Op 29 oktober 2015 kozen wij ervoor om te gaan beleggen op Randstad. Op deze datum kwam er een nieuwsbericht uit over de hoge winststijging en het goede toekomstperspectief. Wij besloten gebruik te maken van dit nieuws en een positie te openen. Wilt u leren beleggen? Lees dan dit artikel snel door en maak kennis met online beleggen.

Wat is online beleggen?

Online beleggen is een nieuwe manier van beleggen waarbij u speculeert op een waardeverandering van een koers. Speculeren is simpelweg het plaatsen van een verwachting. Deze manier van beleggen heeft beleggen voor iedereen toegankelijk gemaakt. U hoeft niet langer naar de bank voor aandelen en u hoeft geen grote investeringen te doen om kans te maken op winst, wat u wel moet doen bij traditioneel beleggen.

Het eerste voordeel dat u heeft bij online beleggen, is dat u kunt beleggen met kleine bedragen. Dit is mogelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van een hefboomeffect. Dit effect vermenigvuldigt uw inleg met een vooraf bepaalde factor. Deze factor kan bij elke positie weer anders zijn. Wilt u bijvoorbeeld op Randstad beleggen? Dan kunt u te maken hebben met een hefboomfactor van 1:20. Dit betekent dat uw inleg wordt vermenigvuldigt met 20. Wanneer u bijvoorbeeld een inleg van 50 euro kiest, wordt dit 1.000 euro waard! Op deze manier kunt u dus een veel grotere positie openen, waardoor u kans maakt op meer winst. In figuur 1 hebben wij een voorbeeld uitgwerkt waarin het verschil tussen online beleggen en traditioneel beleggen wordt verduidelijkt.

Figuur 1: Beleggen op Randstad – Traditioneel versus online beleggen. Klik om te vergroten.

Figuur 1: Beleggen op Randstad – Traditioneel versus online beleggen. Klik om te vergroten.

Een tweede voordeel is dat u bij online beleggen geen eigenaar wordt van een aandeel of goed. U loopt dus geen risico over de waarde hiervan. Bij traditioneel beleggen maakt u verlies zodra de koers van uw aandeel daalt, maar met online beleggen is dit niet het geval. U plaatst een verwachting waarin u voorspelt of de koers gaat stijgen of juist gaat dalen. Klopt uw verwachting? Dan verdient u geld. U kunt dus met zowel eens stijgende als dalende koers winst maken.

Een aanleiding om te gaan beleggen op Randstad

Nu u de voordelen van online beleggen kent, zullen wij u meenemen in een praktijkvoorbeeld. Onze ervaring kan beginners vaak helpen om alles beter te begrijpen.

Ten eerste is het bij online beleggen erg belangrijk om een goede aanleiding te hebben voor uw belegging. Wij gebruiken vaak nieuwsberichten die iets zeggen over de financiële situatie waarin een bedrijf verkeert. Deze nieuwsberichten zijn te vinden op internet, radio, tv en in de krant. Wanneer een bedrijf positief in het nieuws komt, verwachtten wij vaak dat de koers gaat stijgen. Als het bedrijf negatief in het nieuws komt, voorspellen wij vaak een koersdaling.

Op 29 oktober kwamen wij een zeer positief bericht tegen over Randstad, een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met uitzendwerk en HR-diensten. In dit bericht werd duidelijk dat er een flinke stijging was van de winst en dat het toekomstperspectief zeer goed is. Door dit positieve bericht kan de vraag naar het Randstad aandeel stijgen, waardoor de prijs ook kan stijgen. Wij kozen ervoor om te speculeren op een koersstijging. Het bericht over Randstad kunt u in het onderstaande figuur lezen.

Figuur 2: Beleggen op Randstad – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Figuur 2: Beleggen op Randstad – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Beleggen op Randstad: Positie openen

Na het lezen van het nieuwsbericht besloten wij om te gaan beleggen met 100 euro op Randstad. Door het hefboomeffect werd onze belegging meer dan 2.000 euro waard! Wij konden hier 40 aandelen mee kopen. Na het openen van de positie konden wij de koers volgen. In figuur 3 kunt u het verloop van onze positie bekijken.

Figuur 3: Beleggen op Randstad – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Figuur 3: Beleggen op Randstad – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Beleggen op Randstad: Positie sluiten

In figuur 3 kunt u zien dat de koers direct steeg na het openen van onze positie. Het positieve nieuws over Randstad resulteerde dus, zoals wij hadden voorspeld, in een koersstijging. Door onze juiste voorspelling konden wij onze positie al na een kwartier sluiten met een winst van 22 euro! Met deze belegging behaalden wij dus een rendement van 22%. Een goed begin van de dag.

Na het sluiten van de positie konden wij het winstoverzicht van onze belegging bekijken. Dit winstoverzicht is te zien in figuur 4.

Figuur 4: Beleggen op Randstad – Winstoverzicht. Klik om te vergroten.

Figuur 4: Beleggen op Randstad – Winstoverzicht. Klik om te vergroten.

Beurs voor beginners

Het is duidelijk dat traditioneel beleggen en online beleggen erg van elkaar verschillen. U heeft in dit artikel kort kennis kunnen maken met online beleggen, maar natuurlijk is dit niet alles wat u over deze manier van beleggen moet weten. Voor beginners is het belangrijk om te weten wat online beleggen precies is. Speciaal voor u hebben we een cursus gemaakt. In deze gratis cursus leert u alles over online beleggen, zodat u de juiste keuzes kunt maken.

Wanneer u de cursus heeft doorlopen kunt u direct aan de gang met het beleggingsprogramma. Doordat er veel aanbieders zijn, is het vaak lastig om de juiste te kiezen. Wij hebben een aantal aanbieders vergeleken, zodat deze keuze wat makkelijker wordt. In het beleggingsprogramma kunt u er ook voor kiezen om eerst even te oefenen met een demo. In deze demo kunt u fictief beleggen, zodat u geen risico loopt over uw eigen geld.

Bent u klaar om te starten? Klik dan hier voor het beleggingsprogramma!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Randstad_NV

http://www.nu.nl/beurs/4154391/randstad-boekt-flink-meer-winst.html