoffen nader toegelicht. Tevens is er een cursus beschikbaar die gericht is op het beleggen in grondstoffen. Kortom, met deze app kunt u het nodige leren om zelf te starten met de handel in grondstoffen. Hieronder wordt het menu van de app geïllustreerd.

beleggen-in-grondstoffen

Figuur 4: Beginnen met handelen in grondstoffen – De app. Klik om te vergroten. 

Hieronder wordt het icoontje van de app geïllustreerd. De app is te downloaden in de App Store en in de Google Play Store.

beleggen-in-grondstoffen-app

Figuur 5: Beginnen met handelen in grondstoffen – Icoontje van de app. Klik om te vergroten. 

Tip voor beginnende beleggers

Voor beginnende beleggers is het verstandig om eerst meer te leren over het beleggen in grondstoffen aan de hand van de app. Daarna hebben beleggers de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Bij een demo account ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Dit is de ultieme manier om te kijken of u genoeg heeft geleerd over online beleggen.

Beleggingsprogramma downloaden!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging