Wilt u ook thuis beleggen met de beurssimulator? Online beleggen brengt veel mogelijkheden met zich mee voor beginnende beleggers. Het is voor beleggers mogelijk om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma. Beleggers hebben hierdoor de mogelijkheid om te leren van eventueel gemaakte fouten. Meer weten over online beleggen en de mogelijkheden van de beurssimulator? Lees dan verder!

thuis-beleggen

Beleggen met beleggingssoftware

Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van online beleggen met beleggingssoftware. Vanuit huis beleggingspositie te openen met een laptop of tablet. Beleggers zijn hierdoor niet meer genoodzaakt om naar een beleggingskantoor of bank te gaan. Daarnaast kunnen beleggers met beleggingssoftware oefenen op werkelijke koersen met de beurssimulator.

Thuis beleggen met de beurssimulator

Met online beleggingssoftware kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Bij de beurssimulator ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Op deze manier kunnen beleggers op een effectieve manier leren van eventueel gemaakte fouten tijdens het beleggen.

Bij de beurssimulator kunnen beleggers ook de verschillende beleggingsmethodes risicoloos uitproberen. Ervaren beleggers beleggen altijd met een aanleiding. Beleggen zonder aanleiding kan onnodige risico’s meebrengen. Twee bekende beleggingsmethodes zijn de fundamentele analyse en de technische analyse, hier komen we later op terug in het artikel.

Account aanmaken bij beleggingssoftware

Beleggers kunnen met slechts één account gebruik maken van de beurssimulator en echt beleggen, waarbij de belegger met eigen geld gaat beleggen. Het enige wat een belegger hoeft in te vullen is een mailadres met wachtwoord. De belegger heeft dan de keus om gebruik te maken van de beurssimulator of echt beleggen. Voor beginnende beleggers is het verstandig om altijd eerst te starten met de beurssimulator.

Online beleggen en de voordelen

Bij online beleggen profiteren beleggers van veel voordelen. Zo is het voor beleggers mogelijk om vanuit huis op de bank een beleggingspositie te openen. Het enige wat een belegger nodig heeft is een laptop, tablet of een smartphone met internetverbinding. Daarnaast is online beleggen voor iedereen toegankelijk, omdat beleggers kunnen beleggen met kleine bedragen. Overigens is het bij online beleggen mogelijk om te beleggen op korte termijn. Dat betekent dat het voor beleggers mogelijk is om financieel voordeel te realiseren op korte termijn, dat komt door de hefboomwerking.

Bij online beleggen draait het om de voorspelling van de koers, een belegger kan hier financieel voordeel mee realiseren. Bij een goede voorspelling van het koersverloop, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de aanbieder van de beleggingssoftware. Daarentegen dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs aan de aanbieder van de beleggingssoftware te betalen bij een verkeerde voorspelling van de koers.

Hefboomwerking

De hefboomwerking zorgt ervoor dat iedereen een beleggingspositie kan openen. De hefboomwerking vergroot de inlegwaarde van de belegger met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte van de hefboomfactor is afhankelijk van het effect waar een belegger in wil beleggen. Bij het beleggen in aandelen is de hefboomfactor vaak 1:10. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboomwerking geïllustreerd.

hefboomwerking-voorbeeld

Figuur 1. Thuis beleggen – Voorbeeld van de hefboomwerking. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen Volkswagen met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor bij beleggen in Volkswagen is 1:10, dat betekent dat de inleg wordt vermenigvuldigd met 10 (50 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 500 euro, dat is de nieuwe inlegwaarde van de belegger, waardoor de belegger een hogere aandelenpositie kan innemen en meer financieel voordeel realiseren bij een goede voorspelling van de koers. 

Risico’s beperken tijdens online beleggen

Beleggers kunnen enkele risico’s tijdens het beleggen beperken door gebruik te maken van twee functies in de beleggingssoftware. Met de profit call functie kunnen beleggers een gewenst rendement instellen, zodra de koers dit punt bereikt wordt de positie automatisch gesloten. Met de stop loss functie kunnen beleggers een maximaal verlies instellen, zodra de koers dit punt bereikt wordt de positie automatisch gesloten.

Meer leren over online beleggen

Voor beginnende beleggers is het verstandig om eerst meer te leren over online beleggen. Met de gratis cursus beleggen kunnen beleggers meer leren over de basisaspecten met betrekking tot online beleggen. Tevens worden de eerder genoemde beleggingsmethodes nader toegelicht in deze cursus. De cursus bestaat uit zes hoofdstukken en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus beschreven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2. Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3. Hoe kunt u financieel voordeel realiseren? 

Hoofdstuk 4. Risicobeperking

Hoofdstuk 5. Handige informatie

Hoofdstuk 6. Direct zelf beginnen met beleggen

Thuis beleggen? Download hier de gratis beleggingssoftware!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging