Als u de stap wilt zetten om te beginnen met beleggen in aandelen, is het handig om gebruik te maken van een strategie. Impulsief gaan beleggen brengt veel risico’s met zich mee, die voorkomen kunnen worden door gebruik te maken van een strategie. Met een strategie bedoelen wij een aanleiding om een beleggingspositie te openen. Kortom, met een aanleiding kunt u risico’s tijdens het beleggen beperken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beleggen in aandelen met een strategie.

Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen: Strategie

Als wij gaan beleggen in aandelen maken wij gebruik van een beleggingsmethode genaamd de fundamentele analyse. Dit is een simpele strategie die makkelijk is om toe te passen tijdens het beleggen. Bij deze methode is het de bedoeling dat u een aanleiding zoekt om te gaan beleggen in bepaalde aandelen. De aanleiding kan dienen als een verwachting van de koers, zal de koers gaan dalen of gaan stijgen? Bij deze methode is het van belang om de nieuwsberichten van beursgenoteerde bedrijven goed in de gaten te houden. Deze nieuwsberichten delen de recente ontwikkelingen met betrekking tot de beursgenoteerde bedrijven. Deze ontwikkelingen kunnen zowel positief als negatief zijn, het is van belang om hier op te letten. Hieronder worden de stappen van de fundamentele analyse weergegeven.

Stappen voor de fundamentele analyse

Figuur 1: Stappen van de fundamentele analyse. Klik om te vergroten.

Beleggen in aandelen: Stappen van de fundamentele analyse

Aanleiding

Zoals zojuist werd aangegeven dat het van belang is om een aanleiding te hebben tijdens het beleggen. Een aanleiding kan gevonden worden in de berichten van het dagelijkse nieuws. Het is van belang om het nieuws te volgen om te achterhalen hoe de financiële situatie is van beursgenoteerde bedrijven. Aan de hand hiervan kunt u bepalen om te speculeren op een koersstijging of op een koersdaling. Het is verstandig om het nieuws vooral in de ochtend in de gaten te houden, omdat de Nederlandse beurs om 09:00 uur opent.

Verwachting

Na het lezen van het nieuwsbericht kunt u gaan speculeren op de koers. Bij een positief nieuwsbericht gaan wij er in de meeste gevallen vanuit dat de koers zal gaan stijgen, omdat de aandelen van dit bedrijf dan in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers. Aandeelhouders zullen meer vertrouwen krijgen in de aandelen van een bedrijf als er positief nieuws is over de financiële situatie van een bedrijf. Bij een negatief nieuwsbericht gaan wij er in de meeste gevallen vanuit dat de koers zal gaan dalen, omdat de aandelen van dit bedrijf dan in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers. Aandeelhouders zullen minder vertrouwen hebben in de aandelen van een bedrijf als er negatief nieuws is over de financiële situatie van een bedrijf.

Handelen

Nu u weet wanneer aandelen interessant zijn kunt u beginnen met beleggen. Met een gratis beleggingsprogramma kunt u een beleggingspositie openen voor zowel een koersstijging als voor een koersdaling. Met demo beleggen, oftewel fictief beleggen, kunt u het beleggen oefenen op actuele koersen. Op deze manier kunt u de fundamentele analyse risicoloos testen en kijken of dit een goede strategie is. Met de demo modus ontvangt u 20.000 euro fictief geld, waarmee u kunt oefenen.

Beleggen in aandelen: Hefboomconstructie

Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van de hefboomconstructie. De hefboom zorgt ervoor dat u in staat bent om te beleggen met weinig geld. De hefboomconstructie vergroot uw inleg met een bepaalde hefboomfactor. De hoogte van deze factor is afhankelijk van het effect waarin u wilt beleggen. Als u wilt beleggen met een inleg van 100 euro en de hefboom is 1:20, dan zal uw inleg een waarde krijgen van 2.000 euro. Hiermee kunt u een hogere aandelenpositie innemen. Kortom, de hefboomconstructie maakt het mogelijk om te beleggen met kleine bedragen.

Beurs voor dummies

Als u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd bent om te beleggen, maar liever nog iets meer informatie wilt doornemen, kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van de cursus beleggen. Deze cursus is gratis en duurt ongeveer 30 minuten. De cursus bestaat uit zes hoofdstukken en bevat een goede uitleg over online beleggen en wat hier allemaal bij komt kijken.

Klik hier om het gratis beleggingsprogramma te downloaden


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse