Beginnen met beleggen in olie is voor de meeste mensen lastig, doordat de drempel vaak hoog lijkt. Het tegendeel is waar. Naast het feit dat u kunt beleggen in aandelen, valuta en indices, kunt u ook beleggen in grondstoffen zoals olie en goud. We zullen u een voorbeeld geven van een belegging die wij hebben gedaan, zodat u kunt zien hoe online beleggen werkt. Aan het einde van dit artikel kunt u er ook nog voor kiezen om een gratis cursus beleggen te volgen.

Slim-beleggen-in-olie-1

Snel handelen in CFD’s

CFD’s zijn voor veel mensen onbekend gebied. Het is een nieuwe manier van beleggen met enorm veel mogelijkheden.

De afkorting CFD staat voor Contract For Difference. Wanneer u handelt in CFD’s, sluit u als het ware een kortlopend contract af met een broker. De broker is een aanbieder van online beleggen en fungeert als een soort tussenpersoon.

Op de beurs veranderen de koersen constant. Dit zorgt ervoor dat de koersen van omhoog en omlaag bewegen en met CFD’s kunt u hier geld mee verdienen. Met deze manier van beleggen, plaatst u een verwachting over de koersverandering. Wanneer u verwacht dat de koers gaat stijgen, kunt u speculeren op een stijging. Denkt u dat de koers juist gaat dalen, dan kunt u speculeren op een daling. De verandering van de koerswaarde tussen het openen van uw positie en het sluiten van uw positie, verrekent u met de broker. Is de de koerswaarde bijvoorbeeld aan het begin 100 euro en bij sluiting van de positie 120 euro? Dan maakt u, wanneer u heeft belegd op een koersstijging, 20 euro winst!

Doordat de koersen zo fluctueren, kunt u meerdere keren per dag winst maken bij een juiste voorspelling. Opent u bijvoorbeeld om 10:00 uur een positie? Dan kan het zo maar zijn dat de koers een aantal minuten later genoeg is gestegen voor een mooie winst, mits u een juiste voorspelling hebt gedaan uiteraard. U kunt dus erg snel handelen met CFD’s.

Ook kunt bij het handelen in CFD’s beleggen met weinig geld. In het praktijkvoorbeeld zult u leren hoe u kunt beleggen zonder dat u grote bedragen hoeft in te leggen.

Beginnen met beleggen in olie: Aanleiding

Ook bij online beleggen geldt het spreekwoord ‘een goed begin is het halve werk’. Een goede aanleiding hebben voor uw belegging, kan de kans op winst namelijk aanzienlijk vergroten. Voor onze beleggingen, maken wij vaak gebruik van financiële nieuwsberichten. Bij positieve berichten speculeren wij vaak op een koersstijging. Bij negatieve berichten speculeren wij vaak op een koersdaling.

Op 9 november kwamen wij een bericht tegen over de prijs van olie. Het bericht is te lezen in figuur 1.

Figuur 1: Beginnen met beleggen in olie – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Figuur 1: Beginnen met beleggen in olie – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Dit bericht geeft aan dat de olieprijs onder druk staat nu de Arabieren en de Russen vechten om de Europese markt. Naar verwachting zal de olie-industrie hier sterk op gaan reageren en zal er een nieuw laagterecord worden gevestigd. Dit is bericht zet olie natuurlijk in een zeer negatief daglicht. Wij verwachtten dus een koersdaling.

Beginnen met beleggen in olie: Positie openen

Na het lezen van het nieuwsbericht, besloten wij om te gaan beleggen op een koersdaling. Wij kozen voor een inleg van 140 euro. Bij online beleggen krijgt u te maken met het zogenaamde hefboomeffect. Deze hefboom vermenigvuldigt uw inleg met een bepaalde factor, zodat u een grotere aandelenpositie kunt innemen. Onze inleg werd door een hefboom van 1:151 meer dan 22.000 euro waard! Wij konden hier een positie mee innemen van 500 vaten. In figuur 2 kunt u zien hoe het hefboomeffect in zijn werking gaat.

Figuur 2: Beginnen met beleggen in olie – Hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Figuur 2: Beginnen met beleggen in olie – Hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Het hefboomeffect zorgt er dus voor dat u kunt beleggen met een klein bedrag. Doordat uw inleg wordt vermenigvuldigd, kunt u alsnog een grote positie openen. Ook wordt de kans op winst vergroot.

Beginnen met beleggen in olie: Positie sluiten

Om 14:00 openden wij een positie ter waarde van 140 euro. Binnen slechts een uurtje bereikte de koers een punt waarop wij, bij het sluiten van de positie, een enorm rendement zouden behalen. Wij kozen ervoor om de positie niet langer open te laten staan en onze winst binnen te halen. In figuur 3 kunt u het koersverloop van onze belegging zien.

Figuur 3: Beginnen met beleggen in olie – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Figuur 3: Beginnen met beleggen in olie – Koersverloop. Klik om te vergroten.

U ziet dat de koers bijna direct na het openen van de positie sterk daalde. Doordat wij een daling hadden voorspeld, maakten wij meer dan 300 euro winst. Een enorm hoog rendement dus! In figuur 4 kunt u ons resultaat bekijken.

Figuur 4: Beginnen met beleggen in olie – Resultaat. Klik om te vergroten.

Figuur 4: Beginnen met beleggen in olie – Resultaat. Klik om te vergroten.

Beurs voor beginners

Zoals u hebt kunnen lezen, bieden wij een gratis cursus aan voor beginnende beleggers. De cursus is simpel te doorlopen. U creëert binnen 30 minuten een basiskennis die u goed kunt gebruiken tijdens het beleggen. Om een kijkje te nemen in de cursus, klik hier.

Om te kunnen starten met online beleggen, heeft u de sofware natuurlijk nodig. Omdat er veel verschillende aanbieders zijn, hebben wij er een aantal voor u vergeleken. U kunt zelf kiezen welk programma u gaat gebruiken. In de software zit een demo beleggen verwerkt waarmee u kunt oefenen. U gebruikt hier fictief geld, waardoor u geen risico over uw eigen geld loopt.

Klaar om te starten? Download hier de beleggingssoftware!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

http://www.autoblog.nl/nieuws/olieprijs-verder-onder-druk-nieuwe-laagterecords-in-zicht-81814