In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u kunt demo beleggen met een beleggingsprogramma. Demo beleggen is de unieke uitkomst voor beginnende beleggers om meer ervaring op te doen in het beleggingsprogramma. Bij demo beleggen ontvangen beleggers een fictief bedrag, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Tevens wordt in dit artikel uitgelegd hoe u risico’s tijdens het beleggen kunt beperken en wat CFD beleggen inhoudt.

 Beleggingsprogramma

CFD beleggen

CFD beleggen staat voor Contract For Difference, dit is een relatief nieuwe beleggingsvorm. Bij deze beleggingsvorm sluiten de belegger en de broker een overeenkomst. De broker is de aanbieder van een beleggingsprogramma. Bij CFD beleggen gaat het om de voorspelling van de koers, de belegger kan hier winst mee realiseren.

Bij een goede voorspelling van de koers ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de broker, in dit geval heeft de belegger winst gerealiseerd. Bij een verkeerde voorspelling van de koers dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs aan de broker te betalen, in dit geval heeft de belegger te maken met een verlies.

Hefboomeffect

Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met 100 euro en minder. De hefboom vergroot de inleg met een hefboomfactor, de grootte van deze factor is afhankelijk van het soort effect waar in belegd wordt. Bij het beleggen in aandelen is de hefboomfactor veelal 1:10 of 1:20. Om een duidelijk beeld te krijgen van de hefboom is hieronder een voorbeeld geïllustreerd. Kortom, door de hefboom hoeven beleggers niet te beleggen met 1000 euro of meer.

Hefboomeffect

Figuur 1: Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Cursus beleggen voor beginners

Om goed voorbereid te starten met beleggen is het slim om een cursus beleggen te volgen. Deze cursus beleggen neemt ongeveer 30 minuten in beslag en bestaat uit zes hoofdstukken. Overigens is deze cursus geheel gratis. De hoofdstukken van de cursus worden hieronder weergegeven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2. Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3. Hoe kunt u winst maken?

Hoofdstuk 4. Risicobeperking

Hoofdstuk 5. Handige informatie

Hoofdstuk 6. Direct zelf beginnen met beleggen

Na het volgen van de gratis cursus beleggen begrijpt u op welke manieren u kunt gaan beleggen. In de cursus worden enkele praktijkvoorbeelden doorgenomen met verschillende beleggingsmethodes.

Beleggen voor dummies: Demo beleggen

Als u de cursus heeft gevolgd is het handig om te beginnen met demo beleggen, dit is met name verstandig voor beginnende beleggers. Demo beleggen, oftewel beleggen met demo geld, is een goede manier om het beleggen te oefenen in de praktijk met werkelijke koersen.

Bij een demo account ontvangen beginnende beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee het beleggen risicoloos geoefend kan worden. Kortom, beleggers hebben met een demo account de mogelijkheid om verschillende beleggingsmethodes uit te proberen. Op deze manier kunnen beleggers nagaan welke beleggingsmethode het beste voor hun werkt.

Aandelen kopen: Risico’s tijdens beleggen

Het is van belang om te weten dat er tijdens het beleggen risico’s kunnen optreden. Er zijn mogelijkheden om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Als eerst kunnen beleggers gebruikmaken van de online cursus beleggen. Tevens helpt het om gebruik te maken van een demo account. Met een demo account kunnen beleggers zich fouten veroorloven, omdat het gaat om fictief geld. Daarnaast is het mogelijk om risico’s te beperken met het beleggingsprogramma.

In het beleggingsprogramma zijn twee functies die de risico’s kunnen beperken; de profit call en stop loss functies. De stop loss functie kunnen beleggers gebruiken voor het instellen van een maximaal verlies. Als de koers dit punt bereikt, zal de positie automatisch worden gesloten. Daarentegen kunnen beleggers de profit call functie gebruiken voor het instellen van een gewenst rendement. Als de koers dit punt bereikt zal de positie automatisch worden gesloten.

Download het gratis beleggingsprogramma!


Bron:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference