In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beleggen via internet met de beursnieuws app. Veel mensen weten niet op welke manier ze kunnen beginnen met beleggen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u gebruik kunt maken van de beursnieuws app om te beleggen. Veel mensen onderschatten het belang van het analyseren van het beursnieuws voor het beleggen. Waarom dit van belang is wordt in dit artikel nader toegelicht. Tevens wordt aan het einde van dit artikel een cursus beleggen aangeboden, om meer te leren over het beleggen.

Beleggen via internet

Het belang van het analyseren van beursnieuws

Veel mensen onderschatten het belang van het analyseren van het beursnieuws. Waarom is het van belang om het beursnieuws goed bij te houden? Het kiezen van een bedrijf of product om in te beleggen is essentieel om tot een succesvolle belegging te komen. Om op een makkelijke manier altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws, kunt u de beursnieuws app downloaden voor mobiel en tablet.

Veel beginnende beleggers weten niet precies hoe zij moeten beginnen met beleggen. Vaak bekijken ze de lijst van effecten en beginnen te beleggen in aandelen van een bedrijf, zonder dat ze hier een aanleiding voor hebben. Veel beginnende beleggers doen dit, enkel omdat ze de naam van dat bedrijf herkennen. Het is verstandig om te beleggen in een product en om er achter te komen welke producten winstgevend kunnen zijn. Een handige methode om er achter te komen waar u in zou kunnen beleggen is door het volgen van de laatste nieuwsberichten van bepaalde bedrijven of producten. Indien het een positief bericht betreft, kan de koers van dit effect gaan stijgen. In veel gevallen worden de aandelen van dat effect populairder onder de beleggers, waardoor de koers mogelijk zal stijgen. Indien het een negatief nieuwsbericht betreft, kan de koers van dit effect gaan dalen. In veel gevallen zullen de aandelen van dat effect in populariteit dalen onder de beleggers, waardoor de koers mogelijk ook zal gaan dalen. De informatie van nieuwsberichten kan als aanleiding worden gebruikt om de kans op het realiseren van winst te vergroten.

Beleggen via internet: Beursnieuws app downloaden

Recent nieuws over de beurs en de actuele beurskoersen zijn te vinden in diverse kranten en op diverse websites. Om een goed overzicht te krijgen van alle benodigde informatie kunt u gebruik maken van de beursnieuws app. U kunt deze downloaden in de Apple Store of voor Android. In deze app kunt u zowel de meest recente ontwikkelingen van de Nederlandse markt lezen, als de relevante berichten over internationale bedrijven bekijken. In onderstaand figuur wordt de beursapp weergegeven.

Beleggen via internet

Figuur 1: Beleggen via internet – beursnieuws app. Klik om te vergroten.

Na het downloaden van de beursapp kunt u deze openen. Hieronder wordt een voorbeeld van de beursapp weergegeven. In deze app kunt u per beurs zien in welke aandelen u kunt handelen. Op deze manier krijgt u een idee wat u kunt verwachten van de beursapp.

Beleggen via internet

Figuur 2: Beleggen via internet – voorbeeld van de beursnieuws app. Klik om te vergroten.

Aandelen kopen: Beurs voor beginners

Als beginnende belegger is het verstandig om te beginnen met een cursus beleggen voor beginners, om meer te leren over het beleggen. Deze cursus is overigens gratis en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Na de cursus beleggen kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van demo beleggen. In de gratis beleggingssoftware kunt u kiezen uit de demo modus en de werkelijke modus. In de demo modus ontvangt u een fictief bedrag van 20.000 euro waarmee u het beleggen risicoloos kunt oefenen op actuele koersen. Op deze manier kunt u zelf uitproberen of u de beursnieuws app een goede tactiek vindt om te gebruiken. Indien u liever een andere tactiek gebruikt kunt u kijken naar de verschillende mogelijkheden die worden aangeboden in de cursus beleggen. Nadat u een geschikte tactiek heeft gekozen en het gevoel heeft dat u goed voorbereid bent voor het beleggen, kunt u in het programma overschakelen naar de werkelijke modus om te beleggen met echt geld.

Handig om te weten

Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van een hefboomconstructie. De hefboomconstructie zorgt ervoor dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. Hierdoor kunt u beleggen met 100 euro of minder. Uw inleg zal een hogere waarde krijgen en hiermee kunt u een hogere aandelenpositie innemen. Kortom, u bent niet genoodzaakt om bijvoorbeeld te beleggen met 1000 euro of meer. Dat maakt beleggen via internet laagdrempelig om mee te beginnen als beginnende belegger. Tevens maakt dit het beleggen voor studenten ook mogelijk. In de cursus beleggen voor beginners wordt een uitgebreide uitleg gegeven over de hefboomconstructie.

Beleggen via internet? Download hier het gratis beleggingsprogramma!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging