In dit artikel zullen we uitleggen hoe u kunt beleggen op de koers met behulp van de AEX app. Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers beleggen in verschillende effecten. Tegenwoordig is het ook mogelijk om gebruik te maken van verschillende apps zoals de AEX app. De AEX is de Nederlandse index, een index is een geselecteerde groep beursgenoteerde bedrijven met de hoogste beurswaarde. Wilt u meer weten over het beleggen in indices? Lees dan verder!

Beleggen op de koers

Beleggen in indices

Beleggers hebben vandaag de dag de mogelijkheid om te handelen in verschillende effecten met een online beleggingsprogramma. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheid om te beleggen in indices. Indices is het meervoud van index, een index is een geselecteerde groep beursgenoteerde bedrijven met de hoogste beurswaarde. De Nederlandse index is de AEX en de Belgische index is de Bel20. Sommige landen hebben meerdere indices, we zullen dieper ingaan op de mogelijkheid om te beleggen in de AEX.

Daghandelen in indices

Bij een online beleggingsprogramma is het voor beleggers mogelijk om te starten met daghandelen in indices of andere effecten. Bij het online beleggingsprogramma maken beleggers automatisch gebruik van CFD’s. Om deze reden wordt online beleggen ook vaak CFD beleggen genoemd, dit is de afkorting voor Contract For Difference. Bij CFD beleggen kunnen beleggers winst realiseren met de voorspelling van het koersverloop. Bij CFD beleggen sluiten de belegger en de broker een overeenkomst. De broker is de aanbieder van het beleggingsprogramma.

Bij een goede voorspelling van het koersverloop, heeft de belegger winst gerealiseerd. De belegger ontvangt in dat geval het verschil tussen de opening- en sluitingswaarde van de broker. Als de belegger een verkeerde voorspelling doet met betrekking tot het koersverloop, heeft de belegger te maken met verlies. In dat geval moet de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker betalen. Er zijn manieren om risico’s tijdens het beleggen te beperken, we komen hier later op terug in dit artikel.

CFD beleggen met weinig geld

Bij CFD beleggen is het voor beleggers mogelijk om te beleggen met weinig geld. In het beleggingsprogramma wordt de hefboom gehanteerd, de hefboom zorgt ervoor dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met een hefboomfactor. De grootte van de hefboomfactor heeft te maken met het soort effect. Bij de handel in indices is de hefboomfactor vaak 1:294, dat betekent dat de inleg van de belegger in dat geval wordt vermenigvuldigd met 294. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom weergegeven.

Hefboom

Figuur 1. Beleggen op de koers met de AEX app – Voorbeeld hefboom. Klik om te vergroten.

In bovenstaand voorbeeld besluit een belegger om te beleggen in de Nederlandse index met een inleg van 50 euro. Zoals eerder werd aangegeven is de hefboomfactor 1:294. Dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 294. De uitkomst hiervan is 14.700 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. De belegger is hierdoor in staat om meer winst te realiseren op korte termijn.

Beleggen op de koers met de AEX app

Zoals eerder werd aangegeven zijn er tegenwoordig veel verschillende apps waar beleggers gebruik van kunnen maken. Zo is er ook een app voor de handel in de Nederlandse index, de AEX. Met de app voor beleggen in de AEX, kunnen beleggers meer leren over het beleggen in indices en over het beleggen in de AEX. In deze app kunnen beleggers gebruik maken van een cursus die gericht is op de handel in de AEX. Voor beginnende beleggers is het handig om gebruik te maken van dergelijke apps en cursussen om meer te leren over online beleggen en de mogelijkheden. Hieronder wordt het menu van de app weergegeven.

Beleggen in de AEX

Figuur 2. Beleggen op de koers met de AEX app – Menu van de app. Klik om te vergroten.

De app is te downloaden in de App Store en Google Play Store, het icoontje van de app wordt hieronder weergegeven.

Beleggen in de AEX app

Figuur 3. Beleggen op de koers met de AEX app – Icoontje van de app. Klik om te vergroten.

Beleggen op de koers: Leren beleggen

Naast het volgen van de cursus kunnen beleggers ook starten met het beleggingsspel. Het beleggingsspel geeft beleggers de mogelijkheid om te leren van fouten. Bij het beleggingsspel kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen, zonder daarbij financieel risico te lopen. Beleggers ontvangen bij het beleggingsspel een fictief bedrag om te oefenen. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen met online beleggen.

Download het gratis online beleggingsprogramma!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference