Beleggen in koffie biedt kansen! Wij laten u zien hoe u kunt beleggen in deze oppepper. Zie hoe we bijna 330 euro winst maakten en probeer het gratis uit!

Beleggen in koffie

Voordat we beginnen: gratis online software

In dit artikel laten we u zien hoe onze succesvolle belegging in koffie tot stand is gekomen. Als kritische belegger wilt u natuurlijk weten op welke manier wij belegd hebben. Bij het beleggen maken we gebruik van een gratis beleggingsprogramma. Dit programma, dat u toegang tot de beurs geeft, is een absolute aanrader. Het is gebruiksvriendelijk, werkt eenvoudig en bovendien zit er een handige constructie in versleuteld.

Deze constructie heet Contract for Difference, of CFD. Beleggen met CFD’s kan ook heel goed met een kleinere inleg. Wilt u meer informatie? Lees dan onze CFD uitleg. Maar nu door naar ons praktijkvoorbeeld!

Beleggen in koffie op lange termijn leverde 65% rendement op!

Vanaf eind vorig jaar tot begin 2014 hebben we gehandeld in koffiebonen. Het resultaat was verbluffend: 328,74 euro winst. Deze belegging is op te delen in de volgende stappen:

  1. De belegging openen
  2. Het verloop in de gaten houden
  3. De winst innen op een gunstig moment

Stap 1: de belegging in koffie openen

Bekijkt u de figuur hieronder eens. Het is een screenshot, dat direct afkomstig is uit het handige beleggingsprogramma. Bij het nummertje 1 ziet u de winst. Dat bedrag kende u al. Bij nummer 2 staat de openingswaarde van onze positie.

Beleggen in koffie

Figuur 1, beleggen in koffie. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Zoals u kunt zien is de openingswaarde 33.805,30 dollar. Dat is een flink bedrag. Toch hebben we slechts 500 euro ingezet bij deze belegging. Dit komt door de constructie met CFD’s, die we aan het begin van dit artikel even genoemd hebben. CFD’s zorgen ervoor dat uw inleg meer waard wordt gemaakt.

Het bedrag dat u inlegt wordt namelijk vergroot met een bepaald getal. Bij beleggen in koffie was dat getal 50. De positie die we konden kopen van onze inleg werd dus 50 keer zo groot. Daar kwam de wisselkoers nog bij, zodat we uiteindelijk slechts 500 euro in hoefden te leggen om te kunnen handelen met een positie die 33.805 dollar en 30 cent waard was. Hieronder ziet u het voordeel daarvan.

Stap 2: het verloop in de gaten houden

Het was 16 december 2013 toen wij onze belegging openden. We hadden besloten te beleggen in koffie, omdat er steeds meer geluiden kwamen dat de koffiekoers zou kunnen gaan stijgen. Dit bleek ook het geval te zijn, zoals u in de figuur hieronder kunt zien.

Beleggen in koffie

Figuur 2, beleggen in koffie. Klik op de figuur om deze te vergroten.

(Koersgrafieken worden overigens ook voor u gemaakt in de gratis beleggingssoftware. Deze kunnen bijzonder handig zijn!) Het was belangrijk om de koers van de belegging af en toe te bekijken, zodat we eventuele winst zouden kunnen innen. Daarom deden we dit in de drie weken die volgden. Gelukkig was dit, dankzij de software, heel eenvoudig. U kunt het programma namelijk online openen en downloaden op uw:

  • Computer
  • Laptop
  • Tablet
  • Smartphone

Zo kunt u beleggen terwijl u tv kijkt, op de bus wacht, of in de pauze op uw werk. Ideaal!

Stap 3: de winst innen op een gunstig moment

Na die drie weken vermoedden we dat het maximale resultaat behaald was. Daarom sloten we op 6 januari onze belegging. Dat kan al met een simpele klik van de muis, waarna de winst automatisch op het account wordt bijgeschreven. In ons geval bedroeg de winst 328,74 euro. Op een inleg van 500 euro betekent dat 65% rendement! Een geweldig resultaat.

Bij een kleinere positie was de winst waarschijnlijk ook kleiner geweest. Daarom werkten CFD’s bij deze belegging erg in ons voordeel.

Probeer beleggen in koffie gratis uit!

Onze conclusie bij deze belegging is dat een lange termijn beleggen wordt vergemakkelijkt door de gratis beleggingssoftware. Dit komt door de CFD’s, die uw positie vergroten, maar zeker ook door het enorme gebruiksgemak.

U kunt zelf gratis ondervinden wat u vindt van de software. Deze bevat namelijk een oefenmodus. Het enige verschil tussen deze modus en echt beleggen is het geld: in plaats van dat u iets inlegt, krijgt u juist ongeveer 20.000 euro fictief zakgeld. Hiermee kunt u beleggen op dezelfde koersen als andere beleggers. U ziet namelijk dezelfde, echte en actuele koersen als zij.

Doe gratis realistische beleggingservaring op! Het is volledig vrijblijvend en u hebt niets te verliezen!

Klik hier en begin zelf met beleggen in de demo!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koffie