In het artikel ‘winst met handelen grondstoffen’ zullen we uitleggen hoe u kunt handelen in olie met een online beleggingsprogramma. De handel in grondstoffen wordt steeds populairder onder de beleggers. Om deze reden besloten wij om hier dieper op in te gaan met een beleggingsvoorbeeld. Overigens zullen we aandacht besteden aan de mogelijkheid om risico’s te beperken met online beleggen en hoe beleggers zelf kunnen starten met online beleggen. Meer weten? Lees dan verder!

Winst met handelen grondstoffen

Beleggen voor beginnende beleggers

Voor beginnende beleggers is het vaak moeilijk om te starten met beleggen. Online beleggen werkt op een andere manier dan offline beleggen. Om deze reden is het van belang voor beginnende beleggers om goed voorbereid te starten met online beleggen. Met de cursus beleggen voor beginners kunnen beleggers meer leren over online beleggen en de mogelijkheden hierbij. In deze cursus worden overigens twee beleggingsvoorbeelden gegeven. Het is mogelijk om te speculeren op een koersstijging en koersdaling met een online beleggingsprogramma, omdat het met online beleggen draait om de voorspelling van de koers. Beleggers kunnen hier winst mee realiseren. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus beleggen beschreven.

Cursus beleggen voor beginners

Hoofdstuk 1. Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2. Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3. Hoe kunt u winst maken?

Hoofdstuk 4. Risicobeperking

Hoofdstuk 5. Handige informatie

Hoofdstuk 6. Direct zelf beginnen met beleggen

Beurssimulator

Overigens is het ook mogelijk om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Met een bedrag van 20.000 euro fictief geld kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Dit is een goede manier voor beginners om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma. Beleggers kunnen aan de hand van de cursus beleggen nagaan welke beleggingsmethode het beste bij hun past. In de cursus beleggen wordt uitgelegd waarom het van belang is om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggers hebben met de beurssimulator de kans om dit risicoloos uit te proberen.

Winst met handelen grondstoffen: Nieuwsbericht

Voordat wij besluiten om een beleggingspositie te openen, zoeken wij altijd eerst naar een aanleiding. Wij doen dit door gebruik te maken van een beleggingsmethode. Bij dit beleggingsvoorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij deze beleggingsmethode wordt er voornamelijk gekeken naar recente ontwikkelingen. Aan de hand van nieuwsberichten, die dagelijks online worden gepubliceerd, besluiten wij om te beleggen op een koersstijging of koersdaling.

Op 14 maart kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over olie. Saudi-Arabië heeft de olieproductie in februari verhoogd tot iets meer dan 10 miljoen vaten per dag. Na de bekendmaking van dit bericht gingen de olieprijzen omlaag. Dat is een negatief nieuwsbericht over olie. Dit was dan ook een aanleiding voor ons om te speculeren op een koersdaling olie.

Olie-nieuwsbericht

Figuur 1. Winst met handelen grondstoffen – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Winst met handelen grondstoffen: Koersverloop

Aan de hand van bovenstaand nieuwsbericht besloten wij om te speculeren op een koersdaling olie. Wij besloten om te beleggen met een inleg van 118,18 euro (omgerekend 125,61 dollar). Door de hefboom kreeg onze inleg een nieuwe waarde van 17.905,90 euro (omgerekend 19.032,00 dollar). De hefboomfactor was in dit geval 1:151. Door deze nieuwe inlegwaarde konden wij een hogere positie innemen van 400 vaten.

Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers na het openen van de beleggingspositie eerst is gaan stijgen en daarna fluctuerend is gaan dalen.

Olie koersverloop

Figuur 2. Winst met handelen grondstoffen – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Winst met handelen grondstoffen: Resultaat

Onze beleggingspositie werd automatisch gesloten bij het aangegeven rendement van 41%. Dat is een uitstekend rendement, meestal gaan wij voor een rendement rond de 20%. Echter hebben wij bij deze belegging een uitzondering gemaakt. We zullen later uitleggen waarom de beleggingspositie automatisch werd gesloten. Wij hebben een winst gerealiseerd van 48,90 euro. Dat is een mooie winst in een korte beleggingstijd. Hieronder wordt het resultaat van de belegging weergegeven.

Olie-resultaat

Figuur 3. Winst met handelen grondstoffen – Resultaat. Klik om te vergroten. 

Risico’s beperken

Beleggers hebben met online beleggen de mogelijkheid om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Het is van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen op basis van impulsieve beslissingen brengen vaak onnodige risico’s met zich mee. Om deze reden is het van belang dat beleggers gebruik maken van een beleggingsmethode om risico’s te beperken. In bovenstaand beleggingsvoorbeeld hebben wij ook gebruik gemaakt van een beleggingsmethode.

Daarnaast is het voor beleggers mogelijk om gebruik te maken van twee handige functies in het beleggingsprogramma. Deze twee beleggingsfuncties kunnen gebruikt worden om een maximaal verlies in te stellen en een gewenst rendement. Als de koers één van de aangegeven punten bereikt, wordt de beleggingspositie automatisch gesloten. In het besproken beleggingsvoorbeeld werd de beleggingspositie automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt. Daarnaast is het ook mogelijk dat de koers komt tot het punt van het maximale verlies. Kortom, dit is een uitstekende manier om risico’s te beperken.

Download het online beleggingsprogramma hier!


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse 
http://www.nu.nl/beurs/4539858/saudi-arabie-verhoogt-olieproductie-boven-10-miljoen-vaten-per-dag.html