In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt daytraden in aandelen Lufthansa. Niet iedereen is nog bekend met de term daytraden. Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen, hier opent en sluit een belegger een beleggingspositie op één beursdag. Kortom, bij daghandelen is het van belang om te beleggen op korte termijn en hier winst mee te realiseren. In dit artikel wordt uitgelegd wat daghandelen precies inhoudt en aan de hand van een beleggingsvoorbeeld wordt nader toegelicht hoe u zelf kunt beginnen.

 Daytraden in aandelen Lufthansa

Wat is daytraden?

Zoals in de inleiding van dit artikel werd aangegeven, is daytraden de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij daghandelen is het van belang om winst te realiseren op korte termijn, binnen één beursdag. Om winst te realiseren op korte termijn is het van belang om een aanleiding te hebben tijdens het beleggen. Een aanleiding kunt u vinden in bijvoorbeeld de online nieuwsberichten die geplaatst worden over beursgenoteerde bedrijven. De nieuwsberichten kunnen positief of negatief zijn over de bedrijven, aan de hand hiervan kan bepaald worden of het beter is om te speculeren op een koersstijging of op een koersdaling. Wij beleggen vaak aan de hand van deze methode, omdat het van belang is om te beleggen met een aanleiding. Zonder aanleiding kan het beleggen meer risico met zich mee brengen.

Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er in dit meeste gevallen voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf dan populairder zullen worden onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf dan in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers en dat hierdoor ook de koers zal gaan dalen. Hieronder worden enkele voordelen van online daghandelen toegelicht.

Voordelen van online daytraden?

Bij online daytraden heeft u de mogelijkheid om winst te realiseren op korte termijn, bij een goede voorspelling van het koersverloop. Daarnaast is het bij online beleggen mogelijk om te beleggen met kleine bedragen, omdat er gebruik wordt gemaakt van een tussenhandelaar. Een tussenhandelaar, oftewel een aanbieder van een beleggingsprogramma, wordt in de beleggingswereld ook wel een broker genoemd. De broker biedt bij het beleggen iets extra’s, waardoor het mogelijk is om te beleggen met een klein bedrag. In het beleggingsprogramma wordt gebruik gemaakt van het hefboomeffect, dit zorgt ervoor dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde hefboomfactor. Hierdoor is het mogelijk om te beleggen met kleine bedragen. Bij een inleg van 50 euro en een hefboomfactor van 1:20, heeft u de mogelijkheid om een aandelenpositie in te nemen van 1.000 euro. Door deze nieuwe waarde van uw inleg heeft u de mogelijkheid om een grotere winst te realiseren op korte termijn. Hieronder wordt het daghandelen nader toegelicht met behulp van een beleggingsvoorbeeld met Lufthansa.

Daytraden in aandelen Lufthansa: Aanleiding vinden

Op 17 maart kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over Lufthansa. In dit bericht wordt aangegeven dat het slecht gaat met Lufthansa, omdat de vliegmaatschappij druk ziet op de ticketprijzen door de felle concurrentie in de luchtvaartsector. De vliegmaatschappij had in 2015 wel een hogere operationele winst dan verwacht, maar dat neemt niet weg dat het op dit moment minder goed gaat met Lufthansa. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling Lufthansa, wij geloven dat de beleggers minder vertrouwen zullen krijgen in de vliegmaatschappij.

Nieuwsbericht Lufthansa

Figuur 1: Daytraden in aandelen Lufthansa – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Daytraden in aandelen Lufthansa: Beleggingspositie openen

We openden een beleggingspositie op een koersdaling met een inleg van 145,60 euro. De hefboomfactor was in dit geval 1:10, hierdoor kreeg onze inleg een waarde van 1.456 euro. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 100 aandelen Lufthansa. Hieronder wordt het koersverloop van Lufthansa weergegeven. Hier is te zien dat de koers fluctuerend is gaan dalen na het openen van de positie. In het begin is er een lichte stijging geweest, dit komt soms voor bij het openen van de koers.

Koersverloop Lufthansa

Figuur 2: Daytraden in aandelen Lufthansa – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Daytraden in aandelen Lufthansa: Eindresultaat

Onze beleggingspositie werd gesloten door de profit call, dit is een handige functie waar beleggers gebruik van kunnen maken tijdens het beleggen. Bij het openen van een positie kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van de profit call en stop loss functies. De profit call dient voor het sluiten van de positie bij het gewenste rendement, wat vooraf is ingesteld door de belegger. De stop loss dient voor het sluiten van de positie bij het maximale verliespunt. Op deze manier kunt u niet meer verliezen dan u heeft ingesteld. Hieronder wordt het eindresultaat van onze belegging weergegeven. Met deze belegging hebben wij een winst van 35 euro gerealiseerd, dat is een rendement van 145,60 euro.

Eindresultaat Lufthansa

Figuur 3: Daytraden in aandelen Lufthansa – Eindresultaat. Klik om te vergroten.

Aandelen voor dummies

Voor meer informatie over de profit call en stop loss of andere aspecten met betrekking tot het beleggen, kunt u gebruik maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus worden handige aspecten inzake het beleggen toegelicht, op deze manier kunt u ook daytraden leren.

Na het volgen van de cursus kunt u ook gebruik  maken van het beleggingsspel. Met het  beleggingsspel kunt u het beleggen oefenen op werkelijke koersen met fictief geld. Wilt u daytrader worden? Dan is het verstandig om eerst in het beleggingsspel te oefenen, om geen financieel risico te lopen. U kunt zelf bepalen wanneer u wilt beginnen met echt beleggen, als u er ook daadwerkelijk klaar voor bent.

Download het gratis beleggingsprogramma!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference
http://www.nu.nl/economie/4231766/lufthansa-ziet-druk-ticketprijzen-felle-concurrentie-.html