Beleggen in Goud

Goud wordt al vanaf de 26ste eeuw voor Christus op speciale waarde geschat. Ook de tegenwoordige beleggers beginnen dat door te krijgen. Het edelmetaal is nog nooit zo op waarde geschat als tegenwoordig. De goudprijs is sinds 2000 exponentieel aan het stijgen, en het lijkt er niet op dat het plafond in zicht is.

goudstaven
Beleggen in goud, op korte of lange termijn?

Beleggen in goud is altijd gezien als een hele conservatieve beleggingsstrategie, als een soort spaarrekening in de vorm van goud. Dat  beeld is tegenwoordig aan het kantelen, de goudprijs heeft tegenwoordig een hoge liquiditeit. Dat betekent dat er ook op korte termijn rendement mee te behalen is. Eerder was het altijd zo dat je goud voor jaren moest vastzetten wilde je er een leuk rendement mee behalen. Dat is tegenwoordig niet meer zo, de goudprijs schommelt zeer maar laat een niet misteverstane stijging zien.

Een ideale situatie om te beleggen in goud

Doordat de koers zeer volatiel is en op de lange termijn gestaag stijgt is het voor beleggers zeer interessant om in goud te gaan beleggen. De prijs van goud verschilt van dag tot dag en daardoor is er voor de ‘daytraders’ een interssant rendement te behalen in goud op korte termijn. Zodra de kans op een stijgende als een dalende koers dicht bij elkaar komen worden de aandelen voor een belegger veel waard.  Bij vrijwel alle online brokers is het mogelijk om in goud te beleggen. Kijk ook eens op ons artikel waar we online brokers vergelijken zodat u weet bij welke brokers het meest geschikt zijn om te handelen in goud.

Klik hier om naar de online brokers vergelijken pagina heen te gaan.