171 euro winst in een uurtje tijd door te beleggen in roebel: zie hier hoe u de commotie rondom Rusland kunt gebruiken om te verdienen aan hun munteenheid!

Beleggen in roebel

Snel internationaal daytrader worden

U wilt leren beleggen op een kansrijke manier, toch? Dan raden we u aan om verder te lezen. Beperkt u zich niet tot Nederland, of tot de aandelenmarkt. In dit artikel laten we u zien wat beleggen nog meer te bieden heeft! Stap voor stap nemen we u mee naar onze belegging in de Russische roebel.

Voor we beginnen

Voordat we beginnen, verwijzen we u naar handige gratis beleggingssoftware. Dit is een programma dat u in staat stelt te handelen op de beurs. Het biedt u onder andere:

  • Gebruiksgemak. Handel snel dankzij het prettig ingedeelde programma. Vul uw rekening met creditcard of iDeal. Beleg vanaf computer, tablet en smartphone.
  • Beleghulp. Relevante informatie (zoals koersgrafieken) wordt automatisch voor u bijgehouden.
  • Keuze. Beleg in aandelen, munteenheden, delfstoffen en indices die uit de hele wereld afkomstig zijn.

Klik hier en u kunt binnen 5 minuten handelen met de gratis beleggingssoftware.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, beleggen in roebel. Klik voor een vergroting.

Beleggen in roebel in 3 stappen

Bij de belegging die u hier gaat zien, maakten we gebruik van ons stappenplan. Deze drie simpele stappen zijn op veel beleggingen toepasbaar. Onthoud ze dus, want misschien helpen ze u later bij het overzichtelijk maken van uw beleggingen.

  • Stap 1: zoek naar invloedrijk economisch nieuws
  • Stap 2: interpreteer het nieuws
  • Stap 3: handel volgens de interpretatie

Beleggen in roebel: de praktijk

Stap 1: zoek naar invloedrijk economisch nieuws

Op internet is er een overvloed aan gratis economisch nieuws te vinden. Bijvoorbeeld op deaandeelhouder.nl of op de websites van kranten. We vonden het volgende nieuwsfeit interessant.

Beleggen in roebel

Figuur 2, beleggen in roebel. Klik voor een vergroting.

U weet misschien wel dat de acties van Rusland niet altijd worden gewaardeerd in het Westen. Zo kondigde de Europese Unie sancties af tegen Rusland naar aanleiding van de rol die het land speelde bij de vliegramp in Oekraïne. Deze sancties konden een grote invloed hebben op de Russische economie en op de koers van de roebel. Daarom besloten we dit nieuwsbericht verder te interpreteren.

Stap 2: interpreteer het nieuws

Het doel van de maatregelen was het straffen van Rusland. De sancties hebben dan ook een negatief effect op de Russische economie. We verwachtten daarom dat de roebel in waarde zou dalen.

Stap 3: handel volgens de interpretatie

We besloten te beleggen op het verband tussen Amerikaanse dollars en de roebel: de koers USD/RUB. Hierin wordt de waarde van één dollar uitgedrukt in roebels. Als de roebel in waarde zou dalen, zouden we geld verdienen dankzij deze belegging.

Dankzij de software openden we in een handomdraai een belegging. Met een paar muisklikjes waren we klaar om te beginnen. We besloten 597 euro in te leggen, maar beleggen met kleine bedragen is ook heel goed mogelijk.

Een groot voordeel van de beleggingssoftware is dat u met meer slagkracht kunt beleggen: dit heet de hefboomwerking. Onze 597 euro was daardoor 200 keer meer waard, namelijk $ 160.000.

Het grote voordeel hiervan is dat uw winst hierdoor ook groter kan worden dan normaal het geval is.

Om 8:50 op 31 juli was onze belegging een feit.

Het resultaat

In slechts een uur tijd maakten we een mooie winst. Onze verwachting kwam namelijk uit. De dollar werd iets meer waard ten opzichte van de roebel, zoals u hieronder kunt zien. Deze handige koersgrafieken worden automatisch voor u bijgehouden in de software.

Beleggen in roebel

Figuur 3, beleggen in roebel. Klik voor een vergroting.

Om 10:00 hadden we 171 euro winst gemaakt!

U begrijpt dat door de hefboomwerking, een kleine stijging van de euro ten opzichte van de roebel, relatief snel tot een aardige winst kan leiden. En dat is precies wat tijdens onze belegging is gebeurd.

We besloten de belegging te sluiten. De winst werd automatisch op onze account gestort. Bekijkt u het resultaat nog eens.

Beleggen in roebel

Figuur 4, resultaat beleggen in roebel. Klik voor een vergroting.

Conclusie: commotie kan kansen bieden

In dit artikel hebt u gezien hoe we winst maakten op de valuta van een ander land. Het lukte ons om te profiteren van de Russische situatie. Winst is nooit gegarandeerd, maar we kunnen wel concluderen dat het nuttig is om het beursnieuws goed in de gaten te houden. Dit kan u helpen bij het beleggen. Het beste hulpmiddel is misschien wel de gratis software. Hiermee kunt u immers razendsnel beleggen op veel verschillende producten zonder dat u risico loopt het in uw eigen portemonnee te voelen.

Wilt u zelf slim beleggen?

Als u niet kunt wachten om aan de slag te gaan, begrijpen we dat helemaal. Daarom kunt u binnen vijf minuten gratis beginnen met de software, als u op de link hieronder klikt. Zo kunt u snel uw eigen beleggingen doen. Het programma waarmee u belegt, heeft nog een extra speciale optie: het beleggingsspel. Dit is een zeer realistische oefening waarin u ongeveer 20.000 euro fictief geld krijgt, zodat u onbeperkt kunt beleggen zonder risico.

Klik hier voor de gratis software inclusief beleggingsspel

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Russische_roebel