In het artikel ‘daghandelen goud’ zullen we het daghandelen in goud uitleggen met behulp van een beleggingsvoorbeeld. Overigens zullen we de voordelen van online beleggen nader toelichten. Het is onder andere mogelijk om te beleggen met kleine bedragen. Bent u benieuwd naar online beleggen of zou u zelf willen beleggen? Lees dan verder voor interessante informatie over online beleggen!

Succesvol daghandelen goud

Handelen in goud met CFD beleggen

Door CFD beleggen wordt het handelen in goud toegankelijk voor iedereen. CFD is de afkorting voor Contract For Difference, waarbij de partijen afspreken dat er niet daadwerkelijk geleverd moet worden. Bij CFD beleggen wordt er gekeken naar het prijsverschil tussen de aan- en verkoop van de onderliggende waarde. Beleggers kunnen met CFD beleggen winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. In dat geval ontvangt de belegger het verschil tussen de aan- en verkoopwaarde van de aanbieder van de beleggingssoftware. Deze aanbieder wordt ook vaak een tussenhandelaar of broker genoemd.

Daarbij is het ook mogelijk dat een belegger te maken krijgt met een verlies. Dat kan als de belegger een verkeerde voorspelling doet met betrekking tot het koersverloop. In dat geval dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen. Overigens zijn er wel mogelijkheden om risico’s tijdens het beleggen te beperken, hier komen we later op terug.

Voordelen van CFD beleggen

Voor zowel beginnende beleggers als gevorderde beleggers brengt CFD beleggen veel voordelen met zich mee. Zo is het voor iedereen mogelijk om te starten met beleggen, omdat het mogelijk is om te beleggen met weinig geld. Hieronder worden enkele voordelen van CFD beleggen beschreven.

  • CFD beleggen met online beleggingssoftware; het enige wat een belegger nodig heeft is een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding.
  • Mogelijkheid om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te openen.
  • Beleggen op een koersstijging of koersdaling.
  • Dankzij de hefboomwerking kunt u uw slagkracht vergroten. De hefboomwerking heeft ook risico’s, aangezien het ook de andere kant op gaan werken.
  • Mogelijkheid om risico’s tijdens beleggen te beperken.

 Daghandelen goud: Aanleiding

Voordat wij besluiten om een beleggingspositie te openen, zoeken wij altijd eerst naar een aanleiding. Om een aanleiding te vinden hebben wij in dit beleggingsvoorbeeld gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar de recente ontwikkelingen. Aan de hand van deze nieuwsberichten kan een belegger besluiten om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Op 8 februari kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over goud. In het bericht wordt aangegeven dat de goudprijs tot het hoogste niveau is gekomen in drie maanden. Dat is uitstekend nieuws! Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging goud.

Goud nieuwsbericht

Figuur 1. daghandelen goud – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Daghandelen goud: Koersverloop

Aan de hand van het bovenstaande nieuwsbericht besloten wij om te beleggen op een koersstijging goud. Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 153,31 euro. De hefboomfactor bij goud is 1:152. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 152. De uitkomst hiervan is 23.228,42 euro. Hierdoor konden wij een hogere positie innemen van 20 ounces. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers na het openen van de beleggingspositie eerst is gaan dalen en daarna fluctuerend is gaan stijgen. Goud koersverloop

Figuur 2. daghandelen goud – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Daghandelen goud: Resultaat

Bij het openen van de beleggingspositie besloten wij om gebruik te maken van de profit call en stop loss functies. Dit zijn functies in de beleggingssoftware waar beleggers gebruik van kunnen maken. Beleggers kunnen met deze functies bij iedere belegging een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Dit is een goede manier om risico’s tijdens het beleggen te beperken.

Onze beleggingspositie werd automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt van 29%. Dat is een uitstekend rendement! Met dit rendement hebben wij een winst gerealiseerd van 44,29 euro binnen een korte beleggingstijd. Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

Goud resultaat

Figuur 3. daghandelen goud – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten. 

Leren beleggen met de cursus

Nu is het mogelijk voor beginnende beleggers om meer te leren over online beleggen en de mogelijkheden. In de cursus beleggen wordt aandacht besteed aan verschillende basisaspecten inzake online beleggen. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan de verschillende beleggingsmethodes. Deze beleggingsmethodes worden uitgelegd aan de hand van beleggingsvoorbeelden. Overigens wordt uitgelegd hoe u risico’s kunt beperken. Daarnaast komen er ook enkele beleggingstermen aan bod die handig kunnen zijn om te weten. Kortom, een unieke manier om als beginnende belegger meer te leren over online beleggen.

Kennis aanvullen in de praktijk

Overigens is het nu voor beleggers mogelijk om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Met een beurssimulator kunnen beleggers het beleggen oefenen in de praktijk. Dit is een uitstekende manier om op een veilige manier ervaring op te doen in de beleggingssoftware. Beleggers ontvangen bij de beurssimulator fictief geld waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Na genoeg oefenen kunnen beleggers gemakkelijk overschakelen naar echt beleggen.

Download de gratis beleggingssoftware!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/economie/4452102/goudprijs-loopt-hoogste-niveau-in-drie-maanden.html