Als beginnende belegger is het handig om beleggen te oefenen met beleggingssoftware. Dat betekent dat u niet genoodzaakt bent om gelijk te beginnen met echt beleggen. Met online beleggingssoftware heeft u de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen met fictief geld. Hierdoor kunt u geen financieel risico lopen met uw eerste beleggingen. Lees verder als u geïnteresseerd bent om te beginnen met beleggen.

 Beleggingssoftware

Manieren om beleggen te leren

Er bestaan veel manieren om te leren beleggen, enkele voorbeelden zijn het bijwonen van seminars en het volgen van cursussen. Dit zijn handige manieren om meer te leren over beleggen. Er bestaat nog een betere manier om het beleggen te leren, door gewoon te starten met beleggen. Met demo beleggen kunt u het beleggen oefenen op werkelijke koersen. Op deze manier kunt u het beleggen direct ervaren, zonder financieel risico te lopen.

Demo beleggen

Met de verschillende beleggingsprogramma’s kunt u beginnen met demo beleggen. Bij demo beleggen ontvangt u fictief geld waarmee u kunt beleggen op werkelijke koersen. Op deze manier kunt u het beleggen zelf ervaren en verschillende beleggingsmethodes uitproberen. Het is van belang om gebruik te maken van een aanleiding tijdens het beleggen en geen impulsieve beslissingen te maken. Impulsieve beslissingen leiden vaak tot grote verliezen, dat is zonde en onnodig. In de cursus beleggen kunt u meer lezen over de verschillende beleggingsmethodes om te beleggen.

Na een tijdje oefenen in het demo account kunt u in hetzelfde beleggingsprogramma gemakkelijk overschakelen naar het beleggen met echt geld. U kunt ervoor kiezen om eerst te beleggen met 100 euro of minder, omdat dit de eerste keer zal zijn dat u echt gaat beleggen. Vaak worden er bij het demo beleggen beslissingen genomen die meer risico met zich meebrengen, omdat beleggers weten dat er wordt belegd met fictief geld. Daarom is het van belang om goed in gedachten te houden dat het bij echt beleggen om uw eigen geld gaat. Neem daarom kleine stappen in het begin van uw beleggingscarrière. Fictief aandelen kopen? Download hier de gratis beleggingssoftware.

Hefboomeffect

Bij online beleggen, oftewel virtueel beleggen, kunt u profiteren van het hefboomeffect. Het hefboomeffect vergroot uw inleg met een bepaalde factor, waardoor u een hogere aandelenpositie in kunt nemen met dezelfde inleg. Kortom, u hoeft hier niet meer voor in te leggen. Dit maakt het beleggen voor studenten ook mogelijk, omdat het mogelijk is om te beleggen met een kleine inleg. Dat betekent dat u niet genoodzaakt bent om te beleggen met 1000 euro of meer. Hieronder wordt een voorbeeld van het hefboomeffect weergegeven.

Hefboomeffect

Figuur 1: Voorbeeld van het hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Stappen om te beginnen met beleggen – Beleggen voor dummies

Hieronder worden stappen om te beginnen met beleggen weergegeven. Bij het volgen van deze stappen kunt u grote risico’s beperken.

Stap 1: Download het gratis beleggingsprogramma

Stap 2: Maak een account aan

Stap 3: Log in bij de demo modus

Stap 4: Volg de gratis cursus beleggen voor meer tips

Stap 5: Begin met demo beleggen op werkelijke koersen om ervaring op te doen

Stap 6: Na genoeg oefenen overschakelen naar de werkelijke modus met echt geld

Tip: Maak altijd gebruik van een aanleiding tijdens het beleggen. Hierover wordt meer uitgelegd in de gratis cursus beleggen.

Download de gratis beleggingssoftware

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging