Het is gebruikelijk om te beleggen met een strategie. U kunt zelf ook slim beleggen met een strategie. In dit artikel leggen wij in enkele stappen uit hoe u kunt beleggen met een strategie. Wanneer u deze strategie gebruikt, beperkt u het risico van handelen zonder aanleiding. Wanneer u een goede aanleiding vindt heeft u meer kans op een succesvolle belegging. Wij noemen dit de fundamentele analyse. Lees verder hoe dit in zijn werk gaat.

slim beleggen met een strategie

Slim beleggen met een strategie

Bij de fundamentele analyse gebruikt u een aanleiding voor het handelen in aandelen. Deze aanleiding kunt u vinden in het dagelijkse nieuws over beursgenoteerde bedrijven. Dit kunt u simpel en helemaal zelf in de gaten houden. Wanneer u een nieuwsbericht leest over een bedrijf kunt u op basis hiervan conclusies trekken. U schept een verwachting of de koers zal gaan stijgen of dalen en zo kunt u slim beleggen op de aandelenbeurs. U kunt hiervoor gebruik maken van een gratis handelsprogramma en met de demo modus vrijblijvend oefenen zodat u het beleggen onder de knie kunt krijgen.

De aanleiding zoeken

Als aanleiding kunt u nieuwsberichten gebruiken uit het dagelijkse nieuws. U vindt deze in de krant, op tv of misschien heeft u speciale apps op uw smartphone waar u het nieuws volgt. Het is belangrijk om dan het financiële nieuws in de gaten te houden over beursgenoteerde bedrijven. Het beste kunt u direct in de ochtend het nieuws erbij pakken zodat u na de opening van de beurs om 09:00 uur direct kunt handelen.

Een verwachting scheppen

Op basis van het gelezen nieuwsbericht kunt u een verwachting scheppen voor wat er met de koers zal gebeuren. Als het nieuwsbericht positief is, is het aannemelijk dat de koers zal stijgen. Mocht de koers negatief zijn dan zou de koers mogelijk gaan dalen. Dit komt omdat aandeelhouders vaak negatief of juist positief gestemd zijn bij het horen wij berichten over beursgenoteerde bedrijven.

Handelen in aandelen

U kunt nu slim beleggen in aandelen. U gebruikt het gratis handelsprogramma om uw positie te openen. Doordat online beleggen werkt met een hefboomfactor kunt u met weinig geld beleggen en een handelspositie innemen. Bij een succesvolle belegging kunt u dan een leuke winst behalen.

Slim beleggen met een strategie: beursnieuws

Waar vindt u financieel nieuws? Natuurlijk kunt u gebruik maken van het nieuws op tv maar ook online of in de krant. Nog handiger is het om het financiële nieuws altijd en overal op zak te hebben. Zo bestaan er apps die dagelijks nieuws weergeven, zo ook financieel nieuws. In de ‘beursnieuws app’ kunt u het dagelijkse financiële nieuws volgen. U kunt deze voor IOS en voor Android downloaden. Wilt u direct gaan beleggen en eerst oefenen met fictief geld, download dan het gratis handelsprogramma.

Begin nu zelf met beleggen!