Wilt u AEX beleggen? Bekijk dan dit voorbeeld, waar wij 522 euro winst maakten binnen 3,5 uur. Ook geven we u toegang tot de software die wij gebruiken.

AEX beleggen

AEX beleggen in drie simpele stappen

U hebt vast weleens gehoord van de AEX. De Amsterdam Exchange Index (AEX) is een index waarin de 25 grootste beursgenoteerde ondernemingen van Nederland staan. Wist u dat u hierop kunt beleggen? Wij hebben dit onlangs gedaan. In dit artikel hebben we deze ervaring uitgeschreven, zodat u ervan kunt leren.

Deze belegging is in te delen in een eenvoudig stappenplan:

  1. Een belegging openen
  2. De koers bekijken
  3. De belegging sluiten

Hierbij maakten we gebruik van zeer handige gratis beleggingssoftware, waar u later meer over zult lezen.

#1 Een belegging openen

Leest u het beursnieuws weleens? Dat zouden we u ten zeerste aanraden. Nieuws kan namelijk invloed hebben op de koersen. Leest u het artikel hieronder eens.

AEX beleggen

Figuur 1, artikel AEX beleggen. Klik voor een vergroting.

U ziet het: het gaat beter met onze economie! Dat is hoe dan ook goed nieuws, maar het biedt ook beleggingskansen. Als de Nederlandse economie aantrekt, zou dat invloed kunnen hebben op koers van de AEX. Een dergelijk nieuwsbericht met invloed, noemen we ook wel een aanleiding.

Na deze aanleiding besloten we een belegging te openen. Binnen enkele seconden deden we dit, met onze gratis beleggingssoftware. Hieronder ziet u een screenshot van dit klantvriendelijke programma.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 2, AEX beleggen. Klik voor een vergroting.

Een groot voordeel van de software is dat u automatisch gebruik maakt van het Contract for Difference. Dit is een hefboomconstructie die ervoor zorgt dat u met dezelfde inleg een grotere positie kunt innemen, door het bedrag te vermenigvuldigen met een hefboomfactor.

Wij legden ongeveer 500 euro in. Maar bij deze belegging gold er een zeer grote hefboomfactor van 294. Dit bedrag werd vermenigvuldigd met onze inleg, waardoor we uiteindelijk beschikten over een aandelenpakket ter waarde van 147.293,30 euro. We drukten op de knop ‘kopen’ en zo begon onze belegging. Het was toen 09:01.

#2 De koers bekijken

Zoals u waarschijnlijk wel begrijpt, was het belangrijk dat we de koers nu goed in de gaten hielden. Zo konden we de belegging namelijk sluiten op een zo gunstig mogelijk moment. Gelukkig werd dit ons gemakkelijk gemaakt, want de beleggingssoftware te openen vanaf:

  • Computer en laptop
  • Smartphone
  • Tablet

Af en toe wierpen we een blik op de koers van de AEX, die u hieronder kunt zien.

AEX beleggen

Figuur 3, koersgrafiek AEX beleggen. Klik voor een vergroting. Bron: RTLZ

#3 De belegging sluiten

Zoals u kunt zien, steeg de koers inderdaad tijdens onze belegging. In 3,5 uur werd onze positie 0,35% meer waard. Daarom besloten we de positie te besluiten om 12:40. Op dat moment hadden we maar liefst 521,70 euro winst gemaakt! Een rendement van meer dan 100%. Hieronder ziet u het prachtige resultaat, dat automatisch op ons account gezet werd.

AEX beleggen

Figuur 4, AEX beleggen. Klik voor een vergroting.

Beperk uw risico met de gratis software

U weet natuurlijk dat er bij beleggen geen garanties bestaan. Wij maakten nu een prachtige winst, maar het is niet te zeggen of dat de volgende keer weer zal gebeuren. Hier wordt rekening mee gehouden in de gratis software. U hebt als belegger namelijk de mogelijkheid om uw risico’s te beperken, door handige limieten in te stellen.

U zorgt er dan voor dat uw belegging zichzelf automatisch sluit als er een bepaalde winst of een bepaald verlies gehaald wordt. Zo voorkomt u dat er excessen optreden, als u even geen tijd hebt om op uw belegging te letten. Wees een verstandige belegger en ontdek deze mogelijkheid. Hier kunt u meer lezen over limieten.

Treed gratis toe tot de beurs

In dit artikel hebt u gezien hoe wij een mooie winst behaalden met AEX beleggen. Daarbij werd duidelijk hoe prettig wij de gratis beleggingssoftware vinden. We zouden u de software dan ook van harte aanraden. Maar we weten dat u een kritische belegger bent: u neemt iets niet zomaar aan.

Daarom bestaat er een speciale versie van de software die bedoeld is voor beleggers zoals u. Het is een soort demo, waarmee u precies kunt zien hoe de software werkt. Het zal u nooit iets kosten, want u krijgt juist ca. 20.000 euro fictief speelgeld, waarmee u realistisch kunt beleggen. De gratis software biedt u:

  • Beleggen waar en wanneer u dat wilt
  • In de demo of in het echt
  • Klantvriendelijk gebruiksgemak

Klik hier voor de gratis software en begin met AEX beleggen zoals u dat wilt!

Bronnen: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home

http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/14/nederlandse-economie-groeit-met-07-procent-herstel-zet-door/