In dit artikel wordt nader toegelicht hoe beleggen in olie precies werkt. Tegenwoordig is het makkelijker om te beleggen in olie, door online beleggen. Bij online beleggen, oftewel virtueel beleggen, hebben beleggers de mogelijkheid om op korte termijn te beleggen in olie. In dit artikel wordt uitgelegd wat de voordelen van online beleggen zijn en hoe u kunt beginnen met beleggen in olie app.

 Hoe beleggen in olie

Voordelen van online beleggen

Bij online beleggen hebben beleggers de mogelijkheid om op ieder moment van de dag te beleggen. Daarnaast worden er bij online beleggen gebruik gemaakt van CFD’s. Bij CFD beleggen kunnen beleggers beleggen via een online beleggingsprogramma op korte termijn. Er is bij CFD beleggen een overeenkomst gesloten tussen twee partijen, de belegger en de tussenhandelaar. De tussenhandelaar is de aanbieder van een beleggingsprogramma, dit wordt in de beleggingswereld ook wel een broker genoemd.

Bij CFD beleggen zijn de openings- en sluitingswaarde van belang. Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. De belegger heeft in dit geval winst gerealiseerd. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen. In dit geval heeft de belegger te maken met een verlies.

Hefboomeffect

Bij CFD beleggen wordt gebruik gemaakt van het hefboomeffect, beleggers kunnen hiervan profiteren. Het hefboomeffect vergroot de inleg met een bepaalde hefboomfactor, de hoogte van deze factor is afhankelijk van het soort effect. In veel gevallen is de hefboomfactor 1:20. Met een inleg van 100 euro en een hefboomfactor van 1:20, zal de belegger een hogere inlegwaarde krijgen van 2.000 euro. Met een hogere inlegwaarde kan een belegger een hogere aandelenpositie innemen. Dat betekent dat u door de hefboom kunt beleggen met weinig geld. Kortom, het hefboomeffect maakt het beleggen voor studenten ook mogelijk. Hieronder wordt een voorbeeld van het hefboomeffect weergegeven.

Hefboomeffect

Figuur 1: Hoe beleggen in olie – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Aanleiding vinden: Slim beleggen

Veel ervaren beleggers maken tijdens het beleggen gebruik van een aanleiding. Met een aanleiding kan de kans op het realiseren van winst worden vergroot. Impulsieve beslissingen kunnen in veel gevallen zorgen voor grote verliezen. Er zijn verschillende beleggingsmethodes om een aanleiding te vinden. Hieronder wordt de fundamentele analyse nader toegelicht.

Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar de recente ontwikkelingen, deze beleggingsmethode is niet ingewikkeld. De recente ontwikkelingen zijn te vinden in de nieuwsberichten die dagelijks online worden gepubliceerd. In deze nieuwsberichten kunt u een aanleiding vinden om te speculeren op een koersstijging of koersdaling. Bij online beleggen is het mogelijk om te speculeren op een koersdaling, omdat het bij online beleggen gaat om de voorspelling van de koers. Hieronder worden enkele voorbeelden van positieve en negatieve nieuwsberichten weergegeven.

Positieve nieuwsberichten

  • Philips heeft 4% meer omzet gerealiseerd dan een kwartaal eerder.
  • Volkswagen heeft 6% meer winst gerealiseerd dan een jaar eerder.

Negatieve nieuwsberichten

  • Delhaize heeft 3% minder omzet gerealiseerd dan een jaar eerder.
  • Nokia schrapt 10.000 banen.

Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij er in de meeste gevallen voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers en dat hierdoor de koers ook zal gaan dalen.

Risico’s

Zoals eerder werd aangegeven kunnen beleggers profiteren van het hefboomeffect. Echter brengt CFD beleggen altijd risico’s met zich mee. Beleggen met een aanleiding kan de kans op enkele risico’s tijdens het beleggen verkleinen. Tevens kunnen beleggers gebruik maken van enkele handige beleggingsfuncties; profit call en stop loss.

Met de profit call kunnen beleggers het gewenste rendement instellen. Als de koers dit aangegeven punt bereikt, zal de koers automatisch worden gesloten. De stop loss functie kan worden gebruikt om een maximaal verlies in te stellen. Als de koers dit aangegeven punt bereikt zal de positie automatisch worden gesloten. Op deze manier kunt u niet meer verliezen dan u heeft ingesteld.

Beleggen in olie app

Als u ook wilt beleggen in olie, kunt u gebruik maken van de belegging in olie app. In deze app wordt het beleggen in olie nader toegelicht. Tevens wordt er een cursus aangeboden en worden er enkele praktijkvoorbeelden nader toegelicht. Hieronder wordt een voorbeeld weergegeven, zodat u een goed idee krijgt wat u van de app kunt verwachten.

Voorbeeld beleggen in olie app

Figuur 2: Hoe beleggen in olie – App. Klik om te vergroten.

Kortom, met deze app kunt u zich beter voorbereiden op het beleggen in olie. De app kunt u downloaden in de App Store en Google Play Store.

Beleggen in olie

Figuur 3: Hoe beleggen in olie – App. Klik om te vergroten.

Hoe beleggen in olie: Beleggen voor dummies

Om het beleggen te oefenen is het slim om eerst gebruik te maken van het beleggingsspel. Bij het beleggingsspel ontvangt u een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee u het beleggen kunt oefenen op werkelijke koersen. Op deze manier kunt u verschillende beleggingsmethodes veilig uitproberen.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!

 

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse