In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u kunt beginnen met beleggen in zilver. Tegenwoordig kunnen beleggers gebruik maken van verschillende apps die gespecialiseerd zijn op het beleggen in bepaalde effecten. In dit artikel gaan we dieper in op het beleggen in zilver met de app. Tevens wordt uitgelegd hoe online beleggen werkt.

 Beginnen met beleggen

Online beleggen

Bij online beleggen hebben beleggers de mogelijkheid om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te openen. Het enige wat beleggers nodig hebben is een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. Beleggers kunnen ervoor kiezen om gebruik te maken van de webtrader online of een beleggingsprogramma te dowloaden.

Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van CFD’s. CFD is de korting voor Contract For Difference, bij deze beleggingsvorm draait het om de voorspelling van de koers. Hierdoor is de belegger ook in staat om te beleggen op een koersdaling. Bij de traditionele manier is het slechts mogelijk om te beleggen op een koersstijging.

Bij een goede voorspelling van de koers heeft de belegger winst gerealiseerd. In dit geval ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de broker. De broker is de aanbieder van het beleggingsprogramma, deze wordt overigens ook wel een tussenhandelaar genoemd. Daarentegen dient de belegger bij een verkeerde voorspelling het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs aan de broker te betalen. De belegger heeft in dat geval te maken met een verlies.

Hefboomeffect

Bij CFD beleggen kunnen beleggers profiteren van het hefboomeffect. De hefboom vergroot de inleg van de belegger met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De hoogte van deze factor is overigens afhankelijk van het soort effect. De hefboomfactor bij het beleggen in zilver is op dit moment 1:152, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 152. De uitkomst is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Hiermee kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomeffect

Figuur 1: Beginnen met beleggen – Voorbeeld van de hefboom. Klik om te vergroten.

In het voorbeeld wil de belegger een beleggingspositie openen met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor bij beleggen in zilver is 1:152. De inleg werd vermenigvuldigd met 152, met als uitkomst 7.600 euro. Deze uitkomst is de nieuwe inlegwaarde van de belegger waarmee een hogere aandelenpositie kan worden ingenomen. Kortom, de hefboom zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met kleine bedragen. Dat betekent dat beleggers kunnen beleggen met 100 euro of minder.

Beginnen met beleggen in zilver: App

Voor beginnende beleggers is het handig om gebruik te maken van diverse apps. Er is een app die gericht is op het beleggen in zilver. In deze app worden verschillende aspecten met betrekking tot beleggen in zilver nader toegelicht. In de inleiding wordt uitgelegd wat allemaal aan bod komt in de app.

Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de cursus beleggen in zilver. Deze app is overigens geheel gratis en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. De cursus bestaat uit zeven stappen en u heeft de mogelijkheid om op ieder moment te stoppen. Met deze handige app kunt u op ieder moment weer verder gaan met de cursus waar u gebleven was. Tevens worden er enkele praktijkvoorbeelden nader toegelicht om een goed idee te krijgen van de verschillende beleggingsmethodes die gebruikt kunnen worden. Beleggen met een beleggingsmethode zorgt ervoor dat risico’s tijdens het beleggen worden beperkt. Hieronder worden de hoofdstukken van de app weergegeven.

Beleggen in zilver

Figuur 2: Beginnen met beleggen in zilver – App. Klik om te vergroten.

Hieronder wordt het icoontje van de app weergegeven. U kunt de app eenvoudig downloaden in de App Store of Google Play Store.

Beleggen in zilver app

Figuur 3: Beginnen met beleggen in zilver – Icoontje app. Klik om te vergroten.

Beleggen voor dummies: Slim beleggen

Het is verstandig om als beginnende belegger eerst te starten met demo beleggen. Veel beleggingsprogramma’s bieden de mogelijkheid om te starten met demo beleggen. Met demo beleggen kunnen beleggers het beleggen risicoloos oefenen op werkelijke koersen. Demo beleggen ziet er overigens hetzelfde uit als echt beleggen met uw eigen geld. Bij een demo account ontvangt u een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee u onbeperkt kunt oefenen.

Na voldoende te hebben geoefend kunt u ervoor kiezen om gemakkelijk over te schakelen naar het echte account. U heeft daarna altijd de mogelijkheid om terug te schakelen naar het demo account als u meer wilt oefenen.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference