In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt starten met online aandelen handelen Micro Focus. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld wordt uitgelegd hoe u zelf kunt starten met online beleggen. Ook beginnende beleggers kunnen profiteren van de voordelen van een online beleggingsprogramma. Online beleggen brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van traditioneel beleggen. Meer weten over online beleggen? Lees dan verder!

online-aandelen-handelen-micro-focus

Online beleggen versus traditioneel beleggen

Beleggers hebben tegenwoordig de mogelijkheid om te beleggen met een beleggingsprogramma. Het enige wat een belegger hiervoor nodig heeft is een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding. Beleggers kunnen ervoor kiezen om het beleggingsprogramma te downloaden of om de webtrader te gebruiken. Daarnaast hebben beleggers ook de mogelijkheid om het beleggingsprogramma te downloaden als app. Kortom, de mogelijkheden met online beleggen zijn oneindig. Het is nu op ieder moment mogelijk om een beleggingspositie te openen. Daarentegen dienen beleggers bij traditioneel beleggen naar een beleggingskantoor te gaan om een beleggingspositie te openen.

Voordelen van online beleggen

Bij online beleggen is het voor beleggers mogelijk om te beleggen met kleine bedragen, beleggers zijn hierdoor niet genoodzaakt om te beleggen met grote bedragen. Bij de traditionele manier van beleggen is dit niet mogelijk.

Waarom is het bij een online beleggingsprogramma wel mogelijk om te beleggen met een klein bedrag? Bij een online beleggingsprogramma maken beleggers automatisch gebruik van de hefboom. De hefboom vergroot de inleg van beleggers met een hefboomfactor. De grootte van de hefboomfactor is overigens afhankelijk van het soort effect. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomeffect

Figuur 1: Online aandelen handelen Micro Focus – Hefboom. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor bij het beleggen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven is vaak 1:20. Dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 20 (50 euro maal 20). De uitkomst hiervan is 1.000 euro, hiermee kan een belegger een hogere aandelenpositie innemen. Hierdoor heeft de belegger de mogelijkheid om meer financieel voordeel te realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Kortom, de hefboom zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met 100 euro of zelfs minder zoals in dit voorbeeld. 

Online aandelen handelen Micro Focus: Aanleiding

Bij beleggen is het van belang om altijd gebruik te maken van een aanleiding. In dit voorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse, dit is een handige beleggingsmethode om te gebruiken. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen. Aan de hand hiervan proberen beleggers een voorspelling te doen met betrekking tot de koers.

Op 8 september kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over het Britse technologiebedrijf Micro Focus. In dit bericht wordt aangegeven dat het technologiebedrijf 21 procent meer waard werd dankzij een deal met Hewlett Packard Enterprises. Dat is uitstekend nieuws voor Micro Focus! Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging.

micro-focus-nieuwsbericht

Figuur 2: Online aandelen handelen Micro Focus – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Online aandelen handelen Micro Focus: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 135,10 euro. De hefboomfactor was in dit geval 1:10, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (135,10 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.351,01 euro. Met deze hogere inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 50 aandelen Micro Focus. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging weergegeven. In het koersverloop is te zien dat de koers na het openen van de positie langzaam is gaan stijgen.

micro-focus-koersverloop

Figuur 3: Online aandelen handelen Micro Focus – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Online aandelen handelen Micro Focus: Eindresultaat

Bij het openen van de beleggingspositie hadden wij besloten om gebruik te maken van de beleggingsfuncties. Met de profit call en stop loss functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Zodra de koers één van de punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten.

In dit voorbeeld werd de positie automatisch gesloten door de profit call functie bij het aangegeven rendement van 19%. Dat betekent dat wij met een inleg van 135,10 euro een financieel voordeel van 25,71 euro hebben gerealiseerd. Hieronder wordt het resultaat van de belegging weergegeven.

micro-focus-resultaat

Figuur 4: Online aandelen handelen Micro Focus – Eindresultaat. Klik om te vergroten. 

Leren beleggen

Meer leren over online beleggen? Dan kunt u gebruik maken van de cursus beleggen met zes relevante hoofdstukken wordt het online beleggen nader toegelicht. Deze cursus is overigens geheel gratis en erg handig voor beginnende beleggers die niet veel weten over online beleggen. De hoofdstukken van de cursus worden hieronder weergegeven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2. Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3. Hoe kunt u financieel voordeel realiseren?

Hoofdstuk 4. Risicobeperking

Hoofdstuk 5. Handige informatie

Hoofdstuk 6. Direct zelf beginnen met beleggen

Beleggen oefenen in de praktijk

Het is voor beleggers mogelijk om na de cursus het beleggen te oefenen in de praktijk op werkelijke koersen. Met demo beleggen hebben beleggers de kans om op een veilige manier beleggen te oefenen met fictief geld. Bij demo beleggen ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Kortom, dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma.

Download het beleggingsprogramma


Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse 
www.nu.nl/beurs/4318457/amsterdamse-beurs-opent-licht-in-min.html