Beleggen met 1000 euro kan op veel manieren. Het is daarom goed de juiste manier te kiezen. Wij beleggen met CFD en profiteren regelmatig van de eigenschappen van dit beleggingsproduct. Op basis van onze eigen ervaringen zijn wij razend enthousiast over dit product. Lees in dit artikel waarom beleggen met CFD een goede manier is om uw 1000 euro te beleggen.

Beleggen met 1000 euro

De juiste manier om 1000 euro te beleggen

Als u gaat beleggen met 1000 euro is de keuze voor een beleggingsproduct belangrijk. U moet immers een goede afweging maken tussen rendement en risico. Zo kunt u uw geld op de bank zetten, u krijgt dan rente over uw 1000 euro. De rente is momenteel vaak niet meer dan 5%, het rentebedrag dat u na een jaar ontvangt zal daarom niet boven de 50 euro uitkomen. Hoewel elke euro telt is dit geen bedrag om over naar huis te schrijven.

Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een methode die wel noemenswaardige bedragen zou kan genereren (alles valt of staat uiteindelijk bij veel meer factoren) en kwamen bij het beleggingsproduct Contract for a Difference (CFD). CFD is een beleggingsproduct waarmee u hoge winsten zou kunnen boeken. Dit komt door de bijzondere eigenschappen van het product.

CFD beleggen werkt als volgt; de belegger speculeert op een richting van een bepaalde koers. Wanneer de desbetreffende koers de voorspelde richting kiest, maakt de belegger winst. De mate van winst wordt bepaald door de mate waarin de koers de voorspelde richting kiest. Anders gezegd, als een belegger een koersstijging voorspelt en de koers flink stijgt, verdient de belegger veel geld. Het grote verschil tussen CFD beleggen en traditioneel beleggen is dus de mogelijkheid om als CFD belegger te profiteren van koersdalingen.

Beleggen met 1000 euro: via een hefboom

Een andere onderscheidende eigenschap van CFD beleggen is de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat u met uw inleg kunt speculeren op een groter aandelenpakket dan u zou kunnen kopen. Op deze manier zorgt de hefboom ervoor dat CFD beleggen veel meer potentieel heeft dan bij traditioneel aandelen kopen. Wij zullen dit uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Laten wij beginnen met het traditionele aandelen kopen:

U heeft 1000 euro over en besluit hiermee aandelen KPN te kopen. Het door u gekochte aandelenpakket heeft logischerwijs een waarde van 1000 euro. U heeft geluk, de koers van het aandeel KPN stijgt met 5% en uw aandelenpakket wordt 50 euro meer waard. Wanneer besluit uw aandelen te verkopen heeft u 50 euro winst gemaakt.

Nu gaan wij beleggen met 1000 euro in CFDs KPN:

In de meeste gevallen is de hefboom op aandelen 1:10. U kunt hierdoor met uw 1000 euro inleg speculeren op een aandelenpakket KPN van 10.000 euro. U besluit dit te doen en speculeert op een koersstijging van het aandeel KPN. Net als in het bovenstaande geval, is er sprake van een stijging van 5%. Het aandelenpakket waarop u speculeerde is nu 10.500 euro waard geworden. U besluit te stoppen met speculeren. Uw winst is nu 500 euro, 10 keer zo veel als wanneer u aandelen had gekocht.

Het bovenstaande voorbeeld illustreert het enorme potentieel van CFD beleggen. Een koersstijging van 5% is immers een geen zeldzaamheid op de beurs en het rendement van 50% wat daar door middel van CFD beleggen aan kleeft dus ook niet.

Kortom, CFD beleggen is een methode die uitermate voordelig zou kunnen werken wanneer iemand wil beleggen met 1000 euro.

Beleggen met 1000 euro: hoe begin ik met beleggen?

Wanneer u wilt beginnen met beleggen met CFD beleggen zult u een computerprogramma moeten downloaden. Dit programma is gratis en werkt erg eenvoudig. U kunt op deze manier thuis achter uw computer CFD beleggen. Via deze link vindt u een selectie van deze programma.

Naast de mogelijkheid met werkelijk geld te beleggen biedt het programma ook een demomodus. U ontvangt dan 20.000 euro fictief geld en kunt hiermee beleggen op echte koersen. Uiteraard zijn de winsten ook fictief. Wanneer u echter bekwaam raakt en wilt overstappen naar het echte geld is dit in 1 muisklik gebeurd. U kunt dan op dezelfde wijze beleggen maar nu echte winsten pakken.

Wilt u ook beleggen met 1000 euro? Klik hier en download een gratis demoaccount waarmee u kunt beleggen met virtueel geld!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference