Wilt u beleggen in een virtuele omgeving? Met een gratis beleggingsprogramma kunt u virtueel beleggen in actuele koersen. Op deze manier kunt u beleggen zonder financieel risico. Ideaal om uzelf het beleggen meester te maken.

Virtueel Beleggen

Virtueel beleggen leren

Om bekend te raken met beleggen lezen veel mensen eerst beleggingsboeken. Hoewel hier niks mis mee is en het u zeker zal helpen, raden wij u aan om beleggen vooral te oefenen. Een veilige manier om dit te doen is het virtueel beleggen. U leert met virtueel beleggen op een actieve manier hoe u moet handelen op de beurs door het ook daadwerkelijk te doen. Het virtueel beleggen is in het huidige internet tijdperk heel goed mogelijk. Via een gratis beleggingsprogramma kunt u online beleggen zonder financieel risico. Dit programma is makkelijk te begrijpen en voor elke beginner geschikt.

Het virtueel beleggingsprogramma is beschikbaar bij een online broker. Een broker zou u kunnen omschrijven als een aandelenmakelaar en zorgt er simpelweg voor dat u via dit programma kunt handelen op de beurs. Dit programma heeft een ‘demo-modus’ waarmee u virtueel kunt beleggen op actuele koersen. Dit brengt als voordeel dat het verschil tussen virtueel beleggen en werkelijk beleggen nihil is omdat  u op echte koersen belegt. Op deze manier kunt u oefenen met beleggen en krijgt u een inzicht in u beleggingskwaliteiten.

Het grootste voordeel van virtueel beleggen

Het virtueel beleggen via het programma van een broker brengt als groot bijkomend voordeel dat u belegt met het programma waarmee u ook daadwerkelijk met echt geld kunt beleggen. Dit maakt de overstap tussen virtueel beleggen en echt beleggen makkelijk. U bent dan immers al bekend met de werking van het programma. Tevens is het switchen tussen virtueel beleggen en echt beleggen met  1 simpele handeling gebeurt.

Waar te beginnen bij virtueel beleggen

Om direct te beginnen met virtueel beleggen heeft u alleen een computerprogramma nodig. Deze is gratis te downloaden.

  • Stap 2. Maak een account aan (hiervoor is alleen een e-mail adres nodig).
  • Stap 3. Start het programma en kies de optie ‘demo-modus’

Bij het starten van de demo-modus ontvangt u een fictief geld bedrag van circa 20.000 euro. Hiermee kunt u beleggen in actuele koersen over de hele wereld. U kunt niet alleen virtueel beleggen in aandelen maar ook in valuta als de Dollar en Euro, grondstoffen als olie en suiker of edelmetalen als goud en zilver. U raakt op deze manier snel bekend met de markt en de vele kansen die dat elke dag met zich mee brengt. Een betere leerschool bestaat niet!

Zelf nu virtueel beleggen

Om zelf virtueel te beleggen kunt u een gratis beleggingsprogramma downloaden van een broker. Er zijn in Nederland verschillende brokers actief. Om u een overzicht te geven in de verschillen tussen de brokers hebben wij een broker vergelijkingspagina gemaakt. Hierop hebben wij de verschillende brokers beschreven en kunt u zelf een keuze maken welke het best bij u past.

Wilt u nu oefenen met beleggen? Download hier het virtueel beleggen programma.


Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging