Goud is altijd al populair geweest bij beleggers, ook voor u is het nu mogelijk om te beleggen in goud. Aan de hand van dit artikel en ons praktijkvoorbeeld kunt u meer leren over online beleggen in goud. U leest de stappen die wij hebben genomen om een leuke winst te maken met beleggen op de goudprijs. U kunt hierna zelf aan de slag en uw eigen belegging maken door te oefenen met een gratis handelsprogramma en fictief geld. Lees vooral verder!

beleggen in goud 1

CFD – Beleggen met weinig geld is nu mogelijk

CFD staat voor Contract For Difference. In het geval van goud betekent dit dat u geen aandelen of fysiek goud koopt, maar dat u voorspelt of de waarde van goud zal gaan stijgen of dalen. Dit betekent dat u niet het risico loopt dat uw goud of aandelen gestolen worden. In deze manier van beleggen zit het hefboomeffect verwerkt. Het handelsprogramma vermenigvuldigd uw eigen persoonlijke inleg met een bepaalde factor. Stel dat u €20,- inlegt op goud, waar op dat moment de hefboomfactor 1:10 is. Dan krijgt uw inleg een nieuwe waarde van €200,-. Dit betekent dat u kunt beleggen met een kleine inleg en dus ook een grotere winst kunt maken bij een succesvolle belegging. Deze voordelen van CFD beleggen zorgen ervoor dat deze manier van beleggen steeds populairder wordt. De aanbieders, ook wel brokers genoemd, geven u vaak de mogelijkheid om te oefenen met beleggen aan de hand van fictief geld op echte koersen!

Beleggen in goud : de aanleiding

Wij gebruiken vaak de zogenaamde fundamentele analyse voor onze beleggingen. Dit is een handige strategie waarmee u zelf ook aan de slag kunt. Bij de fundamentele analyse gaan wij ervan uit dat elke belegging gebaseerd is op een aanleiding. Vervolgens gebruiken wij die aanleiding om een verwachting te maken voor een koersstijging of een koersdaling. Bij positief nieuws gaan wij ervan uit dat de koers zal stijgen, en bij negatief nieuws is onze verwachting dat de koers zal dalen.

Op 25 augustus kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen. In het bericht wordt aangegeven dat de analisten van de bedrijven HSBC en UBS positief gestemd zijn over hoe het dit jaar met goud zal gaan. Aangezien de analisten positief zijn, bestaat er een grote kans dat de prijs van goud gaat stijgen. Dit was voor ons de aanleiding om te verwachten dat de waarde van goud zou gaan stijgen, oftewel wij speculeerden op een koersstijging. In de onderstaande afbeelding ziet u het nieuwsbericht.

beleggen in goud 2

Afbeelding 1: Nieuwsbericht goud. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Beleggen in goud : de positie openen

Wij openden onze positie om 13:59 uur met een eigen inleg van €65,-. Met de hefboomfactor kreeg onze inleg een nieuwe waarde van €9900,-. Hiermee konden wij beleggen op 10 ounces goud. In de onderstaande afbeeldingen ziet u het koersverloop. Bij de eerste blauwe markering openden wij onze belegging en bij de tweede sluit wij onze positie weer.

beleggen in goud 2.1

Afbeelding 2. Koersverloop positie openen. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Beleggen in goud : het eindresultaat

Wij sloten onze positie om 15:00 uur. Met een inleg van €65,- en een winst van €30,66 zorgde de belegging voor een rendement van 47%. Met dit hoge rendement waren wij zeer tevreden! In de onderstaande figuur wordt onze winst en beleggingstijd weergegeven.

beleggen in goud 3

Afbeelding 3. Eindresultaat. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Slim beleggen

Bent u ook geïnteresseerd in beleggen, dan heeft u twee opties. Allereerst kunt u meer leren over beleggen aan de hand van de gratis cursus beleggen. De tweede keuze die u kunt maken is om alvast te oefenen met beleggen via een CFD broker. In dit handelsprogramma kunt u zowel met echt geld als met demo geld beleggen. Als u eerst even rond wilt kijken kan dit met de demo, daarbij krijgt u 20.000 euro fictief geld om in te zetten op de bestaande, realtime koersen.

Download nu het gratis handelsprogramma!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

https://www.goudstandaard.com/hsbc-en-ubs-weer-positief-over-de-goudprijs-2-2