In dit artikel beschrijven we hoe we €442 hebben verdiend door Ethereum kopen en te verkopen in 1 dag met een inleg van € 500. Ethereum kopen en verkopen met winst binnen 1 dag kun je hier lezen.

Ethereum kopen en verkopen met winst logo

Waarom zijn we Ethereum gaan kopen (en verkopen)?

Ethereum is het jonge broertje van de Bitcoin. De vraag naar deze cryptomunt is flink gestegen en daarmee ook de koers: in 7 maanden tijd is de waarde gestegen van $7 per munt naar $ 206! Zie figuur 1.

Ethereum-kopen-en-verkopen-met-winst-12-7-2017-koers vanaf jan 2017-300x76

Figuur 1: Ethereum kopen en verkopen met winst: Ethereumkoers – bron: coinbase

Sinds mid vorige maand is de koers aan het dalen (zie grafiek 1). Interessant genoeg zag je dezelfde ontwikkeling bij de Bitcoin: het is niet eens zo lang geleden dat veel mensen deze crypto munt ten dode hadden opgeschreven. Toch is de Bitcoin verder gaan stijgen. Zie grafiek 2.

Ethereum-kopen-en-verkopen-met-winst-12-7-2017-Bitcoin vanaf 2013-300x76

Figuur 2: Ethereum kopen en verkopen met winst: Bitcoin koers– bron: coinbase

Met deze informatie in ons achterhoofd hebben we besloten te gaan speculeren op een verdere stijging van de Ethereum prijs.

Ons budget en ons doel

Ons budget is €500. We zijn geïnteresseerd om vrij snel rendement te zien van onze belegging. Wat is vrij snel? Wij gaan voor een rendement in een dag. Beleggers die rendementen op zo’n korte termijn zoeken, kiezen voor speculeren op de Ethereumprijs. Dit heet ook wel CFD beleggen.

Een bijkomend voordeel van speculeren op deze manier is dat we veel grotere aankopen kunnen doen dan normaal. Dit heet de hefboomwerking. Bij ons favoriete beleggingsplatform kun je dankzij deze hefboom 30 keer meer Ethereum handelen dan normaal. In het geval van onze belegging ‘geeft’ het platform ons een hefboom van 30, waarmee dus veel meer Ethereum kunnen handelen dan zonder hefboom. Onze inleg van €500 heeft hiermee een handelswaarde van $17.873.

Ethereum-kopen-en-verkopen-met-winst-12-7-2017-Ethereum-verloop-gedurende-de-dag-300x76

Figuur 5: Ethereum kopen en verkopen met winst: aankoop en sluitingsmoment – disclaimer: het plaatje bevat geen beleggingsadvies

Ethereum kopen en verkopen in een dag

We kopen in de ochtend onze Ethereum CFDs. De prijs voor 1 Ethereum is €262,84.

12 uur later is de prijs van Ethereum gestegen tot €270,28 per stuk. Zie figuur 4. Dat lijkt een kleine stijging, maar we hebben dankzij de hefboomwerking 68 Ethereum eenheden gekocht.

Hiermee is het door ons gekochte Ethereum pakket in waarde €442 gestegen in 1 dag!

Omdat ons doel was een aardig rendement te halen in 1 dag, sluiten we onze positie en nemen we onze winst. Zie figuur 3 voor een samenvatting van de resultaten.

Ethereum-kopen-en-verkopen-met-winst-12-7-2017-resultaat-300x76

Figuur 5: Ethereum kopen en verkopen met winst: samenvatting resultaten – disclaimer: het plaatje bevat geen beleggingsadvies

Tips bij het artikel Ethereum kopen en verkopen met winst:

  • Cryptomunten zoals de Bitcoin en Ethereum zijn heel beweeglijk qua koers gedurende de dag. Dit biedt kansen voor beleggers die op zoek zijn naar rendementen op korte termijn.
  • Beweeglijke koersen betekenen ook een verhoogd risico op verlies. Hiervoor bieden brokers (de bedrijven die apps en programma’s aanbieden waarmee je kunt speculeren op Ethereum) speciale functies waarmee je je risico kunt beperken. Vergelijk het als een soort airbag die vanzelf wordt opgeblazen waarmee wordt voorkomen dat je al je geld ziet verdampen.
  • Ethereum kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week handelen. Goede brokers hebben tegenwoordig handige apps waarmee je overal kunt handelen in Ethereum.

Heb je na dit artikel interesse om te zien hoe dit speculeren in Ethereum in de praktijk werkt? Overweeg dan een gratis demo te oefenen. Hiermee kun je zonder risico zelf experimenteren en kijken of je in staat bent om winst te maken. Hier kun je een demo downloaden!