In het artikel ‘aandelen handelen AkzoNobel’ wordt uitgelegd hoe beginnende beleggers kunnen beginnen met beleggen door middel van een online beleggingsprogramma. Wilt u weten op basis waarvan u kunt gaan beleggen? Er zijn verschillende beleggingsmethodes beschikbaar om te gebruiken. Bij dit beleggingsvoorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. We zullen in dit artikel dieper in gaan op de beleggingsmethode fundamentele analyse. Aan het eind van dit artikel worden tips gegeven voor beginnende beleggers. Meer weten? Lees verder!

aandelen-handelen-akzonobel

Beleggen aan de hand van een aanleiding

Voor beginnende beleggers is het handig om eerst verschillende beleggingsvoorbeelden te bekijken. Bij dit beleggingsvoorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse, dit is een simpele beleggingsmethode waar iedereen gebruik van kan maken.

Veel beginnende beleggers maken dezelfde fout; beleggen in aandelen zonder een aanleiding. Het is van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding om risico’s te beperken. Beleggers kunnen een aanleiding vinden door gebruik te maken van een beleggingsmethode, zoals de fundamentele analyse. Aan de hand van deze beleggingsmethode kunnen beleggers bepalen om te speculeren op een koersstijging of koersdaling van aandelen van een beursgenoteerd bedrijf.

Beleggen met de fundamentele analyse

Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van beursgenoteerde bedrijven. Beleggers kunnen recente ontwikkelingen vinden in het beursnieuws wat dagelijks wordt gepubliceerd in zowel de krant als op het internet. Deze nieuwsberichten kunnen een goede indicatie geven van het koersverloop.

Bij positieve nieuwsberichten over de financiële situatie van een beursgenoteerd bedrijf, kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij zijn van mening dat een positief nieuwsbericht ook een positief effect heeft op de populariteit van de aandelen onder de beleggers. Tevens geloven wij dat de koers hierdoor zal gaan stijgen. Daarentegen kiezen wij er bij negatieve nieuwsberichten vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Wij zijn van mening dat een negatief nieuwsbericht ook een negatief effect heeft op de populariteit van de aandelen onder de beleggers. Wij geloven dat hierdoor de koers ook zal gaan dalen.

Aandelen handelen AkzoNobel: Zoeken naar een aanleiding

Zoals eerder werd aangegeven is het van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen met een aanleiding beperkt risico’s en verhoogt de kans op winst. Kortom, beleggen op basis van impulsieve beslissingen kan onnodige risico’s met zich meebrengen.

Op 19 oktober kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over AkzoNobel. In het bericht wordt aangegeven de omzet van AkzoNobel daalde met 4 procent tot 3,6 miljard euro door de negatieve wisselkoerseffecten. Dit is een negatief nieuwsbericht over de financiële situatie van AkzoNobel. Dit was onze aanleiding om een beleggingspositie te openen. Wij besloten om te speculeren op een koersdaling AkzoNobel, oftewel wij besloten om short te gaan.

akzonobel-nieuwsbericht

Figuur 1: Aandelen handelen AkzoNobel – Negatief nieuwsbericht over AkzoNobel. Klik om te vergroten. 

Aandelen handelen AkzoNobel: Beleggingspositie openen

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 123,42 euro. De hefboomfactor bij beleggen in aandelen AkzoNobel is 1:10, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (123,42 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.234,20 euro, met deze nieuwe inlegwaarde konden wij een hogere aandelenpositie innemen van 20 aandelen AkzoNobel.

Bij het openen van de positie besloten wij om gebruik te maken van twee handige functies in het beleggingsprogramma; de profit call en stop loss functies. Beleggers kunnen met deze functies een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen per beleggingspositie. Zodra de koers één van de aangegeven punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. In het koersverloop is te zien dat de koers al aan het dalen was voor het openen van de positie.

akzonobel-koersverloop

Figuur 2: Aandelen handelen AkzoNobel – Koersverloop van de belegging. Klik om te vergroten. 

Aandelen handelen AkzoNobel: Beleggingsresultaat

Onze beleggingspositie werd automatisch gesloten door de profit call functie, bij het ingestelde rendement van 21%. Met een rendement van 21% en een inleg van 123,42 euro, hebben wij een winst van 25,40 euro gerealiseerd! Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd. Hier kunt u de beleggingstijd, winst en de reden van sluiten terug vinden (profit call).

akzonobel-resultaat

Figuur 3: Aandelen handelen AkzoNobel – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten. 

Tips voor beginnende beleggers

Maak nu gebruik van de gratis beurssimulator om het beleggen te oefenen met 20.000 euro fictief geld. Met fictief beleggen kunt u zonder financieel risico te lopen ervaring op doen met beleggen en het beleggingsprogramma. De beurssimulator werkt namelijk op dezelfde manier als de beurssimulator. Kortom, dit is de ultieme manier voor beginnende beleggers om te leren van fouten op een veilige manier.

Vaak is het voor beleggers moeilijk om direct te starten met beleggen, dat is begrijpelijk. Om deze reden is het handig om eerst gebruik te maken van de cursus beleggen. In deze cursus komen diverse beleggingsmethodes aan bod door middel van beleggingsvoorbeelden. Dit is een unieke kans voor beginnende beleggers om meer te leren over online beleggen en de mogelijkheden.

Twijfelt u nog? Probeer online beleggen met de beurssimulator


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse 
http://www.nu.nl/beurs/4338146/akzonobel-blijft-last-houden-van-wisselkoersen.html?redirect=1