In dit artikel leggen wij uit hoe u zelf kunt beleggen op de beurs Boeing. Aan de hand van een beleggingsartikel zullen wij uitleggen hoe u zelf kunt beleggen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Met online beleggen kunnen beleggers profiteren van verschillende voordelen. Daarbij is het van belang om slim te beleggen door gebruik te maken van een beleggingsmethode. Wilt u meer weten over handelen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven? Lees dan verder!

Beleggen op de beurs Boeing

Beleggen met de desktop of laptop

Tegenwoordig is het voor beleggers mogelijk om te beleggen in aandelen met een desktop of laptop. Daarnaast is het voor beleggers ook mogelijk om te beleggen met een tablet of smartphone. Het enige wat een belegger nodig heeft is internetverbinding en het beleggingsprogramma. Het beleggingsprogramma is tegenwoordig ook te downloaden als app. Op deze manier kunnen beleggers op ieder moment van de dag een beleggingspositie openen.

Wat is CFD beleggen?

CFD beleggen is een ander woord voor online beleggen. Online beleggen wordt in de beleggingswereld vaak CFD beleggen genoemd, omdat beleggers automatisch beleggen met CFD’s. CFD beleggen staat voor Contract For Difference, hierbij sluiten de belegger en de aanbieder van het beleggingsprogramma een overeenkomst. Daarbij is het van belang om te weten dat beleggers bij het online beleggingsprogramma financieel voordeel kunnen realiseren met een voorspelling van de koers.

Beleggers ontvangen het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de broker bij een goede voorspelling van de koers. De beleggers hebben in dat geval een financieel voordeel gerealiseerd! De broker is overigens de aanbieder van het beleggingsprogramma. Daarnaast is het ook mogelijk om te maken te krijgen met een verlies. Als beleggers een verkeerde voorspelling doen met betrekking tot het koersverloop, dienen de beleggers het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs aan de broker te betalen.

Voordelen van CFD beleggen

We zullen de voordelen van CFD beleggen op een rijtje zetten. CFD beleggen brengt namelijk veel voordelen met zich mee. De voordelen worden hieronder beschreven.

  • Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers op ieder moment van de dag beleggen. Beleggers zijn hierdoor niet genoodzaakt om te denken aan de openingstijden van een bank of beleggingskantoor zoals bij de traditionele manier van beleggen.
  • Beleggers kunnen met een online beleggingsprogramma beleggen met kleine bedragen, dit wordt nader toegelicht in het beleggingsvoorbeeld.
  • Overigens is het voor beleggers mogelijk om te handelen in verschillende effecten met slechts één beleggingsprogramma.
  • Een ander voordeel is dat beleggers risico’s tijdens het beleggen op verschillende manieren kunnen beperken.
  • Bij een online beleggingsprogramma kunnen beleggers snel handelen in aandelen, omdat beleggers kunnen speculeren op een koersstijging of koersdaling. Het gaat bij online beleggen om de voorspelling van de koers, beleggers bezitten de aandelen niet.

Beleggen op de beurs Boeing: Aanleiding zoeken

Om risico’s tijdens het beleggen te beperken is het van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Impulsieve beslissingen tijdens beleggen kunnen grote en onnodige risico’s met zich meebrengen. Om deze reden zoeken wij altijd naar een aanleiding, voordat wij besluiten om te beleggen. In dit beleggingsvoorbeeld van Boeing, hebben wij ervoor gekozen om gebruik te maken van de fundamentele analyse. Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen inzake de financiële situatie van een beursgenoteerd bedrijf. Aan de hand hiervan besluiten beleggers om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Op 25 januari kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing. In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat Boeing meer winst had in het laatste kwartaal. Dat is goed nieuws over de vliegtuigfabrikant! Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging Boeing.

Boeing nieuwsbericht

Figuur 1. Beleggen op de beurs Boeing – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Beleggen op de beurs Boeing: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 150,60 euro. De hefboomfactor bij het beleggen in aandelen Boeing is 1:5. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 5 (150,60 euro maal 5). De uitkomst hiervan is 753,02 euro, dit was onze nieuwe inlegwaarde. Zoals eerder werd aangegeven is het voor beleggers mogelijk om te beleggen met kleine bedragen, omdat de hefboomfactor de inlegwaarde van de belegger vergroot met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Met deze nieuwe inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 5 aandelen Boeing.

Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers direct na het openen van de beleggingspositie begon te stijgen.

Boeing koersverloop

Figuur 2. Beleggen op de beurs Boeing – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Beleggen op de beurs Boeing: Resultaat

Zoals eerder werd aangegeven hebben wij gebruik gemaakt van een beleggingsmethode om een aanleiding te vinden. Daarnaast hebben wij ook gebruik gemaakt van twee functies in het beleggingsprogramma, om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Met de profit call en stop loss functies konden wij een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Als de koers één van deze punten bereikt, wordt de beleggingspositie automatisch gesloten.

In dit beleggingsvoorbeeld werd de beleggingspositie automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt. Wij hebben met deze belegging een financieel voordeel van 18,40 euro, dat is een rendement van 12%. Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

Boeing resultaat

Figuur 3. Beleggen op de beurs Boeing – Resultaat. Klik om te vergroten. 

Cursus voor beginners

Als u meer wilt leren over online beleggen en de mogelijkheden, kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus worden de basisaspecten van online beleggen nader toegelicht. Overigens worden in deze cursus ook enkele beleggingsmethodes uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Kortom, dit is een snelle manier om meer te leren over online beleggen.

Oefenen in de praktijk

Na het volgen van de cursus beleggen kunt u het beleggen oefenen in de praktijk. Met een demo account kunt u het beleggen oefenen zonder financieel risico te lopen. Op deze manier kunt u ervaring op doen in het beleggingsprogramma. Daarnaast is dit een uitstekende manier om te leren van fouten.

Beleggen? Download het gratis beleggingsprogramma!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
www.nu.nl/beurs/4416930/meer-winst-boeing-in-laatste-kwartaal.html