In dit artikel wordt het online beleggen in aandelen RWE uitgelegd. Aan de hand van de praktijkervaring met RWE zullen wij het online beleggen en daytraden nader toelichten. Daytraden is een steeds bekender begrip onder de mensen. In dit artikel wordt uitgelegd wat daytraden precies inhoudt en hoe u zelf kunt beginnen met daytraden.

Online beleggen in aandelen RWE

Daytraden leren

Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij daghandelen is het de bedoeling om een beleggingspositie te openen en te sluiten op één beursdag. Na het sluiten van de positie is het de bedoeling dat er winst is gerealiseerd. Daghandelen is een snelle manier van beleggen, waardoor u meerdere posities op één dag kunt openen. Tevens wordt het daghandelen mogelijk door de hefboom. Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van een hefboom, waardoor u met een klein bedrag kunt beleggen. De hefboom vergroot uw inleg met een bepaalde factor, waardoor u een hogere winst kunt realiseren dan zonder de hefboom. Op deze manier is het mogelijk om winst te realiseren op korte termijn.

Om te beginnen met daghandelen is het van belang om gebruik te maken van een aanleiding om te gaan beleggen. Er zijn verschillende manieren om een aanleiding te vinden. In dit voorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van recente ontwikkelingen met betrekking tot RWE, dit is het moederbedrijf van Essent. Deze beleggingsmethode wordt ook wel de fundamentele analyse genoemd.

Online beleggen in aandelen RWE: Aanleiding vinden

Op 17 februari kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht over RWE tegen. In dit bericht wordt aangegeven dat het Duitse moederbedrijf van Essent vorig jaar door forse afschrijvingen in de rode cijfers terecht is gekomen, dit is negatief nieuws over RWE. Bij een negatieve ontwikkeling kiezen wij er in de meeste gevallen voor om te speculeren op een koersdaling, dit wordt ook wel short gaan genoemd. Wij geloven dat hierdoor de beleggers minder vertrouwen zullen hebben in de aandelen van het bedrijf. Hierdoor kan de koers gaan dalen, dit was voor ons een aanleiding om short te gaan.

Online beleggen in aandelen RWE

Figuur 1: Online beleggen in aandelen RWE – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Online beleggen in aandelen RWE: Koersverloop

Wij openden onze positie met een inleg van 107,10 euro. Bij online beleggen wordt de inleg vergroot met een bepaalde hefboomfactor, hierdoor kregen wij een nieuwe inleg waarde van 1.071 euro. De hefboomfactor was in dit geval 1:10. Hierdoor konden wij een aandelenpositie innemen van 100 aandelen RWE. Wij openden onze positie om 10:47 uur, bij het openen van onze positie hadden wij de profit call functie ingesteld. Er zijn twee functies waar u gebruik van kunt maken tijdens het beleggen, de profit call en de stop loss functie. De profit call zorgt ervoor dat uw positie wordt gesloten bij het door u ingestelde winstpunt. De stop loss functie zorgt ervoor dat uw positie wordt gesloten bij het door u ingestelde verliespunt. Op deze manier kunt u niet meer verliezen dan u heeft ingesteld. In onderstaand figuur wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven. Hier is te zien dat de koers daalde na het openen van de positie. Door de profit call werd de positie gesloten om 11:07 uur, met een winst van 25 euro. Dit hadden wij van te voren ingesteld.

Online beleggen in aandelen RWE

Figuur 2: Online beleggen in aandelen RWE – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Online beleggen in aandelen RWE: Resultaat

In onderstaand figuur wordt ons beleggingsresultaat weergegeven. Met een inleg van 107,10 euro en een winst van 25 euro, hebben wij een rendement van 23% gerealiseerd. Door de profit call werd onze positie gesloten op het moment dat wij 23% hadden gerealiseerd. In dit voorbeeld is dit enorm snel gegaan, maar het is ook mogelijk dat dit een aantal uur duurt. Dit kan bij iedere belegging verschillen.

Online beleggen in aandelen RWE

Figuur 3: Online beleggen in aandelen RWE – Resultaat. Klik om te vergroten.

Beurs voor beginners

Wilt u ook daytrader worden? Als u een beginnende belegger bent is het verstandig om eerst gebruik te maken van het beleggen met demo geld. Bij het beleggen met demo geld kunt u het beleggen risicoloos oefenen op werkelijke koersen. Op deze manier kunt u zien of het beleggen iets voor u is en welke beleggingsmethode u wilt gaan gebruiken. In de cursus beleggen voor beginners kunt u meer lezen over daytraden en over de verschillende beleggingsmethodes. Op deze manier kunt u meer leren over beleggen en dit later in de praktijk oefenen met behulp van demo beleggen.

Download hier de gratis beleggingssoftware


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/beurs/4216121/moederbedrijf-essent-schrapt-dividend.html