In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beginnen met daghandelen in aandelen Metro. Online beleggen maakt daghandelen mogelijk door de hefboomconstructie. De hefboomconstructie zorgt ervoor dat beleggers op korte termijn kunnen beleggen, zelfs als de koers slechts enkele procenten veranderd. In dit artikel wordt uitgelegd wat daghandelen is en waarom het mogelijk is om op korte termijn winst te realiseren.

Daghandelen in aandelen Metro

Wat is daghandelen?

Bij daghandelen is het de bedoeling dat de belegger een beleggingspositie opent en sluit op dezelfde beursdag. Tevens is het bij daghandelen de bedoeling dat de belegger binnen deze tijd winst heeft gerealiseerd. Bij online beleggen is het mogelijk om op korte termijn winst te realiseren. Hieronder wordt uitgelegd waarom dit mogelijk is.

Hefboomconstructie

Bij online beleggen wordt gebruikgemaakt van de hefboomconstructie. Deze constructie zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met een kleine inleg en op korte termijn. De hefboomconstructie vergroot de inleg met een bepaalde factor, waardoor de belegger een hogere aandelenpositie kan innemen. Met een hogere aandelenpositie kan de belegger meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Kortom, de hefboomconstructie zorgt ervoor dat beleggers niet genoodzaakt zijn om te beleggen met 1000 euro of meer. De hefboom maakt het beleggen voor studenten ook mogelijk. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboomconstructie weergegeven.

Hefboomconstructie

Figuur 1: Voorbeeld van de hefboomconstructie. Klik om te vergroten.

Beleggen met een aanleiding kan de kans op het realiseren van winst vergroten. Impulsieve beslissingen kunnen grote risico’s met zich meebrengen. Beleggen met een aanleiding wordt door veel beleggers gezien als slim beleggen. Hieronder wordt meer uitgelegd over mogelijke risico’s tijdens het beleggen.

Risico’s tijdens het beleggen

Beleggen kan veel risico’s met zich mee brengen. Bij online beleggen wordt gebruikgemaakt van de hefboomconstructie, hier kan een belegger van profiteren. De hefboom zorgt ervoor dat een belegger meer winst kan realiseren, maar ook meer kan verliezen. Kortom, bij een goede voorspelling van de koers kan een belegger meer winst realiseren. Daarentegen kan een belegger meer verliezen bij een verkeerde voorspelling van de koers. Met een online beleggingsprogramma kan een belegger gebruikmaken van twee handige beleggingsfuncties, de profit call en stop loss. Met de profit call kan een belegger zijn gewenste rendement instellen. Als de koers het gewenste rendement bereikt, wordt de positie automatisch gesloten. Met de stop loss functie kan de belegger instellen wat hij/zij maximaal bereid is te verliezen tijdens deze belegging. Met deze beleggingsfuncties kan een belegger zijn risico’s tijdens het beleggen beperken. Daarnaast is het verstandig om altijd te beleggen met een aanleiding, dit vergroot de kans op het realiseren van winst.

Daghandelen in aandelen Metro: Aanleiding

Op 30 maart kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over het moederbedrijf van Media Markt, Metro. In het bericht wordt aangegeven dat Metro zichzelf wil opsplitsen in twee onafhankelijke delen, om de waarde van de onderneming te vergroten. Dit is uitstekend nieuws over het moederbedrijf van Media Markt. Het bedrijf is bereid om de waarde van de onderneming te vergroten. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging Metro.

Nieuwsbericht Metro

Figuur 2: Daghandelen in aandelen Metro – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Daghandelen in aandelen Metro: Positie openen

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 132,50 euro. Na de hefboom kreeg onze inleg een waarde van 1.325 euro, de hefboomfactor was in dit geval 1:10. Met de nieuwe waarde van onze inleg, konden wij een aandelenpositie innemen van 50 aandelen Metro. Hieronder wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven. Hier is te zien dat de koers langzaam bleef stijgen.

Koersverloop Metro

Figuur 3: Daghandelen in aandelen Metro – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Daghandelen in aandelen Metro: Positie sluiten

Bij het openen van de beleggingspositie, besloten wij om de profit call in te stellen. Onze beleggingspositie werd gesloten op het moment dat de koers het ingestelde winstpunt bereikte. Wij hadden onze profit call ingesteld op een rendement van 22%. Hieronder wordt het resultaat van de belegging weergegeven.

Eindresultaat Metro

Figuur 4: Daghandelen in aandelen Metro – Eindresultaat. Klik om te vergroten.

Beurs voor dummies: Aandelen kopen

Voor beginnende beleggers is het verstandig om gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus beleggen wordt het online beleggen nader toegelicht. Tevens komen er verschillende beleggingstermen aan bod die handig kunnen zijn om te weten. Daarnaast wordt er in een hoofdstuk van de cursus ook aandacht besteed aan het beperken van risico’s tijdens het beleggen.

Na het volgen van de cursus beleggen kunt u gebruik maken van de beurs voor beginners, oftewel beleggen met demo geld. Dit is een handige manier om het beleggen op een veilige manier te ervaren. Demo beleggen is een handige manier om kennis te maken met het beleggingsprogramma.

Download het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.nu.nl/beurs/4238727/moederbedrijf-media-markt-wil-zichzelf-opsplitsen.html